Skip to main content

Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audiențe și trafic

 
Ce ar cumpăra Ringier? Gazeta Sporturilor, în cifre: de afaceri, vânzări, audiențe și trafic

Ce ar „cumpăra” Ringier dacă Intact ar bate palma cu grupul elvețian pentru vânzarea GSP? O publicație cu afaceri de peste cinci milioane de euro. Singurul ziar de sport care mai apare pe piața din România și în varianta tipărită. Un ziar cu vânzări medii 25.000 de exemplare. 

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare Gazeta Sporturilor, în cifre: 

CIFRĂ DE AFACERI. Potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului de Finanțe, Convergent Media, societatea care editează Gazeta, a avut afaceri de 5,2 milioane de euro în anul 2016 (cele mai recente cifre). A avut profit de aproape 320.000 de euro. 

VÂNZĂRI. Cele mai recente date de vânzări, din perioada octombrie - decembrie 2017, arată că publicația condusă de Cătălin Tolontan a avut vânzări medii de 25.200 de exemplare pe ediție.  

Ediția de Duminică a Gazetei, care declară cifrele separat, a avut o medie de 9.700 de exemplare. 

AUDIENȚĂ PRINT. Totodată, Gazeta are, în medie, aproape 290.000 de cititori la fiecare apariție. Varianta de weekend are cifre apropiate: în jur de 280.000.

SITE-UL GSP. Varianta online a Gazetei este în topul site-urilor de știri. GSP a avut în luna martie 3,6 milioane de unici și 74,1 milioane de afișări. La capitolul clienți unici, GSP a fost pe 11 în topul general, în timp ce după numărul de afișări, GSP a fost pe prima poziție (cifrele, AICI). 

Reamintim că reprezentanți ai Ringier sunt în discuții cu grupul Intact, deținut de familia Voiculescu, pentru o posibilă preluare a Gazetei Sporturilor (detalii, AICI). Din informațiile Paginademedia.ro, astăzi a început un audit al companiei Convergent Media, care editează publicația. 

Citește și: 

Camelia Voiculescu, discuții cu Ringier pentru vânzarea GSP. Auditul a început

Cum au picat discuțiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan și Voiculescu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu profitul sau numarul de vizitatori conteaza pentru aia mica a lu' Felix, 320k euro probabil tine in poseta. Cum nu conteza audienta nici macar in cazul A1.
    O sa fie mare petrecere si la A3, "dusmanul" Tolo nu mai e in trust.
  • Brutus, in mod surprinzator, audientele de aseara cu sursa PRul A 1 nu au aparut nici pe celalalt site. Probabil ca audientele au fost sub seara de luni și, ca de obicei, seara a fost impartita intre Las Fierbinti - până la ora 21.30 și Chefii după această oră...cu un vârf al audienței A 1 undeva în jurul orei 21.40.
  • Voi n-ați mai postat audiențele de marți seara cu Chefi la cuțite, pe Antenă nu scrie nimic. Ce s-a întâmplat, n-au mers aparatele de măsurat audiențele?

Trimite un comentariu