Skip to main content

Bobby Păunescu: Ne-am retras cererea de insolvență pentru Studiourile Buftea. De ce?

 
Bobby Păunescu: Ne-am retras cererea de insolvență pentru Studiourile Buftea. De ce?

Booby Păunescu a retras cererea de insolvență pentru Bucharest Film Studios, fostele Studiouri Mediapro de la Buftea.

"Ne-am retras cererea de insolvență săptămâna trecută. Joi (5 aprilie 2018 n. red) am solicitat judecătorului retragerea, iar acesta a luat la cunoștință și a acceptat-o, a declarat pentru Paginademedia.ro Bobby Păunescu.

Publicitate

De ce a renunțat la insolvență?

Motivul, a declarat Bobby Păunescu, este adoptarea, în ședința de Guvern de săptămâna trecută, a unui Memorandum cu tema: evaluarea și implementarea unei scheme de ajutor de stat privind investiția străină în domeniul cinematografiei.

Ce spune acest Memorandum?

Bobby Păunescu, pentru Paginademedia.ro:

Este un sistem de Tax Incentive pentru industria cinematografică. Practic, în linii mari, un producător străin care va investi in România va primi înapoi 25% din investiție după lansarea filmului și după un audit. Primește un sfert din cheltuielile pe care le face în România înapoi. 

Din punctul meu de vedere, este o mare reazlizare a cinematografiei, este un sistem care încurajează producția și care se aplică în multe țări. Acest lucru ne-a determinat  să ridicăm cererea de insolvență, a mai spus Bobby Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Ce câștigă statul, dacă dă înapoi din investiție producătorilor străini?

Bobby Păuneacu:

"Potrivit unui studiu de impact realizat de PriceWaterhouseCoopers, s-ar aduce aproximativ 800 de milioane de euro la buget în patru ani.

Impactul fiscal asupra bugetului, din taxe și impozite directe și indirecte este pozitiv. Producătorii vin cu echipe, se dezvoltă domenii pe orizontală și, potrivit studiului de impact, la un euro cheltuit de stat se primesc șase euro la buget."

Ce se întâmplă cu insolvența? Cererea de insolvență a fost cerută de companie, dar și de către un creditor, Team Communications SRL din Brașov.

"Creditorii care sunt la termen vor fi plătiți", a mai spus Bobby Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Au studiourile de la Buftea angajamente, ca urmare a acestui memorandum?

"Discuții am avut mereu în ultimii ani. Marile studiori ne-au vorbit mereu de un sistem de Tax Incentive care le-ar motiva să investească în România", a mai declarat Bobby Păunescu.

Hotârârea prin care instanța a acceptat retragerea cererii de insolvență pentru Bucharest Film Studios:

Reamintim că, pe 28 martie, compania Bucharest Film Studios, fosta Studiourile Media Pro SA, și-a cerut insolvența, cu termen 5 aprilie (când a depus cererea de retragere).

Demersul survenea după ce şi creditorul Team Communications SRL din Brașov a solicitat insolvența Bucharest Film Studios, iar acest dosar, deschis pe 27 decembrie 2017, cu termen de judecată pe 12 aprilie 2018.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu