Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Pilonul II de pensii, subiectul blogosferei. Și Cabral cu un text despre o întâmplare cu Poliția Română

 
BLOGOSFERĂ. Pilonul II de pensii, subiectul blogosferei. Și Cabral cu un text despre o întâmplare cu Poliția Română

Două articole distribuite pe Facebook, din blogosferă, vorbesc despre ultimele propuneri de modificări legislative în ceea ce privește pensiile. Mai exact, articolele vizează urmările suspendării Pilonului II de pensii.

Moise Guran pe blogul personal și jurnalistul Ion Ioniță pentru Blogurile Adevărul, au scris despre acest subiect. Ei au încercat să explice ce se întâmplă, de fapt, în cazul suspendării acestor contribuții la fondul de pensii.

Publicitate

Guran spune despre banii care se adună din contribuțiile la cele două Piloane de pensii au caracter privat și sunt garantați prin Constituție:

“Asta pentru că actuala Constituție garantează Dreptul de proprietate, dar și creanțele asupra statului. Dragnea! Bagă la cap! Plata contribuțiilor dă fiecărui individ din România o creanță asupra statului, adică un drept inalienabil de a-și primi banii înapoi. GARANTAT!”

De asemenea, Ion Ioniță a scris că “suspendarea Pilonului II pe care o dorește Guvernul ar fi o soluție la care ar putea să apeleze, dar care totuși nu rezolvă problema de fond”

“Una dintre soluţiile contabile a fost mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat ceea ce a adus un surplus bugetului asigurărilor de stat. Dar nu suficient.

A mai rămas sechestrarea contribuţiilor la Pilonul II de pensii. Foamea de bani este atât de mare încât o asemenea măsură devine obligatorie pentru guvernanţi. Dar, la fel ca în cazul mutării contribuţiilor, nu rezolvă problema de fond.”, scrie acesta.

Textul publicat de Guran a adunat aproape 8.000 de distribuiri și aprecieri, iar cel publicat de Ion Ioniță a adunat aproape 1.000, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Cabral a publicat un text cu aproape 4.500 de like-uri și share-uri. Acesta povestește cum un prieten a rămas în pană de benzină și a fost ajutat de un polițist de la brigada rutieră.

“Polițistul meșterește la portbagajul mașinii lui 10 secunde, apoi se ridică. Și vine. Vine cu un bidon de plastic. I-l dă tăntălăului meu, odată cu actele, și-i zice liniștit…

– Dacă n-o alergi, ăștia cinci litri o să te ducă până la următoarea benzinărie.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, “Periculoasele confuzii ale lui Liviu Dragnea – cât de publici sunt banii din pensiile private?”

- 7.368 likes & shares;

2. cabral.ro,“Un salut pentru un polițist de la Circulație”

- 4.178 likes & shares;

3. moise.ro, “România în Direct: Iniţiativa USR de modificare a Constituţiei “Fără penali în funcţii publice”… De ce ai semna? De ce n-ai semna?”

- 1.524 likes & shares;

4. Blogurile Adevărul, “De ce Pilonul II de pensii şi nu plângerea lui Orban e marea problemă a PSD”, de Ion Ioniță

- 818 likes & shares;

5. Blogurile Adevărul, “Parteneriatul cu UE îl face pe Năstase favorit în cursa pentru Chişinău'', de Mihai Popșoi

- 351 likes & shares.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Duduia asta nu-si da demisia? Este penibila! Daca tot vrea sa fie premier, sa mearga la cateva ore e romana si la alte ore de dictie.

    "AVEM SALARII PENTRU PENSII SI SALARII", Viorica din vie

Trimite un comentariu