Skip to main content

Pro TV, amendat de CNA pentru refuzul de a difuza un drept la replică lui Sevil Shhaideh. Cum explică postul

 
Sursa foto: EVZ
Sursa foto: EVZ

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea Pro TV cu 10.000 de lei pentru că a refuzat difuzarea unui drept la replică fostului Ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

Publicitate

Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat, membru CNA.

Amenda vine după ce Pro TV mai primise o somaţie tot pentru refuzul de a difuza dreptul la replică.

Motivul?

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV: „Vă spun acelaşi lucru ca şi data trecută: am încercat să discutăm, dar nu am reuşit să ajungem la un consens la dreptul la replică. Dacă se poate ajunge prin intermediul dumneavoastră să discutăm cu doamna avocat sau cu doamna Sevil, noi suntem deschişi.”

Reprezentantul postului le-a spus membrilor, într-o altă şedinţă că textul dreptului la replică nu respectă legislaţia audiovizuală, întrucât era prea lung şi conţinea judecăţi de valoare. În plus, reprezentantul lui Sevil Shhaideh nu a fost deschis la discuţii în vederea editării acestuia.

CNA a decis în luna martie a acestui an să oblige Pro TV să difuzeze dreptul la replică pentru o ştire difuzată pe 18 ianuarie pe post, în care erau prezentate informaţii dintr-un raport al experţilor în cazul Belina, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Experţii susţineau „că insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din proprietatea publică a statului. Aşadar, Hotărârea de Guvern care a mutat sute de hectare de apă şi teren din bazinul hidrografic al Dunării la Consiliul Judeţean Teleorman pare ilegală.”, se menţiona în ştire.

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite chiar din partea lui Sevil Shhaideh, care reclama că postul nu i-a cerut un punct de vedere în legătură cu ştirea în cauză şi că a refuzat să-i acorde apoi un drept la replică.

Este a doua amendă pe care Pro TV o ia într-o săptămână. Marţea trecută, a fost penaizat cu amenda maximă pentru depăşiri uriaşe ale minutelor de publicitate la staţiile locale, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marian marian
    Cine este MG , propagandista PARTIDULUI . sa nu cunva sa supere pe tovarasa , ,trebuie desfintat , CNA si facut cu oameni integri si apolitic , si sa nu fi lucrat la vreo televiziune . tovarasa . pe ANTENA 1 SI 3 cand la amendati pentru derapaje ,dar ROM, tv , sau astea sunt ale partidului di care face-ti parte ,

Trimite un comentariu

sus