Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Moise Guran, despre o decizie în Dosarul Colectiv: "Suntem cetățenii unui stat care NU are obligații concrete"

 
BLOGOSFERĂ. Moise Guran, despre o decizie în Dosarul Colectiv: "Suntem cetățenii unui stat care NU are obligații concrete"

Moise Guran a dat cel mai popular text din blogosfera ultimelor zile. Despre decizia Instanței într-una din spețele din Dosarul Colectiv.

Jurnalistul a scris într-o opinie despre decizia pe care au luat-o judecătorii în cazul Colectiv, în speța despăgubirilor pe care victimele ar fi urmat să le primească din partea patronilor clubului.

Publicitate

Tribunalul București a pronunțat definitv decizia prin care statul român nu va garanta plata despăgubirilor către victimele incendiului de la Colectiv, dacă vinovații, patronii clubului, nu vor avea bani de despăgubiri, scrie Guran pe blogul său.

Din text:

“Procurorii DNA sunt cei care au avut inițiativa de a chema statul român, prin ministerul de Finanțe, în garanție pentru despăgubirea victimelor. De ce statul? Pentru că acel club, Colectiv, era un loc public autorizat de statul român, prin organele sale – Primăria Sectorului 4, Poliția comunitară, ISU.

Aceste autorizații sunt plătite, dar, potrivit deciziei definitive a Tribunalului București, autorizarea este cvasi-inutilă devreme ce ea nu asigură și nu garantează conformitatea așezământului respectiv cu normele de securiatate publică.”

Textul a adunat aproape 4.800 de distribuiri și aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text distribuit, pe Facebook, vine de pe blogul oanabotezatu.ro. Despre sistemul medical și rujeolă. Din articol:

„Suntem în anul 2018 și încă există oameni care cred că poți trata rujeola cu țuică pusă pe comprese din material roșu, așezate pe piept.
Suntem în anul în care se trimit rachete (cu mașini) pe Lună, și noi credem că febra 40 trece cu compresă de oțet și fașă cu mălai stropit cu spirt.

Suntem într-o eră în care știința a atins cele mai înalte cote, și noi, când ne răcesc copiii, îi ungem cu seu de oaie și-i îmbrăcăm în piele de miel. Nu, mersi, eu – nu.

Îmi pare rău, dar nu sunt de acord cu aceste practici primitive.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro , ”Decizia Instanței în Dosarul Colectiv: Suntem cetățenii unui stat care NU are obligații concrete”, - 4.803 like-uri & share-uri;

Din text:

„Decizia de luni a Tribunalului București, prin care s-a respins definitiv cererea DNA de a aduce statul în garanție financiară pentru despăgubirea victimelor de la Colectiv nu numai că ne spune că plătim bani degeaba statului român, acesta nefiind în realitate obligat la nimic, dar ne spune și că drepturile și libertățile cetățenilor români, așa cum ar fi de exemplu dreptul la viață, sunt la latitudinea unor politruci iresponsabili, fără ca nimeni să poată răspunde pentru încălcarea lor, decât eventual prin pierderea popularității politice.”

2. oanabotezatu.ro, ”Eu nu merg la noroc cu viața copiilor mei”, - 1.279 like-uri & share-uri;

Din text:

„Dar nu mă pot abține și vin, la scurt timp după Săptămâna Mondială a Imunizării (24- 30 aprilie), să vă rog, să vă implor, să vă gândiți de două ori înainte de a decide ce faceți cu viața puiului de om de care sunteți direct responsabil.

Să vă informați de la surse credibile, să vorbiți cu medicii (și mereu voi fi pentru o a doua părere, deci da, pot fi mai mulți medici dacă simțiți că cel dintâi nu v-a convins că e bine ce recomandă).”

3. moise.ro, ”1001 întrebări, după ultima șarjă a Președintelui Iohannis”, - 1.225 like-uri & share-uri;

Din text:

„Deși situația bugetară este, într-adevăr, extrem de proastă, să nu uităm că certitudini privind derapajul fiscal vom avea abia mai către sfârșitul anului.

Până atunci, guvernul se va putea împrumuta, inclusiv pe piețele externe, pe termene mai lungi, eventual sub pretextul refinanțării unor datorii (nu facem toți așa când rostogolim un credit dar luăm bani mai mulți, ca să dăm o fugă și până în Grecia, că vine vara și n-am pus bani deoparte?).

Altfel spus, deși în lunile următoare vom asista probabil la o înrăutățire a climatului financiar (Isărescu a dat și o indicație ieri, spunând că nu vrea să ajungă ROBOR la 4, adică o creștere cu 60% față de nivelul actual) colapsul bugetar nu este iminent.”

4. Blogurile Adevărul, “Cheia înfrângerii PSD: turul zero”, de Sebastian Burduja, - 617 like-uri & share-uri;

Din text:

„Lecţia pentru România este că orice proiect serios de dezvoltare necesită coagularea forţelor binelui, depăşirea orgoliilor şi a adversităţilor şi conlucrarea pentru un scop mai mare. Dacă nu acum, cu ţara pe marginea prăpastiei unei noi crize economice, atunci când?

Dacă nu acum, când se dă bătălia finală între cei care vor mai multă Europă şi cei care vor să ne întoarcă spre Moscova, atunci când? Dacă nu acum, când democraţia românească a ajuns la cheremul unui singur individ, atunci când? În rândurile de mai jos, răspunsul la întrebările „de ce“ (motivaţia) şi „cum“ (soluţia practică).”

5. Blogurile Adevărul, “A făcut dl Vasile Bănescu afirmaţii rasiste, sexiste şi clasiste?”, de Cătălin Sturza, -455 like-uri & share-uri.

Din text:

„Dl Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este acuzat că ar fi făcut „declaraţii discriminatorii la adresa fetelor rome şi fetelor aparţinând diferitelor grupuri vulnerabile” – şi este reclamat la CNCD pentru aceste presupuse declaraţii de o serie de ONG-uri care împărtăşesc o anumită viziune ideologizată asupra societăţii.”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu