Skip to main content

Antena 3, amendă pentru o emisiune cu un „vindecător” care i-ar fi tratat „de la distanță” pe Gabriel Cotabiță și pe sportivul Dan Grecu

 
Antena 3, amendă pentru o emisiune cu un „vindecător” care i-ar fi tratat „de la distanță” pe Gabriel Cotabiță și pe sportivul Dan Grecu

Antena 3, amendat pentru o ediție a emisiunii Voi cu Voicu, în care un parapsiholog a pretins că i-a tratat „de la distanță” pe Gabriel Cotabiță sau pe sportivul Dan Grecu care a fost în comă.

Sancțiunea de 35.000 de lei a fost propusă de Radu Herjeu și votată de Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu. 

Publicitate

Radu Călin Cristea a votat împotrivă, iar Dorina Rusu a propus o sancțiune mai drastică, de 60.000 de lei, pentru două emisiuni de pe Antena 3, care nu a trecut. 

Emisiunea a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări de la un telespectator.

Conform raportului de monitorizare, în ediția din 28 octombrie 2017, Mirela Voicu l-a avut invitat pe Romulus Popescu, și i-a cerut să povestească despre cazurile celebre pe care le-a tratat.

Invitatul a relatat că a fost anunțat că Dan Grecu este în comă, dar fiind la distanță față de acesta, s-a concentrat și i-a făcut tratamentul. Invitatul mai spune că Dan Grecu avea un blocaj energetic făcut de cineva.

„Vreau să-mi povestiți de Cotabiță. Și la Cotabiță, iată, a fost o situație medicală extraordinară, combinată probabil și cu aceste situații de blocaj”, l-a iscodit Mirela Voicu.

Romulus Popescu vorbește despre faptul că i-a făcut tratament lui Gabriel Cotabiță, activitatea cerebrală a acestuia fiind la nivelul 2. După ce i-a aplicat tratamentul, a fost anunțat de la spital că a început să aibă o activitate cerebrală mai intensă. Invitatul mai povestește că s-a întâlnit cu fiicele artistului la o cafenea lângă spital.

„Eu, la Spitalul Floreasca am mai făcut tratamente, am mai scos din comă niște persoane”, a mai povestit parapsihologul.

Sancţiunea a fost dată pentru încălcarea art. 73 din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, potrivit căruia: 

„Este interzisă difuzarea de producţii audiovizuale în care sunt promovate cazuri de vindecare a unor boli grave cu ajutorul tratamentelor convenţionale sau neconvenţionale, dacă diagnosticul şi actele medicale care îl atestă nu au fost certificate de Colegiul Medicilor din România ori de instituţii similare din străinătate.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu