Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Tolo: Un chinez "pericol pentru siguranţa naţională" are acum contract pe cuprul României

 
Wang Yan (stânga) şi Emil Boc în 2011, la deschiderea China Town din Afumaţi| foto: Tolo.ro
Wang Yan (stânga) şi Emil Boc în 2011, la deschiderea China Town din Afumaţi| foto: Tolo.ro

Cel mai popular text din blogosferă, ieri, pe Facebook, vine de la jurnaliştii Gazetei Sporturilor. Mai exact, ultima anchetă publicată de echipa Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Luţac, pe blogul Tolo.ro.

Publicitate

Aceştia au publicat un nou “episod” din investigaţia Shanghai. Subiectul?

Textul vizează afacerea dintre un om de afaceri chinez - care în 2014 era considerat de către SRI „pericol pentru siguranţa naţională”, iar 2018 a obţinut un contract cu statul român - şi firma Cupru Min.

Potrivit jurnaliştilor GSP, prin respectivul contract, Wang Yan - căruia i s-a retras cetăţenia română acum patru ani - cumpără şi exportă azi de la Cupru Min, care este o companie strategică, întreaga producţie de concentrat de cupru a României.

„Este cineva în statul român care poate explica această epopee în care te asociezi cu un pericol la propria siguranţă naţională, pe care l-ai scăpat din dosare penale?!”, întrebarea cu care se încheie textul publicat ieri pe Tolo.ro.

A strâns aproape 5.000 de distribuiri şi aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Blogurile Adevărul au dat următorul text popular din blogosferă. Despre „şobolanii şi politica”. Din articol:

„Vineri am devenit şi membru fondator al unui partid nou. Mişcarea România Împreună. Nu am crezut că voi face vreodată politică.Politica mi s-a părut mizerabilă, mult mai mizerabilă decât ghetoul.

Am văzut mulţi oameni deştepţi care s-au transformat în sociopaţi din cauza politicii. Oameni care, alergând după voturi, şi-au pierdut pe undeva coloana vertebrală.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. tolo.ro, “MAFIOTUL CHINEZ WANG, CĂRUIA I S-A RETRAS ÎN 2014 CETĂŢENIA LA CEREREA SRI CA ”PERICOL PENTRU SIGURANŢA NAŢIONALĂ”, ARE AZI CONTRACT PE 100% DIN PRODUCŢIA DE MINEREU DE CUPRU A ROMÂNIEI!”, - 4.937 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Reţeaua de mafioţi de la salonul de masaj ”Shanghai” a ajuns la resursele naturale ale României.

Aceiaşi oameni care, în 2005, exploatau fete în vârstă de 15-17 ani şi filmau ofiţeri români făcând sex cu ele au, în 2018, acces nestingherit la zăcămintele din Apuseni.

Cel care apărea în stenogramele DIICOT drept ”Senatorul”, temutul Wang Yan, a revenit bine mersi în România, deşi SRI, ANC şi Tribunalul Bucureşti îl declaraseră în 2013-2014 ”un pericol pentru securitatea naţională”.

Trei ani mai târziu, în octombrie 2017, el semnează la Abrud contractul cu Cupru Min.

100 de tone de cupru pe zi, cu aur şi argint în el, sunt livrate de Cupru Min lui Merlion Resources, firma ”Senatorului”.”

2. Blogurile Adevărul, “Şobolanii şi politica”, de Valeriu Nicolae, - 1.344 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Aşteptările sunt deja mult prea mari. Mulţi şi-ar dori să avem lansări, management, PR megaprofesionist, de parcă banii ar creşte în cocotieri.

Iar noi am fi fost urmaşii lui Vanghelie, Năstase, Ponta sau Dragnea şi, în loc să încercăm să ajutăm cât mai mulţi oameni, am decide să aruncăm sute de mii de euro pe spectacol cu figuranţi aduşi cu autobuzele.”

3. petreanu.ro, “Diavolul poartă 45”, - 847 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu mă dau în vânt după bisericile cu tâlc şi legende. În Munchen găsiţi una, dacă vreţi, şi e chiar importantă, cea mai veche a oraşului (reconstruită şi extinsă, evident, de mai multe ori de-a lungul secolelor, ultima dată după bombardamentele din al doilea război mondial) şi, foarte probabil, locul de origine şi punctul de unde a început să crească aşezarea.”

4. bloguluotrava.ro, “50 cele mai bune filme inspirate din fapte reale”, - 516 like-uri & share-uri;

Din postare:

„Am tot facut postari despre filme si mi-a spus un prieten ca nu am scris niciun articol despre filme facute dupa fapte reale. Am prins curaj si am adunat 50.”

5. contributors.ro, “Republica Dragnea”, de Ioan Stanomir, - 431 like-uri & share-uri.

Din postare:

„Esenţial este controlul rezultat prin abolirea oricărei forme de echilibru instituţional. O asemenea guvernare nu poate miza decât pe subordonarea, formală şi informală. De aici, urgenţa şi violenţa atacurilor purtate împotriva domniei legii şi instrumentelor sale.
De aici, retorica “ statului paralel” şi a necesităţii de emancipare de sub tutela unei dominaţii oculte.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus