Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Dan Ionescu, postarea zilei pentru Blogurile Adevărul: „Băi, nesimţiţilor, puneţi mâna şi faceţi autostrada!”

 
Dan Ionescu | Adevărul LIVE
Dan Ionescu | Adevărul LIVE

Blogurile Adevărul au dat cel mai popular text, pe Facebook, din blogosfera zilelor trecute. Opinia este semnată de Dan Ionescu, consultant politic şi de comunicare.

Publicitate

Opinia acestuia se concentrează pe problema autostrăzilor din România, cu precădere cele ar trebui construite în regiunea Moldovei.

Textul vine în contextul mişcărilor de stradă din Bucureşti. În cadrul acestora protestatari din regiunea Moldovei au venit în capitală şi au scandat pentru construirea unei autostrăzi care să unească Transilvania şi Moldova.

Acesta enumeră motivele pentru care, din punctul său de vedere, “Moldova şi moldoveni merită autostradă.”

Din articol:

„Să nu poţi să trăieşti la tine acasă, să fii nevoit să mergi să munceşti pe doi lei la alţii, pentru că la tine nu se poate, să speri că te poţi întoarce şi, când te întorci, să nu mai ştii cum să fugi din nou.

Aşa că, băi, când ai plecat din ţară de scârba ăstora, ai învăţat cum e să fii moldovean. Suntem peste tot acasă, mai puţin la noi acasă.
Aşa că puneţi mâna şi faceţi autostrada aia odată!”

Textul a adunat aproape 4.000 de distribuiri şi aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text din blogosferă care a circulat, pe Facebook, este semnat de Vlad Petreanu. Despre Liviu Dragnea, PSD şi Pilonul II de pensii.

„Aşadar, iată, presa află că guvernul pregăteşte (din nou) o mişelie în privinţa Pilonului II de pensii: suspendarea contribuţiilor salariaţilor la Pilonul II şi încasarea acestor sume la sistemul public de pensii.

Dl. Dragnea neagă, vehement, dar cu joc de scenă.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. Blogurile Adevărul, “Băi, nesimţiţilor, puneţi mâna şi faceţi autostrada!”, de Dan Ionescu, - 4.474 likes & shares;

Din text:

„Acum, lăsând la o parte toate cele, să recunoaştem că nici pe noi, moldovenii, nu prea ne duce mintea. Altfel cum am putea vota 30 de ani rujeola asta politică, puturoasă şi hoţomană care este PSD?

Până şi măgarul mai dă o copită, şi porcul mai muşcă din când în când, iar boul mai împunge când e sătul de mizerii. Numa noi, nu şi nu, PSD şi numa' PSD. Păi, poate ne merităm soarta, daca suntem atât de proşti.”

2. petreanu.ro, “Liviu Dragnea are naturelul minţitor”, - 1.227 likes & shares;

Din text:

„Ca de obicei, de fiecare dată când opinia publică află despre o nouă ticăloşie pregătită de PSD şi aliaţii lui, diverşi lideri politici neagă, dezmint, promit că asta nu se va întâmpla – dar, atenţie, nu şi că n-o să mai se întâmple.

Apoi o luăm de la capăt. Cum ar zice dna Carmen Dan, acest modus operandi este o anomalie cu accente psihiatrice.”

3. eftimie.net, “Hai să vorbim un pic despre „5 neveste” Tăriceanu”, - 333 likes 7 shares;

Din text:

„Eu am mai zis că unul ca Tăriceanu n-ar trebui votat că e o putoare cosmică şi incompetentă, dar zilele astea mi-am adus aminte şi de aspectul ăsta cu 5 neveste şi ce spune asta despre el.”

4. Blogurile Adevărul, “Orice om îi e frică de Dumnezeu, dacă nu e porc (omul)”, de Traian Ungureanu, - 327 likes & shares;

Din text:

„Morala? Morala e că întrebarea despre morală e o idioţie. În faza ei recentă şi sigură de sine, umanitatea îşi pune doar problemele pe care le poate falsifica. Căutăm democraţia şi apărăm drepturile omului, dar ne înhăităm, pe bani, cu brutele de vîrf în domeniu.”

5. mihaivasilescublog.ro, “UNDE GREŞIM CÂND CHELTUIM BANII?”, - 181 likes & shares.

Din text:

„Mno, acestea fiind zise, voiam să vă întreb două lucruri. Primul, care e cea mai stupidă/neaşteptată cheltuială pe care voi (sau partenerul vostru) aţi făcut-o vreodată? Pe genul despre care vorbeam mai sus, am plecat să-mi iau pantofi şi m-am întors cu un scaun şi două vuvuzele.

Şi al doilea, care este cea mai neinspirată datorie în care v-aţi băgat vreodată? Aici pot să vin cu un exemplu personal de mare angajament. Cândva mi-am luat un telefon în foarte multe rate. Îl vândusem de doi ani şi eu tot mai continuam să plătesc la el. Ceva de vis, vă spun.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus