Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran și Petreanu, blogurile zilei: Despre posibilele contribuții suplimentare în sănătate și Congresul PSD

 
BLOGOSFERĂ. Guran și Petreanu, blogurile zilei: Despre posibilele contribuții suplimentare în sănătate și Congresul PSD
Moise Guran Digi 24

Postarea virală a ultimelor zile, pe Facebook, din blogosferă, îi aparține lui Moise Guran. Subiectul?

Publicitate

Efectele pe care le aduc ultimele creșteri salariale din sistemul bugetar. Jurnalistul vorbește despre ultimele declarații ale ministrului Sănătății care a vorbit despre posibilitatea de a introduce o nouă asigurare medicală.

„Și, a confirmat-o ministrul Sănătății, se lucrează la restrângerea listei de servicii medicale așa-zis “gratuite”, adică acoperite din CASS.

Te duci la medic și-ți zice – Ce aveți, apendicită? Ne uităm să vedem dacă o acoperă asigurarea… Nu acoperă, regretăm, veniți înapoi când ați avea peritonită, care e urgență majoră, că veți fi pe punctul să muriți și astfel de urgențe sunt acoperite din CASS.”, notează jurnalistul în postarea care a adunat peste 7.000 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă îi aparține lui Vlad Petreanu. Din articol:

„Cea mai bună observație despre Congresul PSD: “Alegeri pentru toate funcțiile, mai puțin cea a lui Liviu Dragnea”.

Sâmbătă, miile de delegați vor vota (după cum le indică șefii) colegii deja stabiliți tot soiul de funcții, cum ar fi cea de președinte executiv, cea de secretar general sau cele de vicepreședinte – mereu mai multe, de la an la an – dar nu și pentru cea a lui Șefu’. Păi Șefu’ a câștigat alegerile pentru funcția lui mai demult, nu mai e cazul să se coboare acum, nu? El vrea egalitate, dar nu pentru căței..”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Ce întâmplare! După creșterea salariilor, ministrul Sănătății vrea contribuții suplimentare”, - 7.285 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Sigur că în programul din scoarță-n scoarță nu scrie niciunde despre restrângerea serviciilor medicale “gratuite” pentru populație. Scrie doar de creșteri, inclusiv de salarii.

Așezând lucrurile într-o ordine inversă, rezultă că trebuie să plătești în plus pentru a-ți fi asigurat tratamentul “gratuit” pentru ceea ce ai avut până acum acoperit de CASS, adică de taxele din salariul tău.”

2. petreanu.ro, “Congresul nord-coreean al dlui Dragnea”, - 1.655 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Așadar, dl. Dragnea și-a pus pesediștii să-l voteze și a câtigat cu un scor nord-coreean: 97% din totalul voturilor exprimate. Cu totul, “la scrutinul intern din PSD au participat 81,23% dintre membrii partidului, adica 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699", a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale a PSD”

3. mihaivasilescublog.ro, “CAM ASTA VĂ DORESC EU DE 8 MARTIE”, - 1.313 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Am dat un search scurt și-am constatat că în cei cinci ani de când există blogul n-am scris niciodată un text pentru această zi deosebită. Așa că vi-l las pe ăsta de mai jos, să fie aici pentru toate zilele de 8 Martie care vor mai urma.”

4. printesaurbana.ro, “TU”, - 1.099 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Te-ai născut din mama ta, care s-a născut din mama ei, care s-a născut din străbunica ta, iar tu cândva, poate, devii mamă. Carne care plămădește altă carne, care la rândul ei construiește o alta și așa a ajuns lumea să existe.

Inimi care cheamă altele, care-și transmit una alteia prin sânge emoții, jurăminte și speranțe.”

5. Blogurile Adevărul, “Comisia Europeană arată rezultatele guvernării PSD-ALDE: sărăcie, acces limitat la educaţie şi sănătate, corupţie, infrastructură precară”, de Vlad Epurescu, - 614 like-uri & share-uri.

Din postare:

“Comisia Europeană a publicat,ieri, analiza economică anuală prin care urmăreşte sa vadă cum reuşesc guvernele ţărilor din blocul european să pună in aplicare recomandările făcute de Bruxelles. Raportul privitor la România este foarte critic.

Practic, guvernarea PSD-ALDE nu a respectat aproape nicio recomandare făcută de Comisie in anul de gratie 2017. Dar ne-am ales, în schimb, şi cu un bonus. România a ajuns în situaţia în care Consiliul UE a adoptat o procedură privind devierea semnificativă de la obiectivele bugetare pe termen mediu.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu