Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Petreanu, postarea zilei: „Revizuirea Constituției? Primesc! Dar mai ales prin părțile esențiale!”

 
BLOGOSFERĂ. Petreanu, postarea zilei: „Revizuirea Constituției? Primesc! Dar mai ales prin părțile esențiale!”

Postarea zilei, ieri, pe Facebook, a fost dată de jurnalistul Vlad Petreanu. A scris pe blogul personal despre propunerea de revizuire a Constituției.

Mai exact, a pus accentul pe ultimul referendum care a avut loc în România, în 2009 și care “nu a fost luat în seamă de Parlamentul României.”

Publicitate

Petreanu face comparația între situația din 2009 și cea din prezent cu accent pe numărul de cetățeni care au votat atunci sau care au intenția de a vota acum.

„Să-l remarcăm, însă, pe al doilea om în stat, când insistă pe nevoia de respectare a solicitării făcute de 3 milioane de cetățeni români (care doresc declanșarea unui referndum pentru redefinirea familiei).

De ce? Pentru că acum sunt sigur că dl. Tăriceanu își va face o misiune de onoare din punerea în practică a unei alte decizii luate de cetățenii români, prin vot direct: parlament unicameral și maximum 300 de parlamentari”, notează postarea care a adunat peste 1.200 de like-uri și share-uri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

A doua opinie populară din blogosferă vine de pe Playtech.ro. Despre Facebook. Mai exact cum afli o parte din informațiile pe care le deține Facebook despre tine. Din articol:

„Datele pe care le are Facebook despre tine îți vor fi livrate într-o arhivă, iar pentru a face asta, va trebui să navighezi în meniul Settings. Aici, pe pagina principală, vei vedea în partea de jos un link cu textul Download a copy of your Facebook data.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. petreanu.ro, “Revizuirea Constituției? Primesc! Dar mai ales prin părțile esențiale!”, - 1.278 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Cum, nu știați? Ce, ați uitat? În noiembrie 2009, 7,7 milioane de cetățeni (adică peste 80% din numărul celor care s-au prezentat la urne) au votat în cadrul unui referendum pentru trecerea la unicameral și pentru maximum 300 de parlamentari.
În Parlament, votul poporului a fost ignorat cu nesimțire – se face curând deceniul de atunci.”

2. playtech.ro, “Cum afli toate informațiile pe care le are Facebook despre tine”, de George Stanciu, - 517 like-uri & share-uri;

Din postare:

“În ecranul următor, vei ajunge la butonul Start My Archive. După ce îl apeși, va trebui să îți introduci parola de Facebook, iar apoi vei fi informat că arhiva este în curs de pregătire, iar când este gata, vei primi un link de download pe adresa de mail folosită atunci când ți-ai făcut contul.

Arhiva mea are în jur de 3,8 GB, dar s-ar putea ca dimensiunea acesteia să difere, în funcție de profilul tău. Am verificat cu Bianca și arhiva ei are tot cam atât.”

3. Blogurile Adevărul, “Ştiţi care-i cea mai periculoasă meserie din România? N-aţi ghici în veci!”, de Costel Crangan, - 382 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Dacă v-aţi întrebat vreodată care-i cea mai periculoasă meserie din România şi, purtaţi de valul logicii, aţi oscilat între crescător de vipere, miner şi pompier, aflaţi de la mine că v-aţi înşelat amarnic.

Raportat la dinamica salarială (asta ca să folosesc o sintagmă îndelung malaxată prin instituţiile româneşti) meseria cu cel mai mare risc de tragedii/nenorociri/drame este cea de funcţionar la primărie. Mai cu seamă la o primărie rurală. Conform raportului prezentat la începutul anului 2018 de Curtea de Conturi, pentru „sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare” s-au tocat în România, într-un singur an, nu mai puţin de 12 milioane de lei”

4. tolo.ro, “CAZIMIR IONESCU, PROPUNEREA PSD PENTRU CNSAS, DESCRIS ÎN DOSARUL MINERIADA: ”A ADERAT LA ATACUL GENERALIZAT ȘI SISTEMATIC ÎMPOTRIVA POPULAȚIEI CIVILE!”, - 245 like-uri & share-uri;

Din postare:

“Ce spun cele 2.000 de pagini ale Rechizitoriului Parchetului Militar despre faptele celui pe care PSD l-a propus, din nou, în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Împreună cu Petre Roman, Cazimir Ionescu l-a păcălit pe Corneliu Coposu că va putea să-și exprime protestul în direct la Televiziunea Română.
Când i-au chemat pe mineri și pe muncitori în 13-15 iunie 1990, ei au trimis poliția cu megafoane ca să strângă oamenii din orașe.”

5. Blogurile Adevărul, “Binili învinge”, de Valeriu Nicolae, - 227 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Binili nici măcar nu a prea existat în ecuaţia câştigului pe la noi pe aici. Ei, şi dacă avem chef ca binili ăsta să învingă vreodată, nu o să funcţioneze nicicând aşteptând să ne pice din cer. Binili începe cu noi făcând ceva bun pentru alţii.

Nu pentru familia noastră sau pentru familiile rudelor noastre. Pentru cei care au nevoie să vadă că binili nu e furt şi nici şmechereală”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu