Skip to main content

Autosesizare CNA după ce România TV a anunţat protestul cu furci şi topoare la Guvern

 
Autosesizare CNA după ce România TV a anunţat protestul cu furci şi topoare la Guvern

Dorina Rusu, membru CNA, a anunţat în şedinţa publică de astăzi că a depus o autosesizare ce vizează emisiuniel România TV din data de 12 mai, pentru „modul manipulator” în care au prezentat protestele de stradă care urmau să aibă loc sâmbătă.

Publicitate

„Am făcut o autosesizare în legătură cu modul în care România TV a prezentat informaţii despre protestele de pe 12 mai. Am văzut că au spus că protestatarii vin la Guvern cu furci, bâte şi chiar cu topoare. Au confundat probabil protestul din Piaţa Victoriei cu Răscoala de la 1907”, a spus Dorina Rusu, în şedinţa CNA.

Ulterior, aceasta a trimis şi un comunicat de presă, în care a menţionat:

„În ianuarie 2017, România TV anunţa că participanţii la protestele antiguvernamentale din piaţa Victoriei ar fi fost plătiţi, lansând celebra expresie: 100 de lei de participant, 50 de lei pentru tineri si 30 de lei pentru câini. Sâmbăta trecută, acelaşi post a confundat protestele din Piaţa Victoriei cu răscoala de la 1907 şi a anunţat, începând cu ora 15, că se pregăteşte un protest cu violenţe, la care manifestanţii vor veni cu furci, bâte şi chiar topoare.

Informaţia a fost prezentă în mai multe jurnale de ştiri, atât pe burtiere, cât şi în anunţurile prezentatorilor. Consider că, la fel ca în ianuarie 2017, modul în care postul a prezentat informaţiile a avut scopul de a discredita protestele.”

Aceasta a reamintit că România TV a fost amendată anul trecut 50.000 de lei pentru modul în care televiziunea de ştiri a reflectat protestele.

Paginademedia.ro a semnalat derapajul postului România TV marţi (pe larg, AICI)

„Mii de oameni au anunţat că vin în Piaţa Victoriei. Unii cu furci, bâte, topoare. Manifestanţii suţin că trebuie să treacă moda protestelor paşnice, în contextul în care o nouă revoluţie va naşte România Unită”, a menţionat Cristina Şincai într-o ştire difuzată pe post în miezul zilei.

Un reporter a completat: „Pentru prima oară, pe reţelele de socializare, românii au fost îndemnaţi să vină în număr cât mai mare şi - un lucru cât mai important - să aducă cu ei furci, bâte şi topoare. Şi "s-au distribuit mesaje care îndeamnă la violenţă."

Ulterior, România TV a venit cu un drept la replică, semnat de consiliul editorial al postului, în care a menţionat:

„Informaţiile la care faceţi referire au fost difuzate înainte de a începe protestele şi au ca sursă pagina unui protestatar care s-a fotografiat cu o furcă în mână spunând ,,am observat că se anunţă proteste paşnice pe data de 12 mai, dar eu voi ieşi cu bâte, furci şi topoare; câţi vor fi alături de mine să le fărâmăm capetele”; acest mesaj are sute de like-uri, share-uri si mesaje de susţinere din partea utilizatorilor facebook, care la rândul lor spuneau că vor veni cu bâte, furci şi topoare la proteste.”

Postul TV menţionează că abordarea cu ”furci şi topoare” a fost „înainte de a începe protestele” (lucru menţionat în articolul Paginademedia.ro) şi că, seara protestele ”au fost reflectate cu obiectivitate şi echidistanţă”.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @Sorin Radulescu, pentru ca sunt convins ca nu esti de rea credinta, ci doar neinformat, incerc sa te ajut.

    In 3 ani de mandat:
    Antena 1
    – am propus 515.000 de lei (din care s-au votat 405.000 de lei)
    Pro TV
    – am propus 325.000 de lei (din care s-au votat 225.000 de lei)
    Kanal D
    – am propus 520.000 de lei (din care s-au votat 605.000 de lei)
    România TV
    – am propus 242.500 de lei (din care s-au votat 219.500 de lei)
    Realitatea TV
    – am propus 227.000 de lei (din care s-au votat 217.000 de lei)
    Antena 3
    – am propus 206.000 de lei (din care s-au votat 211.000 de lei)
    B1 TV
    – am propus 204.500 de lei (din care s-au votat 202.500 de lei)
  • Sorin Radulescu Sorin Radulescu
    Si Herjeu nimic? Nu sare in apărare cum vrea Psd?
  • geo geo
    Ar fi bine ca doamna Dorina Rusu sa se autosesizeze si in cazul derapajelor celor de la Realitatea TV. Nu de alta dar remarc ca, de ceva vreme, reprezentantii partidelor guvernamentale in CNA stau cu ochii pe Realitatea iar cei ai partidelor opozitiei pe A 3 si Romania TV.

Trimite un comentariu

sus