Skip to main content

După un post cu filme românești, rețeaua de cablu Akta lansează două noi televiziuni: cu filme est-europene

 
După un post cu filme românești, rețeaua de cablu Akta lansează două noi televiziuni: cu filme est-europene

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat astăzi acordarea unor noi licențe TV pentru două posturi de filme europene ce urmează să fie lansate de proprietarii Akta în România.

Publicitate

Este vorba despre televiziunile CineEst şi ComedyEst, posturi ce vor fi lansate în primă fază în România, iar apoi în țările vecine. 

Posturile de filme, unul cu producții de comedie, și altul cu producții clasice, vor fi lansate în luna septembrie, după cum au declarat reprezentanții Akta în fața membrilor CNA. 

Posturile vor fi difuzate în primă fază în rețeaua Akta și DCS, însă acționarul intenționează să le distribuie și în afara României. 

Dan Voicu, șeful Cinemaraton și coordonatorul viitoarelor posturi TV: 

„Încercăm să capitalizăm, zicem noi, succesul pe care l-am avut cu Cinemaraton, care spune povestea filmului românesc.

Încercăm să diversificăm cumva variind pe aceeași temă, doar că extindem spațiul de la România la blocul est european. Am vizitat deja țările de unde intenționăm să achizițonăm filme și unde intenționăm să distriuim aceste canale.”

Cele două posturi vor fi operate de o nouă societate, Diplomatic Digital SRL, care are în acționariat societatea Digital Cable System (98%) și pe Malacopol Dinu Sava (2%). 
 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cinemaraton a fost eliminat de NextGen azi impreuna cu Mooz Hits, BO Classic si VH1 Classic. CInemaraton se mai prinde la Telekom si Orange Cablu.
  • Numai fani DIGI pe aici.
    Presupun ca nu ati urmarit deloc Cinemaraton, insa scrieti sa va aflati in treaba...
  • Deja pe Cinemaraton se tot redau aceleași filme,nu au difuzat nici un film regizat de marele Sergiu Nicolaescu,înainte de a lansa alte canale ar fi bine să mai investească în rețeaua de cablu și internet care de exemplu în zona mea este total depășită de timp,din 2013 când au preluat rețeaua locală din Lelesti Gorj nu au schimbat un metru de cablu,programele se vad cu purici iar internetul se întrerupe și 24 de ore,dar vestea bună este ca a sosit de ceva timp și la mine în localitate RCS-ul și deja AKTA a început să rămână fără abonați.
  • Cinemaraton e doar o șmecherie pentru ca dinozaurii înregistrați la Dacin Sara să încaseze sume exorbitante din drepturile de autor pentru niște filme de categoria C pe care nimeni altcineva nu le-ar difuza.
  • Inainte a lansa noi televiziuni, șeful Cinemaraton ar trebui sa rezolve problemele legate de drepturile de autor . A se vedea difuzarea mai multor episoade din seria Memorialul Durerii fără acord de la TVR - detinatorul drepturilor de autor.

Trimite un comentariu