Skip to main content

Ce se întâmplă când depinzi de Facebook. Site închis după ce a pierdut trei sferturi din trafic. "Închidem din cauza modificărilor de algoritm"

 
Ce se întâmplă când depinzi de Facebook. Site închis după ce a pierdut trei sferturi din trafic. "Închidem din cauza modificărilor de algoritm"

Ce se poate întâmpla când depinzi aproape în totalitate de o sursă de trafic? O întreagă afacere online s-a închis după ce a pierdut 75% din trafic. Trafic care venea din Facebook.

Publicitate

Site-ul publicaţiei online pentru femei LittleThings, s-a înschis. Închiderea bruscă a afacerii LittleThings ar fi cauzată de ultima modificare de algoritm prin care a trecut Facebook. Aceasta este explicaţia lor.

Joe Speiser, CEO LittleThing, pentru publicaţia Business Insider:

“Astăzi, 27 februarie, LittleThings îşi închide uşile definitiv. Acest lucru se întâmplă, în mare parte, din cauza noilor modificări de algoritm prin care a trecut Facebook.

Schimbare recentă a algoritmului despre care Facebook a spus ca va diminua ponderea conţinutului consumat pasiv şi în schimb ar creşte ponderea postărilor care vin de la prieteni şi familie a eliminat aproximativ 75% din traficul organic pe care îl făcea Little Things, lovind astfel în profitul întregii afaceri.”

Publicaţia Little Things a fost lansată în anul 2014 şi până la închidere a strâns aproximativ 12 milioane de urmăritori pe pagina de Facebook. Astfel, publicaţia atrăgea, pe site, trafic care provenea în mare parte din Facebook.

Mai multe publicaţii online care atrăgeau trafic pe site-urile afacerilor, exclusiv, din Facebook au spus că noua schimbare de algoritm a Facebook le-ar putea afecta într-un mod negativ afacerile şi ar putea duce chiar la închiderea acestora.

Reamintim că Facebook a anunţat la începutul lunii ianuarie o modificare de algoritm care va modifica ponderea postărilor care vin in news feed de la paginilor oficiale ale brandurilor, afacerilor sau publicaţiilor în favoarea postărilor ce vin de la prieteni, adică de pe profiluri personale. (despre subiect, pe larg, aici).

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • corcodel corcodel
    E foarte bine așa, mai puțină publicitate pa Facebook este mult mai ok.
  • anonim anonim
    pai bun asa da traficul ala nu era de fapt si de drept reclamele acelea ca pe mine ma deranjau asa ca imi convine daca s-a renuntat la o reclama mai bine sa se renunte la toate!
  • Calin Calin
    Site-ul publicației online pentru femei LittleThings, s-a înschis. (...) Aceasta este explicația lor.

Trimite un comentariu

sus