Skip to main content

Compania care producea Bingo Uniplay, de pe Antena 1, în insolvență. Postul Intact, printre creditori. Ce sumă are de recuperat

 
Compania care producea Bingo Uniplay, de pe Antena 1, în insolvență. Postul Intact, printre creditori. Ce sumă are de recuperat

Se „strigă” insolvență pentru al treilea show de Bingo de pe Antena 1. Printre concurenți care nu și-au primit premiile, ANAF sau alte societăți, și Antena 1 a intrat pe lista creditorilor companiei care a organizat Uniplay Bingo - Monte Calm Play SRL din Bistrița, redenumită Sistem Consum Extra după cum scrie site-ul Supervizor.ro, specializat pe insolvențe.

Insolvenţa organizatorului UNIPLAY SHOW a fost consemnată oficial pe 20 septembrie 2017, la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, notează sursa citată. Masa credală acceptată se ridică la 23.708.663,70 lei, sumă din care 4 milioane lei reprezintă salariile neplătite.

Publicitate

Antena TV Group este înscrisă la masa credală cu suma de 1.069.319,13 lei (230.000 de euro).

„În tabelul preliminar sunt înscrişi şi “câştigători” de la Bingo UNIPLAY SHOW, dar numărul acestora este mult mai mic faţă de cel real: sutele sau chiar miile de persoane care au avut “linie” sau “bingo” la ultimele partide nu şi-au mai primit banii, dar nu s-au înscris la masa credală pentru că taxa de timbru (200 lei) depăşea valoarea premiului. La aceştia se adaugă sute de alte persoane care au fost declarate câştigătoare (de premii mai mici) şi nu au mai văzut nici un ban – doar la ultima ediţie au fost 149.”, notează Supervizor.ro. 

De menționat că, zilele trecute, administratorul judiciar a publicat convocatorul pentru prima Adunare a creditorilor, programată pentru 17 aprilie, iar pe ordinea de zi există și o propunere de intrare a societății în faliment (detalii, AICI). 

Uniplay Show, al treilea joc de bingo din grila Antenei 1, din ultimii 10 ani, a intrat în grilă în 2016, de Crăciun. Inițial a fost prezentată de Horia Brenciu și Diana Munteanu, iar apoi, după audiențele dezastruoase, emisiunea a fost mutată la altă oră, iar prezentatorii înlocuiți cu Romică Țociu și Cornel Palada. 

Emisiunea a fost produsă de Monte Calm Group, deținută de Chifa Radu (95%) și pe Plaian Cozma (5%).

Același Chifa Radu este acționar și în Metropolis Bets SRL, firma care până în primăvara lui 2016 a organizat Superbingo Metropolis tot la Antena 1. 

Postul a mai avut o emisiune bingo, cu același nume Superbingo Metropolis  și în anul 2009, fiind produsă atunci de Phoenix Games (deținută de același Radu Chifa). În 2012, emisiunea a fost suspendată de Antena 1, din cauza unor probleme ale companiei cu Ministerul Finanțelor. Mai exact, compania a pierdut licența de organizare a unor jocuri de noroc din cauza unor datorii. 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce țeapă și-a luat A 1.
    Dar și a dat, indirect, sutelor de mii de români creduli că se vor îmbogăți peste noapte.
  • *** ,agent 000,au mari probleme cu finanțele,precum,da bine in poze,Radu Tudor,pe post de "lunetist",deși,ca,analist militar ,ce se crede,cred ca nu stie sa traga de 2 metri,darmite de la 900,apoi,fosta DNA Grecu,poza in victima,și toate muierile o compatimeau, vezi doamne,ca o i cele fostul bărbat,când,madam ,era deja gravida...of,course,pt femeile românce,nimic nou,..cu altul..asa ca..prost sa fi ,noroc ca esti,Gadea,Badea,etc
  • Trebuie ca se imparteau sume mari acolo. Niciun post normal nu ar repeta aceeasi teapa cu acelasi nene de mai multe ori. Si mai tare e ca telespectatorii tot participa si dau bani.

Trimite un comentariu