Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Scandalul Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală, viralul de weekend

 
BLOGOSFERĂ. Scandalul Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală, viralul de weekend
Sursă foto: Benjamin Manley|Unsplash

Cel mai popular text din blogosferă, în acest sfârșit de săptămână, pe Facebook, vine de pe blogul BeautyByJules și este semnat de Raluca Zdrobiș. Subiectul: Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală

Autoarea a povestit pe blog despre modul în care i s-a refuzat o reducere de tip „familie” la Hollywood Multiplex.

La respectivul cinema sunt active două pachete de reduceri pentru familii. Mai exact cu unul sau cu doi copii, dar pachetele prevăd obligatoriu ca minorii să fie însoțiți atât de mama, cât și de tată.

Publicitate

Raluca Zdrobiș spune ca i-a fost refuzată reducerea pentru familie, deoarece copii acesteia nu erau însosțiți și de tată și că din acest motiv se simte „discriminată”:

“Și să vedeți motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată și unul sau doi copii…. Atât! Și nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…

Eu, mamă singură de mulți, mulți ani, am încercat să o înduplec și să îi explic că și noi, deși nu există decât un adult în ecuație, tot familie ne numim.”

Textul a adunat, până la ora publicării acestui material, aproape 7.000 de distribuiri și aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text distribuit, pe Facebook, vine de pe contributors.ro și este semnat de Gabriel Liiceanu. Despre Doina Cornea.

Din articol:

„Ne-am fi așteptat ca după 1989 să i se ridice Doinei Cornea o statuie a recunoștinței noastre, una care să apere puținele legende ale rezistenței şi bruma de demnitate dobândită prin numele celor câțiva care, în singurătatea curajului lor, au îndulcit batjocura şi umilinţa la care ne condamnase regimul lui Ceaușescu.

Și totuși, nu Doinei Cornea i-am pus flori zilnic în poarta casei ei, unde fuse­se bătută de oamenii Securităţii.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. beautybyjules.ro, “Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală”, de Raluca Zdrobiș, - 7.783 like-uri & share-uri;

Din text:

“Vorbele ei m-au rănit, m-am simțit discriminată, mică, inutilă, batjocorită. Da, batjocorită, ați citit bine. Și un lucru care poate părea atât de mic, ca refuzarea unui cinematograf să ne accepte ca familie pentru că ne lipsea un tată, a făcut un damage foarte mare.

Mie, ca adult responsabil, pentru că sunt un exemplu pentru copiii mei (de aceea am decis și să povestesc). Fetiței mele, care nu înțelegea de ce spune cineva despre noi că nu suntem o familie. Băiețelului meu, care nu suportă în general nedreptatea, și care nu mai voia să vadă deloc filmul.”

2. contributors.ro, “Singurătatea unei doamne”, de Gabriela Liiceanu, 4.526 like-uri & share-uri;

Din text:

“Cultul eroilor nu-l au decât oamenii unui popor care pot recunoaşte ca superior ceea ce le este cu-adevăr superior. Noi ne acceptăm eroii abia atunci când şi-au luat locul într-un trecut care nu ne obligă. Cât sunt vii, preferăm să le împrumutăm urâţenia noastră decât să imităm frumuseţea lor. Astăzi, pe scena țării, se agită tot soiul de aproximații umane care ne obligă să ne privim în oglinda incompetenței și ignominiilor lor.

Doina Cornea, în schimb, n-a mai existat pentru noi de peste două decenii.”

3. tolo.ro, “RĂSPUNSUL GABRIELEI FIREA DESPRE STATUI N-A FOST DIFUZAT NICIODATĂ DE TVR PENTRU CĂ PRIMĂRIEI NU I-A CONVENIT ÎNTREBAREA!”, - 3.182 like-uri & share-uri;

Din text:

“Un jurnalist, Dragoș Porojnicu, are o idee. Porojnicu este acreditat din partea TVR la primăriile bucureștene. El remarcă în buget o cifră de cîteva milioane de lei alocată pentru două statui.

Dragoș Porojnicu o roagă pe Ema Schweninger, reporterul TVR care răspunde de sănătate și care va fi acolo, să îi pună primarului o întrebare și despre statui, ca să aibă în materialul său și punctul de vedere al PMB.

Ema face asta. Și ea devine ”cap de porc”. Dar afacerea nu se oprește aici.”

4. petreanu.ro, ”Neprețuită, mingea de 15 lei”, - 2.006 like-uri & share-uri;

Din text:

“Făceam miuțe, trei la trei, cât ne țineau picioarele sau până ajungeam la vreun scor arbitrar, stabilit prin negocieri la sânge, de parcă miza era Cupa Campionilor sau ceva. Meciurile se jucau pe stradă, pe-un teren cu limite difuze, mai mult lat decât lung: în dreapta, până la mașina lui dom’ Popescu, iar în stânga, până la mașina lui dom’ Barbu. Ambele erau Dacii și ele erau, atunci, singurele mașini de pe stradă.”

5. moise.ro, ”De ce s-a umilit Isărescu? De…geaba!”, - 1.725 like-uri & share-uri.

Din text:

„Semnalele de pace dintre BNR și PSD pe mine nu m-au convins. Dar deloc nu m-au convins. Nu știu de ce se umilește Mugur Isărescu în acest fel, dar observându-l de ani de zile pe guvernatorul BNR vă spun că n-ar face asta nici de capul lui, nici dacă în joc n-ar fi lucruri mai importante decât propriul orgoliu.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR este atât de rafinat și de naiv încât să poată fi păcălit de un șmecher politic așa cum este domnul Dragnea.
Deocamdată nu am informații legate de ce s-a discutat la întâlnirea Dragnea – Isărescu, dar am unele ipoteze.”
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu