Skip to main content

CNA-ul nostru cel de toate zilele: De ce nu a votat un membru împotriva România TV

 
CNA-ul nostru cel de toate zilele: De ce nu a votat un membru împotriva România TV

Slăbiciunile și preferințele unor membri CNA ies la iveală când intră în analiză derapajele posturilor de știri. Un exemplu grăitor, de astăzi, legat de modul în care CNA - instituție care ar trebui să servească interesului public - nu ajunge să dea nici măcar o somație. Pentru că membrii CNA sunt ”împărțiți”.

Publicitate

Cazul de azi. În care actori sunt România TV, Realitatea TV, Mălin Bot și Monica Gubernat (membru CNA care, de-a lungul timpului, s-a opus sancționării unor posturi precum România TV sau a venit cu propuneri mai blânde). 

Monica Gubernat, astăzi:

„La ce dezmăț am văzut aseară la televizor și niciodată nu ajungem (să le discutăm - n.r.). Deja m-am săturat. Nici nu înțeleg ce le cerem oamenilor ăstora. La orice chichiță, deci orice chichiță găsită la România TV și la Antena 3 sunt amendate de la 15.000 de lei în sus. În partea cealaltă nu se vede nimic.

Ce dezmăț am văzut aseară pe Realitatea TV, m-a îngrozit. (...) Când o să avem echilibru între televiziuni cu mare plăcere votez și 100.000 de lei.”

Aceasta a fost argumentația Monica Gubernat, membru CNA, pentru a nu vota o somație pentru postul România TV. Mai era nevoie de doar un vot (din cele șase), pentru ca o sancțiune să treacă.

Somația fusese propusă de Radu Herjeu, membru CNA, pentru afirmații neverificate despre Mălin Bot și Bogdan Stan, bărbatul care a fluturat o pereche de cătușe în fața lui Liviu Dragnea. 

Emisiunea în cauză nici măcar nu va mai putea fi analizată de CNA, pentru că are aproape șase luni și urmează să se prescrie.  

Ce s-a întâmplat. Mălin Bot, niște cătușe și un caz cu zeci de sesizări

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința de astăzi două emisiuni de la România TV în care subiect era, printre altele, Mălin Bot și prezența lui la Înalta Curte de Casație și Justiție, la un termen din procesul lui Liviu Dragnea.

Forul a primit câteva zeci de sesizări. Multe cu un conținut identic, după cum s-a menționat în ședința publică de astăzi de la CNA. 

Reporterul România TV, pe post despre bărbatul care i-a fluturat cătușele prin fața lui Dragnea:

„Se pare că a pierdut totul, nu mai are niciun venit, dar totuși are bani, se pare că ar fi plătit, susțin anumite voci, pentru a-l hărțui chiar pe liderul PSD. Mai mult decât atât, ce este grav, în cazul acestui bărbat, este faptul că cere bani pentru a-l hărțui pe Liviu Dragnea, chiar a cerut bani și-n numele lui Mălin Bot. Acesta ar fi aflat și a anunțat deja că îi va face plângere.”

„Iată, ajungem la oameni cu săbii, cu cătușe, care iau bani ca să impresioneze”, a mai remarcat Cristina Șincai, prezentatoare de știri. 

Niciunul dintre cei acuzați nu au fost contactați pentru a li se cere punctul de vedere, se arată în raportul de monitorizare al CNA.

Fotografia devenită virală, făcută la momentul respectiv de Octav Ganea, Inquam Photos:

Roxana Niculescu, director de programe la România TV, referitor la emisiunea cu Bogdan Stan și Mălin Bot:

„Referitor la domnul care a fost figurant în filme, este profilul de pe Facebook, de acolo sunt luate toate aceste informații. Vă spun eu, pe Facebook a existat o întreagă dispută între acest domn și Mălin Bot, pentru că l-a acuzat pe Mălin Bot, ceva cu banii, cine pe cine plătește. Pe Facebookul lui Mălin Bot există o întreagă dezbatere cu diverși colegi, foști colegi.” 

Radu Herjeu,  membru CNA:

„Aș fi vrut să văd în emisiune niște print screenturi în momentul în care s-a vorbit despre aceste acuzații. Sau măcar să-l fi contactat și întrebat. Asta este responsabilitatea postului.”

Roxana Niculescu:

„Ce a spus Laura Duță (reporterul România TV - n.r.) era că Mălin Bot a anunțat că va depune plângere. Deci nu era o certitudine că această plângere a fost depusă.”

Radu Herjeu:

„Reporterul spune așa: „Mai mult decât atât, ce este grav, în cazul acestui bărbat, este faptul că cere bani pentru a-l hărțui pe Liviu Dragnea, chiar a cerut bani și-n numele lui Mălin Bot. Acesta ar fi aflat și a anunțat deja că îi va face plângere”. Acestea sunt niște acuzații aduse acelui personaj. Iar aceste acuzații trebuiau susținute cu ceva.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • La cate live-uri face cu publicitate pusa pe ele nu cred ca are nevoie de sustinere din alta parte. Si nu, nu-s un ultras teleghidat de'al lui, chiar mi se pare extrem de stupid faptul ca e placut de atata lume, dar hai totusi sa nu ne punem coifurile din aluminiu in cap.
  • Doar zeci de sesizari?
    La cati ultrasi teleghidati are Malin ma asteptam la mai multe.
    Si eu sunt curios din ce traieste pt ca e somer de vreun an. Eu, daca nu lucrez 2 luni, mor de foame. L-am intrebat dar nu a raspuns. Poate va raspunde voua, Paginademedia.

Trimite un comentariu