Skip to main content

Nașul TV, 50.000 de lei amendă pentru o emisiune cu un vindecător prin rugăciune

 
Nașul TV, 50.000 de lei amendă pentru o emisiune cu un vindecător prin rugăciune

Postul Nașul TV, amendat pentru o emisiune TV „Timpuri actuale”, în care un bărbat afirma că are puterea de a vindeca, prin rugăciune, tot felul de afecțiuni, de la tumori, la „vicii”. 

Potrivit raportului de monitorizare al CNA, „pe parcursul emisiunii s-au făcut referiri la metode de vindecare prin rugăciune, prin folosirea unor obiecte: ”trandafirul minunilor”, o batistă care preia durerea bolnavului, apa sfințită dintr-un pahar, ungerea cu ulei sau mir, haine sau fotografii aduse la slujbă pentru a fi vindecat posesorul acestora.”

Publicitate

„Sunt difuzate secvențe în care preotul vorbește cu diverse persoane, într-o sală cu public. Persoanele vorbesc despre problemele lor de sănătate care s-au rezolvat, conform afirmațiilor lor, în urma participării la slujbele religioase.”

Printre aceste secvențe cu declarații ale participanților despre vindecarea lor, au fost și unele în care preotul s-a rugat pentru vindecarea persoanei. La începutul ședinței, participanții arătau că au o anumită condiție fizică, de exemplu, mergeau greu, dar după rugăciunea sau intervenția preotului, aceștia arătau că se mișcă mult mai bine

Alți participanți spuneau să renunță la tratamentul medicamentos sau la mersul la medic.

Câteva exemple de oameni care s-au declarat „vindecați”: 

  • Nicoleta declară că vine de 9 ani la biserică, a fost vindecată de tumoră la cap, depresii, vicii. Mai afirmă că ”a lăsat chiar și pastilele, deși doctorii îi recomandaseră să le ia pentru a nu deveni epileptică”.
  • Nicoleta afirmă că ”Dumnezeu este totul și nu va lua nicio pastilă”.
  • Ecaterina spune preotului că a făcut infarct, trebuia să se interneze în spital, dar nu a vrut. Afirmă că după slujbă nu o mai doare în zona pieptului și plânge de bucurie că a scăpat cu viață.

Forul audiovizual a decis, în unanimitate, amendarea postului cu 50.000 de lei. Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat și votată de Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a menționat după vot că această emisiune n-ar trebui să fie difuzată pe niciun post TV și a solicitat departamentului de monitorizare ca peste o lună să facă o nouă monitorizare a postului nașul TV.

„Este o emisiune ce nu ar trebui să fie difuzată pe niciun canal. Mie mi se pare o emisiune total deplasată, propun ca peste o lună să fie monitorizat canalul să vedem dacă au corectat ceva în comportamentul lor.”, a spus Gabriel Tufeanu. 
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu