Skip to main content

Emisiunea Dosar România revine cu un nou sezon la TVR, dar fără Irina Păcurariu

 
Dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei Terapie Intensiva Nou Nascuti, Spitalul Marie Curie
Dr. Catalin Cirstoveanu, seful Sectiei Terapie Intensiva Nou Nascuti, Spitalul Marie Curie

Noul sezon al emisiunii de reportaje, documentare şi anchete Dosar România va debuta la TVR sâmbăta aceasta de la ora 21.00. Emisiunea va debuta fără Irina Păcurariu, cea care prezenta temele fiecărei ediţii. Păcurariu a fost implicată în emisiune încă din 2014 (anul trecut a fost şi prezentatoare).

Publicitate

Emisiunea va continua fără prezentator, din informaţiile Paginademedia.ro.

La prima ediţie Dosar România a noului sezon, jurnalista TVR Alina Grigore a documentat povestea unor copii „Născuţi înainte de termen”.

România este ţara cu cea mai mare mortalitate infantilă din UE, de două ori mai mare faţă de media europeană. În România, un copil mai mic de un an moare la fiecare şase ore, conform statisticilor INS.

Alina Grigore, realizator şi Claudiu Petringenaru, director de imagine, au filmat în câteva maternităţi din judeţul Ialomiţa şi din Bucureşti. Ce au găsit putem vedea în prima ediţie a noului sezon Dosar România.

În România, transferul bebeluşilor se dovedeşte a fi o loterie. Care ţine de viaţă şi de moarte. Şi de noroc. Iliuţă, care s-a grăbit să vină pe lume la nici 24 de săptămâni - un trup mic, firav, de doar 685 de grame şi 33 de centimetri, a trecut prin mai multe momente de cumpănă, dar s-a recuperat miraculos. L-au salvat doi medici pensionari.

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean din Ialomiţa a rămas deschisă pentru nou-născuţi datorită efortului extraordinar depus de medicii Gabriela Dumitru şi Gheorghe Hoinaru. „Deşi s-au pensionat cu ani în urmă, continuă să vegheze bebeluşii. Nu merg în concediu şi nu ştiu cum e să ai un weekend liber. Au 64, respectiv 74 de ani, dar pentru ei, viaţa acestor copii e mai presus de orice. La Neonatologie este şi linie de gardă. O ţin tot medicii Dumitru şi Hoinaru. Care sunt la capătul puterilor şi strigă după ajutor” - Alina Grigore, realizator al materialului „Născuţi înainte de termen”.

Despre Dosar România:

În fiecare sâmbată, la ora 21.00, Alina Amza, Cristina Ţilică, Alina Grigore, Ioana Mureşan, Codruţa Angelescu, Răzvan Butaru, Cornel Mihalache, Catalin Apostol şi Gabriel Geamănu realizează Dosar România, emisiunea care dezvăluie oameni obişnuiţi cu frânturile lor de viaţă, dar şi personaje care influenţează destine sau se află în situaţii-limită.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus