Skip to main content

Pro TV, amendat de CNA pentru refuzul de a difuza un drept la replică lui Sevil Shhaideh. Cum explică postul

 
Pro TV, amendat de CNA pentru refuzul de a difuza un drept la replică lui Sevil Shhaideh. Cum explică postul
Sursa foto: EVZ

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea Pro TV cu 10.000 de lei pentru că a refuzat difuzarea unui drept la replică fostului Ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh. 

Propunerea a fost făcută de Monica Gubernat, membru CNA. 

Publicitate

Amenda vine după ce Pro TV mai primise o somație tot pentru refuzul de a difuza dreptul la replică. 

Motivul?

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV: „Vă spun același lucru ca și data trecută: am încercat să discutăm, dar nu am reușit să ajungem la un consens la dreptul la replică. Dacă se poate ajunge prin intermediul dumneavoastră să discutăm cu doamna avocat sau cu doamna Sevil, noi suntem deschiși.”

Reprezentantul postului le-a spus membrilor, într-o altă ședință că textul dreptului la replică nu respectă legislația audiovizuală, întrucât era prea lung și conținea judecăți de valoare. În plus, reprezentantul lui Sevil Shhaideh nu a fost deschis la discuții în vederea editării acestuia.  

CNA a decis în luna martie a acestui an să oblige Pro TV să difuzeze dreptul la replică pentru o știre difuzată pe 18 ianuarie pe post, în care erau prezentate informații dintr-un raport al experților în cazul Belina, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Experții susțineau „că insula Belina și Brațul Pavel fac parte din proprietatea publică a statului. Așadar, Hotărârea de Guvern care a mutat sute de hectare de apă și teren din bazinul hidrografic al Dunării la Consiliul Județean Teleorman pare ilegală.”, se menționa în știre. 

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite chiar din partea lui Sevil Shhaideh, care reclama că postul nu i-a cerut un punct de vedere în legătură cu știrea în cauză și că a refuzat să-i acorde apoi un drept la replică.

Este a doua amendă pe care Pro TV o ia într-o săptămână. Marțea trecută, a fost penaizat cu amenda maximă pentru depășiri uriașe ale minutelor de publicitate la stațiile locale, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cine este MG , propagandista PARTIDULUI . sa nu cunva sa supere pe tovarasa , ,trebuie desfintat , CNA si facut cu oameni integri si apolitic , si sa nu fi lucrat la vreo televiziune . tovarasa . pe ANTENA 1 SI 3 cand la amendati pentru derapaje ,dar ROM, tv , sau astea sunt ale partidului di care face-ti parte ,

Trimite un comentariu