Skip to main content

Dragoș Pătraru anunță dezvăluiri despre „dedesubturile” din TVR. „Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public”

 
Dragoș Pătraru anunță dezvăluiri despre „dedesubturile” din TVR. „Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public”
Dragoș Pătraru

"DECLARAȚIE DE RĂZBOI" cu șefii TVR. Dragoș Pătraru, o nouă intervenție legată de TVR în emisiunea de marți seara difuzată de postul public. El a spus că va refuza să mai producă emisiunea la TVR după încheierea acestui sezon, dacă „lucrurile nu se vor schimba” și a invocat câteva dintre probleme: 

 • componența noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa emisiunii Starea Nației,
 • comportamentului noului PDG Doina Gradea față de angajați,
 • măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privința mai multor producții de la TVR,
 • încercările de intimidare la adresa emisiunii Starea Nației
Publicitate

Pătraru a mai dezvăluit în emisiunea sa că în următoarea perioadă va prezenta telespectatorilor, pe alte canale și nu la TVR, rezultatele unei achete de presă făcută timp de mai bune de șase luni, din interiorul instituției.

„Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public”, a spus Pătraru.

Din emisiunea de astăzi: 

„Mă știți, scandalagiu din fire. Așa mi-a spus astăzi doamna Doina Gradea, președintele director general al TVR, care m-a chemat la ordine după emisiunea de aseară. Mi s-a spus că se va face o analiză a modului în care a fost respectat contractul, că sunt scandalagiu, că asta e o formă de presiune la adresa conducerii, ca, de fapt, nu e vorba de niciun amestec editorial în emisiunea Starea Nației.”

Știam că aici se va ajunge și tocmai pentru că știam mi-am luat toate măsurile să nu se mai spună că e vina noastră, că suntem noi nebuni și scandalagii.”

Fac public următorul anunț: date fiind componența noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, a comportamentului noului PDG Doina Gradea față de angajați, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privința mai multor producții de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi cei de la Starea Nației, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.

Nu facem muncă patriotică, departe de noi treaba asta, dar, spre deosebire de conducerea asta numită politi, noi am venit cu bani de acasă aici la TVR. Am investit aici aproape 50.000 de euro împreună cu prieteni și fani ai emisiunii, în birouri, decoruri, amenajări, tehnică. Facem emisiunea zilnică cu cea mai mare audiență la postul public și nu mai putem gira prin prezența noastră aici o echipă de conducere care nu dă doi bani pe interesul public.  

În perioada următoare veți afla - atenție! nu de aici de pe acest post - rezultatele unei anchete de presă făcută timp de mai bine de șase luni din interiorul unei instituții, cu probe, mărturii, acte, tot ce trebuie. Ancheta vizează subordonarea politică a TVR, amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, cheltuirea fără discernământ și cu rea voință a banului public. Iar dacă se consideră că problema e tot la noi, asta e, ne vom căra acasă. 

De la ce s-a ajuns aici? Pentru că am zis ceva în emisiune despre un membru CA proaspăt numit. Că nu mi se pare normal să fie în Consiliul de Administrație o persoană care a făcut în trecut presiuni editoriale la adresa noastră. Este vorba despre domnul Cătălin Blebea, fost reprezentant UNPR în Consiliul de Administrație. Nu am găsit alte imagini în afară de acestea de la ieșirea din pușcărie a lui Adrian Năstase.” 

Momentul lui Pătraru, de la minutul 36.10

 

Reamintim că Dragoș Pătraru a făcut afirmații privind situația de la TVR și în emisiunea de luni seara. 

„Am fost înștiințați în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoși de pe post”, a spus Dragoș Pătraru în finalul emisiunii sale, Starea Nației, de luni seara.

„Așa că să știți ce se va întâmpla cu noi dacă nu am mai apărut”, a mai spuns Pătraru care a și detaliat cum a fost înștiințat în premieră de cei din TVR că vor să vadă textele emisiunii înainte ca aceasta să fie realizată.

„Vor scriptul dinainte. Până acum, nu l-au vrut, dar acum vor să vadă ei ce zicem la emisiune.”, le-a explicat el telespectatorilor.

„Ceaușescu ar fi invidios”, a încheiat Pătraru. 

Citește și:

VIDEO. Dragoș Pătraru, probleme cu conducerea TVR: „Ceaușescu ar fi invidios”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • PaginaDemedia, voi cand faceți o ancheta la CNA. E destul de simpla. Numărați cum a votat fiecare membru. :))
 • Doina da l afara pe ipochimen, mai baga un documentar in locul lui, prea mult se ia asta de Livache, Veorica, Olguta, Daea. Afaraaaaaaa.
 • De parca mai era vreun dubiu ca nu controleaza aia de PSD tot TVR ul?
  Bah pe lume traiti? Pai au puso PDG pe o *** care are o singura calitate a fost secretaralui Sirbu.
 • Ce tare joaca individul. De parca el si nu conducerea TVR ar decide daca va continua colaborarea. Aia de la TVR vor sa scape cat mai repede de el si el o tine pe a lui : "nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba". Omusorul acesta pare uneori rupt de realitate.
 • Probabil Patraru s a saturat si a semnat deja cu Pro TV, altfel nu imi explic cum *** tocmai aseara i se aloca un spatiu largut in Serialul Las FIerbinti.
  A dracului coincidenta.
 • Aaaa bine ca am aflat unde e Blebea o sa ma duc sa imi cer salariile restante de cand era director la Realitatea Tv, ***.
 • Habar n-aveam cine este Catalin Blebea, dar iata ca a ajuns celebru la tanc. Dar imaginile cu el gudurandu-se efectiv pe langa Adrian Nastase il introduc direct in galeria monstrilor sacri ai TVR. Patraru a dat exemplul suprem de parvenitism, iar daca cineva isi inchipuia ca mai poate fi salvat ceva se inseala. E de neinchipuit ca asemenea insi sa fie la butoane in CA al TVR, ce fel de presa se poate face cu astia, ce fel de decizii pot lua?!
 • Catalin Blebea a ajuns, in sfarsit, cineva! La cate blide a lins, la cata incompetenta si slugarnicie emana, la cata impostura afiseaza trebuie sa ne bucuram pentru el. De la *** lui Vantu la ditamai membru in CA al TVR e o evolutie maxima in cariera. Se poate, dom'le, sa pacalesti presa chiar si pe foamea asta. Cu conditia sa fii milogul patriarhului spagilor, Adrian Nastase!
 • Toată apa Dunării nu-ți mai spală rușinea, compromisurile, incompetența, impostura și ***ărnicia, stimată tovarășă Doina Gradea! Astea sunt tinichelele pe care le vei trage după tine mereu, cu așa ceva vei fi asociată. Nu uita că n-o să fii PDG pe viață și că tocmai a debutat începutul sfârșitului tău profesional. Vorba vine "profesional", că în afară de tupeu și de talent la făcut mizerii, noi, ăștia mici și neînsemnați, n-am remarcat nimic la tine. A, am uitat: ai o condamnare pt calomnie, urmare a unor minciuni grosolane spuse despre o vedetă tv pe când, șomeră fiind, făceai pe bloggerița. Ce ironie amară a destinului: tocmai tu să dai lecții despre jurnalism, când ai putea, cel mult, vorbi despre cum se face o cafea bună!
 • Atentie mare ca ii deconspira!!! Neaparat sa va uitati la emisiunea lui, poate mai creste un pic in audienta, ca altfel intra in faliment comediantul. O sa ii deconspire la fel cum a facut cu acoperitii de la Digi! Adik vax populi! Joc de glezne.

Trimite un comentariu