Skip to main content

Dragoş Pătraru anunţă dezvăluiri despre „dedesubturile” din TVR. „Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public”

 
Dragoş Pătraru
Dragoş Pătraru

"DECLARAŢIE DE RĂZBOI" cu şefii TVR. Dragoş Pătraru, o nouă intervenţie legată de TVR în emisiunea de marţi seara difuzată de postul public. El a spus că va refuza să mai producă emisiunea la TVR după încheierea acestui sezon, dacă „lucrurile nu se vor schimba” şi a invocat câteva dintre probleme:

Publicitate
  • componenţa noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa emisiunii Starea Naţiei,
  • comportamentului noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi,
  • măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR,
  • încercările de intimidare la adresa emisiunii Starea Naţiei

Pătraru a mai dezvăluit în emisiunea sa că în următoarea perioadă va prezenta telespectatorilor, pe alte canale şi nu la TVR, rezultatele unei achete de presă făcută timp de mai bune de şase luni, din interiorul instituţiei.

„Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public”, a spus Pătraru.

Din emisiunea de astăzi:

„Mă ştiţi, scandalagiu din fire. Aşa mi-a spus astăzi doamna Doina Gradea, preşedintele director general al TVR, care m-a chemat la ordine după emisiunea de aseară. Mi s-a spus că se va face o analiză a modului în care a fost respectat contractul, că sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii, ca, de fapt, nu e vorba de niciun amestec editorial în emisiunea Starea Naţiei.”

Ştiam că aici se va ajunge şi tocmai pentru că ştiam mi-am luat toate măsurile să nu se mai spună că e vina noastră, că suntem noi nebuni şi scandalagii.”

Fac public următorul anunţ: date fiind componenţa noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, a comportamentului noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi cei de la Starea Naţiei, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi treaba asta, dar, spre deosebire de conducerea asta numită politi, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni şi fani ai emisiunii, în birouri, decoruri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audienţă la postul public şi nu mai putem gira prin prezenţa noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.

În perioada următoare veţi afla - atenţie! nu de aici de pe acest post - rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de şase luni din interiorul unei instituţii, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ şi cu rea voinţă a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă.

De la ce s-a ajuns aici? Pentru că am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit. Că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administraţie o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administraţie. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieşirea din puşcărie a lui Adrian Năstase.”

Momentul lui Pătraru, de la minutul 36.10

Reamintim că Dragoş Pătraru a făcut afirmaţii privind situaţia de la TVR şi în emisiunea de luni seara.

„Am fost înştiinţaţi în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoşi de pe post”, a spus Dragoş Pătraru în finalul emisiunii sale, Starea Naţiei, de luni seara.

„Aşa că să ştiţi ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut”, a mai spuns Pătraru care a şi detaliat cum a fost înştiinţat în premieră de cei din TVR că vor să vadă textele emisiunii înainte ca aceasta să fie realizată.

„Vor scriptul dinainte. Până acum, nu l-au vrut, dar acum vor să vadă ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor.

„Ceauşescu ar fi invidios”, a încheiat Pătraru.

Citeşte şi:

VIDEO. Dragoş Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceauşescu ar fi invidios”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cetateanliber cetateanliber
    Din momentul in care i-a sarit lui Malin Bot la jugulara tot hazul lui Patraru a disparut! Uite cum se-nvarte roata!
  • F F
    PaginaDemedia, voi cand faceți o ancheta la CNA. E destul de simpla. Numărați cum a votat fiecare membru. :))
  • ionela ionela
    Doina da l afara pe ipochimen, mai baga un documentar in locul lui, prea mult se ia asta de Livache, Veorica, Olguta, Daea. Afaraaaaaaa.
  • Marius Marius
    De parca mai era vreun dubiu ca nu controleaza aia de PSD tot TVR ul?
    Bah pe lume traiti? Pai au puso PDG pe o *** care are o singura calitate a fost secretaralui Sirbu.
  • geo geo
    Ce tare joaca individul. De parca el si nu conducerea TVR ar decide daca va continua colaborarea. Aia de la TVR vor sa scape cat mai repede de el si el o tine pe a lui : "nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba". Omusorul acesta pare uneori rupt de realitate.
  • emanuel emanuel
    Probabil Patraru s a saturat si a semnat deja cu Pro TV, altfel nu imi explic cum *** tocmai aseara i se aloca un spatiu largut in Serialul Las FIerbinti.
    A dracului coincidenta.
  • andreea andreea
    Aaaa bine ca am aflat unde e Blebea o sa ma duc sa imi cer salariile restante de cand era director la Realitatea Tv, ***.
  • Radu V Radu V
    Habar n-aveam cine este Catalin Blebea, dar iata ca a ajuns celebru la tanc. Dar imaginile cu el gudurandu-se efectiv pe langa Adrian Nastase il introduc direct in galeria monstrilor sacri ai TVR. Patraru a dat exemplul suprem de parvenitism, iar daca cineva isi inchipuia ca mai poate fi salvat ceva se inseala. E de neinchipuit ca asemenea insi sa fie la butoane in CA al TVR, ce fel de presa se poate face cu astia, ce fel de decizii pot lua?!
  • Principele Radu Principele Radu
    Catalin Blebea a ajuns, in sfarsit, cineva! La cate blide a lins, la cata incompetenta si slugarnicie emana, la cata impostura afiseaza trebuie sa ne bucuram pentru el. De la *** lui Vantu la ditamai membru in CA al TVR e o evolutie maxima in cariera. Se poate, dom'le, sa pacalesti presa chiar si pe foamea asta. Cu conditia sa fii milogul patriarhului spagilor, Adrian Nastase!
  • Paco Paco
    Toată apa Dunării nu-ți mai spală rușinea, compromisurile, incompetența, impostura și ***ărnicia, stimată tovarășă Doina Gradea! Astea sunt tinichelele pe care le vei trage după tine mereu, cu așa ceva vei fi asociată. Nu uita că n-o să fii PDG pe viață și că tocmai a debutat începutul sfârșitului tău profesional. Vorba vine "profesional", că în afară de tupeu și de talent la făcut mizerii, noi, ăștia mici și neînsemnați, n-am remarcat nimic la tine. A, am uitat: ai o condamnare pt calomnie, urmare a unor minciuni grosolane spuse despre o vedetă tv pe când, șomeră fiind, făceai pe bloggerița. Ce ironie amară a destinului: tocmai tu să dai lecții despre jurnalism, când ai putea, cel mult, vorbi despre cum se face o cafea bună!
  • Livia Pila Livia Pila
    Atentie mare ca ii deconspira!!! Neaparat sa va uitati la emisiunea lui, poate mai creste un pic in audienta, ca altfel intra in faliment comediantul. O sa ii deconspire la fel cum a facut cu acoperitii de la Digi! Adik vax populi! Joc de glezne.

Trimite un comentariu

sus