Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, postarea zilei: "Cheltuielile statului au crescut cu 40%"

 
Moise Guran Digi 24
Moise Guran Digi 24

Postarea zilei, ieri, pe Facebook îi aparţine jurnalistului Moise Guran. Subiectul?

Publicitate

Taxe, impozite şi ANAF. Mai exact, a făcut o comparaţie între încasările pe care le-a avut, anul acesta statul, din TVA, şi cele pe care le-a avut anul trecut.

De asemenea, a vorbit despre efectul pe care l-au produs şi ultimele legi din domeniul fiscal.

„Doar ca să înţelegeţi despre ce vorbim, în ciuda creşterii inflaţioniste a încasărilor de TVA, pe primele două luni din 2018, statul tot a încasat cu 1 miliard de lei mai puţin decât pe primele două luni din … 2016. 2016, nu 2017!”, notează postarea care a adunat peste 3.500 de like-uri şi share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Al doilea text popular din blogosferă vine de pe blogul Prinţesa Urbană. Recenzia filmului 50 de umbre descătuşate. Din articol:

„Prietena mea a văzut 50 de umbre descătuşate, ca să nu mai trebuiască să îl vezi şi tu. Când un film e atât de prost că nici să râzi de el nu poţi, treaba e groasă.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Orlando, probleme mă?”, - 3.508 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Deşi încasările statului din TVA au fost, pe primele două luni, cu 7% mai mari decât anul trecut, 5% vin din creşterea preţurilor, căci TVA-ul e procent din preţ.

Cum creşterea consumului a fost cam de 14%(+11% comerţ, +15% servicii), da, aţi înţeles corect, statul a pupat doar 3% din creşterea consumului, iar restul creşterii TVA vine din inflaţie. De ce?”

2. printesaurbana.ro, “PRIETENA MEA A VĂZUT 50 DE UMBRE DESCĂTUŞATE, CA SĂ NU TREBUIASCĂ SĂ-L VEZI ŞI TU”, - 790 like-uri & share-uri;

Din postare:

„La finalul acestui film te simţi ca atunci când se termină un examen unde ţi-a fost clar de la primul subiect că o să fii varză, dar rămâi că poate-poate îţi vine vreo idee, copiezi de la cineva sau se întâmplă un miracol şi te răpesc extratereştrii fix de sub nasul supraveghetorilor.”

3. moise.ro, “Parlamantul României le sugerează moldovenilor să facă un referendum. Este acesta un demers istoric sau o greşeală istorică?”, - 281 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Video România în Direct: Parlamantul României le sugerează moldovenilor să facă un referendum. Este acesta un demers istoric sau o greşeală istorică?”

4. cristianchinabirta.ro, “Atunci când îţi bei minţile, îţi bei bei şi ani din viaţa…”, - 236 like-uri & share-uri;

Din postare:

„A bea alcool, indiferent de cantitate, la o vârstă fragedă este o prostie. Dar una pe care am făcut-o şi noi, o fac şi tinerii de acum şi o să o facă toate generaţiile care o să vină. Realist vorbind, aşa s-a întâmplat, se întâmplă şi o să se întâmple. Ce cred eu că ar trebui să ne intereseze pe noi este să îi facem pe tineri să înţeleagă un lucru fundamental:

Cu cât consumi mai mult alcool acum, cu atât îţi ciobeşti din sănătatea viitoare.”

5. lucianmindruta.com, “Puterea corupe, chiar si pe CEO. Cum faci sa-ti pazesti firma de asta?”, - 226 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Pe vremea cand mita era deductibila…Ei bine, nemtii nu rad. Nemtii sunt oameni practici, asa ca platile informale catre sefi de guverne si smecheri de prin Africa si Asia (dar si Europa, in Grecia, de exemplu) erau nu doar ceva normal in anii 70 si 80, ci chiar DEDUCTIBILE prin legea germana.

Si-asa au fost multa vreme, cam pana in 1998 mai precis, cand tarile europene au inteles in sfarsit de la activistii pentru drepturile omului ca banii astia merg la diversi despoti care ii folosesc sa ramana la putere.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Me Me
    Moise, Moise ...si iar Moise.

Trimite un comentariu

sus