Skip to main content

Costin Ștucan: "Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaște, pe atât de tare l-am plăcut după"

 
Costin Ștucan: "Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaște, pe atât de tare l-am plăcut după"

IN MEMORIAM. Costin Ștucan a publicat un articol, pe blog, în care vorbește pe larg despre relația  pe care a avut-o cu Andrei Gheorghe. Vorbește despre cum l-a cunoscut, despre experiența de a lucra împreună cu el și în final despre lucrurile cu care a rămas de la el. 

"Pe cât de tare mi-a fost frică de Andrei Gheorghe înainte de a-l cunoaște, pe atât de tare l-am plăcut după. Chiar dacă el nu era mereu de acord cu lucruri pe care le scriam."

Publicitate

Cei doi au lucrat împreună, pentru prima dată, în anul 2006, când au moderat împreună o emisiune în care erau invitați politicieni care să comenteze fotbalul. În acel an, Steaua și Rapid București și-au disputat sferturile de finală ale Cupei UEFA. 

Costin Ștucan și-a amintit cum Andrei Gheorghe "l-a devorat" pe Gigi Becali, care se afla la nici un scaun distanță:

"În direct, îi controla pe păpușari cu o lejeritate șocantă. Mușca din ei, apoi îi mângâia viclean pe creștet, după care își înfigea ironia aia ascuțită până în miezul creierului lor.

Câți moderatori din România au îndrăznit să-l devoreze pe George Becali, aflat la doar un scaun distanță, iar finanțatorul FCSB să nu facă altceva decât să înghită în sec?"

Ștucan a povestit și cum Andrei Gheorghe i-a făcut cunoștința cu tradiția culturală din Rusia:

"Într-o seară, ne-a chemat pe mine și pe producătorul emisiunii la el acasă, să socializăm la un film. Ne știam doar de câteva zile, dar el ne punea casa pe tavă.

Atunci l-am descoperit pe Andrei Zviaghințev, genialul regizor rus pe care Andrei Gheorghe îl aprecia mult.

Am văzut „Întoarcerea”, iar el a comentat în șoaptă, discret, diferite cadre, modul în care regizorul filmase sau gândise anumite scene."

Nu în ultimul rând Ștucan a povestit în articol despre cum Andrei Gheorghe, deși de multe ori critic și acid, l-a încurajat constant și l-a ajutat cu sfaturi legate de meseria de jurnalist:

"După emisiune, ne strângeam în birou și discutam ce a fost bine și ce nu. Eram temător, eram nesigur pe mine, dar el m-a încurajat constant și mi-a dat sfaturi de TV cât pentru două vieți."

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu