Skip to main content

TVR reacţionează după afirmaţiile lui Dragoş Pătraru: „Ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei”

 
TVR reacţionează după afirmaţiile lui Dragoş Pătraru: „Ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei”

Reprezentanţii TVR reacţionează printr-un comunicat de presă după afirmaţiile lui Dragoş Pătraru, făcute în această săptămână în mai multe ediţii ale emisiunii sale, Starea Naţiei.

Publicitate

„Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii, conform misiunii sale publice. Dovada acestui fapt este tocmai difuzarea pe post, pe unul dintre canalele sale principale, a recentelor ediţii ale emisiunii „Starea naţiei”, în care este satirizată sau criticată conducerea societăţii”, menţionează comunicatul TVR, semnat de departamentul de comunicare al instituţiei.

Textul mai menţionează că relaţiile contractuale trebuie respectate de ambele părţi, fie că este vorba angajaţi ai societăţii, de colaboratori sau de alţi parteneri externi.

„În acest context, ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei, în deplin respect pentru telespectatorii noştri şi pentru misiunea publică încredinţată.”

CONTEXT. Dragoş Pătraru a început încă din ediţia de luni, 23 aprilie, a emisiunii Starea Naţiei să denunţe presiuni ale conducerii TVR, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

„Am fost înştiinţaţi în scris de conducerea superioară că dacă mai vorbim ceva prostii aici la emisiune vom fi scoşi de pe post”, a spus Dragoş Pătraru în finalul emisiunii sale, Starea Naţiei, de luni seara.

În ziua următoare, Pătraru a venit cu o declaraţie de război. „Fac public următorul anunţ: date fiind componenţa noului CA din care fac parte persoane care au exercitat în trecut presiuni editoriale la adresa noastră, a comportamentului noului PDG Doina Gradea faţă de angajaţi, măsurile editoriale luate împotriva interesului public în privinţa mai multor producţii de la TVR, încercările de intimidare la adresa acestei emisiuni, noi cei de la Starea Naţiei, nu vom mai accepta să producem această emisiune aici după încheierea prezentului sezon, dacă lucrurile nu se vor schimba.” (detalii, AICI).

În ediţia de joi, Pătraru a anunţat că a sesizat Comisia de Etică din TVR „cu privire la ceea ce noi, cei de la Starea naţiei, considerăm că reprezintă încercări de cenzură, de intimidare şi de hărţuire la adresa noastră, din partea conducerii TVR".

Poziţia TVR, în continuare:

Ca urmare a articolelor apărute în mediul online şi a afirmaţiilor făcute de dl. Dragoş Pătraru în emisiunea „Starea Naţiei”, difuzată pe TVR 1, de luni până joi, de la ora 22.30, SRTv face următoarele precizări:

- Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii, conform misiunii sale publice. Dovada acestui fapt este tocmai difuzarea pe post, pe unul dintre canalele sale principale, a recentelor ediţii ale emisiunii „Starea naţiei”, în care este satirizată sau criticată conducerea societăţii.

- SRTv consideră că, la fel ca în orice altă companie, relaţiile contractuale trebuie respectate de ambele părţi, fie că vorbim despre proprii angajaţi, de colaboratori sau de alţi parteneri externi.

- În acest context, ne rezervăm dreptul legal şi firesc de a acţiona pentru a proteja imaginea instituţiei, în deplin respect pentru telespectatorii noştri şi pentru misiunea publică încredinţată.

- Managementul SRTv încurajează libera exprimare în interesul publicului telespectator şi are permanent în vedere informarea corectă şi echilibrată a acestuia, precum şi prezentarea obiectivă şi imparţială a realităţilor vieţii social-politice şi economice interne şi internaţionale.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fost angajat tvr Fost angajat tvr
    Ma apuc mâine sa fac un articol frumos si mare cu TOATE detaliile confidențiale, sa cada poporul acesta hoția pe care o faceți voi, si cât de adânc le băgați mâna in buzunare. Mizerii ordinare! P.S. Da voi posta si acte.
  • Costi Costi
    Paco, ai dreptate. Angajații tvr lucrează la greu la particular iar multi au stricat piata pentru ca se duc pe tarife mici. bivolul e un grasut smecheras care da spagi pentru contracte unde lucrează la negru tot cu angajați tvr. La protv i s-a cam tăiat accesul.
    La tvr ar trebui să vină cineva cu cohones sa faca putina ordine dar nu cred ca se va intampla vreodată.
  • Paco Paco
    Așteptăm, "pt a proteja imaginea instituției", ca onor conducerea TVR să se ocupe și de următoarele situații strigătoare la cer:
    - Emisiunea Femei de 10, Barbati de 10, sursa inepuizabila de rezolvare a relatiilor personale ale Marinei Almasan, care anunta tot felul de sponsori din zece in zece minute. De doua ori pe an madama are pauza cate trei luni, timp in care merge prin vacante pe care le deconteaza sub forma de reportaje. Excursia in Coreea de Sud, la pachet cu fiu-sau, e un exemplu.
    - Emisiunea Duelul Pianelor, un fel de chefuiala ieftina a familiei Iuliana Marciuc - Adrian Enache. Cu invitati fara haz, fara vorbe la ei, cu un concept din anii 90, programul e o platforma de laudat amicii rasuflati din show *** si nu numai.
    - Emisiunea Perfect Imperfect este o reclama pe față, fara nicio jena, a blogului omonim al șpikeriței Ema Zeicescu. Peste tot in lume asemenea chestiuni se fac pe contracte transparente si se platesc asa cum se cuvine.
    - Chiulul masiv de la munca a nenumarati angajati din toate departamentele posibile. Sistemul de monitorizare prin carduri magnetice este lasat special in deriva de celebrul Horia Cazan.
    - Programarile la munca ale editorilor, cameramanilor, celor de la Tehnic si Emisie sunt facute in fuctie de treburile pe care oamenii le au de rezolvat pe la privati. Nu exista vreo ordine, ci doar interese si oportunitati ce trebuie exploatate.
    - Nefolosirea profesionistilor TVR la marile transmisii in numele institutiei. Se contracteaza privati pe bani grei (Bivolul, Studio VideoArt, Petre Nastase etc), iar acestia fac contracte de colaborare chiar angajatilor tvr.
    - Emisiunile dlui Ionut Cristache, transformate in șuete cu si despre infractori, net dezechilibrate (precum propaganda desantata pentru Ionut Lupescu la FRF) si de cele mai multe ori fara legatura cu actualitatea.
    - Telejurnalele unde abunda stirile pozitive repetate cu si despre Adrian Nastase, Ion Iliescu, Adrian Severin - personaje politice condamnate sau cercetate penal pentru fapte grave.
    - Stirile neimportante repetate pana la obsesie despre Casa Regala, de fapt o propaganda mascata la adresa unor membri ai acestui ONG.
  • Mile Mile
    Livia teverista se agita ca nu e ea la locul unde vrea să fie , mergi la privat să vedem dacă te tine
  • livia pila livia pila
    In loc sa ameninte cu procese, numitele Gradea Doina si Vornicu Samaranda, reprezentantele PSD-ului, să respecte legalitatea. Nu le crede nimeni, Mizeria e mare in TVR, Imensp. Gradea face politică pe față si arunca banii aiurea. Angajează pe pile. Contracte mănoase date unor extranei.

Trimite un comentariu

sus