Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Scandalul Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală, viralul de weekend

 
Sursă foto: Benjamin Manley|Unsplash
Sursă foto: Benjamin Manley|Unsplash

Cel mai popular text din blogosferă, în acest sfârşit de săptămână, pe Facebook, vine de pe blogul BeautyByJules şi este semnat de Raluca Zdrobiş. Subiectul: Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală

Publicitate

Autoarea a povestit pe blog despre modul în care i s-a refuzat o reducere de tip „familie” la Hollywood Multiplex.

La respectivul cinema sunt active două pachete de reduceri pentru familii. Mai exact cu unul sau cu doi copii, dar pachetele prevăd obligatoriu ca minorii să fie însoţiţi atât de mama, cât şi de tată.

Raluca Zdrobiş spune ca i-a fost refuzată reducerea pentru familie, deoarece copii acesteia nu erau însosţiţi şi de tată şi că din acest motiv se simte „discriminată”:

“Şi să vedeţi motivul halucinant pentru care nicio alt fel de familie nu poate beneficia de oferta lor: familia este formată din mamă, tată şi unul sau doi copii…. Atât! Şi nici măcar nu glumesc! Acesta a fost argumentul…

Eu, mamă singură de mulţi, mulţi ani, am încercat să o înduplec şi să îi explic că şi noi, deşi nu există decât un adult în ecuaţie, tot familie ne numim.”

Textul a adunat, până la ora publicării acestui material, aproape 7.000 de distribuiri şi aprecieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Următorul text distribuit, pe Facebook, vine de pe contributors.ro şi este semnat de Gabriel Liiceanu. Despre Doina Cornea.

Din articol:

„Ne-am fi aşteptat ca după 1989 să i se ridice Doinei Cornea o statuie a recunoştinţei noastre, una care să apere puţinele legende ale rezistenţei şi bruma de demnitate dobândită prin numele celor câţiva care, în singurătatea curajului lor, au îndulcit batjocura şi umilinţa la care ne condamnase regimul lui Ceauşescu.

Şi totuşi, nu Doinei Cornea i-am pus flori zilnic în poarta casei ei, unde fuse­se bătută de oamenii Securităţii.”

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. beautybyjules.ro, “Hollywood Multiplex vs. familia monoparentală”, de Raluca Zdrobiş, - 7.783 like-uri & share-uri;

Din text:

“Vorbele ei m-au rănit, m-am simţit discriminată, mică, inutilă, batjocorită. Da, batjocorită, aţi citit bine. Şi un lucru care poate părea atât de mic, ca refuzarea unui cinematograf să ne accepte ca familie pentru că ne lipsea un tată, a făcut un damage foarte mare.

Mie, ca adult responsabil, pentru că sunt un exemplu pentru copiii mei (de aceea am decis şi să povestesc). Fetiţei mele, care nu înţelegea de ce spune cineva despre noi că nu suntem o familie. Băieţelului meu, care nu suportă în general nedreptatea, şi care nu mai voia să vadă deloc filmul.”

2. contributors.ro, “Singurătatea unei doamne”, de Gabriela Liiceanu, 4.526 like-uri & share-uri;

Din text:

“Cultul eroilor nu-l au decât oamenii unui popor care pot recunoaşte ca superior ceea ce le este cu-adevăr superior. Noi ne acceptăm eroii abia atunci când şi-au luat locul într-un trecut care nu ne obligă. Cât sunt vii, preferăm să le împrumutăm urâţenia noastră decât să imităm frumuseţea lor. Astăzi, pe scena ţării, se agită tot soiul de aproximaţii umane care ne obligă să ne privim în oglinda incompetenţei şi ignominiilor lor.

Doina Cornea, în schimb, n-a mai existat pentru noi de peste două decenii.”

3. tolo.ro, “RĂSPUNSUL GABRIELEI FIREA DESPRE STATUI N-A FOST DIFUZAT NICIODATĂ DE TVR PENTRU CĂ PRIMĂRIEI NU I-A CONVENIT ÎNTREBAREA!”, - 3.182 like-uri & share-uri;

Din text:

“Un jurnalist, Dragoş Porojnicu, are o idee. Porojnicu este acreditat din partea TVR la primăriile bucureştene. El remarcă în buget o cifră de cîteva milioane de lei alocată pentru două statui.

Dragoş Porojnicu o roagă pe Ema Schweninger, reporterul TVR care răspunde de sănătate şi care va fi acolo, să îi pună primarului o întrebare şi despre statui, ca să aibă în materialul său şi punctul de vedere al PMB.

Ema face asta. Şi ea devine ”cap de porc”. Dar afacerea nu se opreşte aici.”

4. petreanu.ro, ”Nepreţuită, mingea de 15 lei”, - 2.006 like-uri & share-uri;

Din text:

“Făceam miuţe, trei la trei, cât ne ţineau picioarele sau până ajungeam la vreun scor arbitrar, stabilit prin negocieri la sânge, de parcă miza era Cupa Campionilor sau ceva. Meciurile se jucau pe stradă, pe-un teren cu limite difuze, mai mult lat decât lung: în dreapta, până la maşina lui dom’ Popescu, iar în stânga, până la maşina lui dom’ Barbu. Ambele erau Dacii şi ele erau, atunci, singurele maşini de pe stradă.”

5. moise.ro, ”De ce s-a umilit Isărescu? De…geaba!”, - 1.725 like-uri & share-uri.

Din text:

„Semnalele de pace dintre BNR şi PSD pe mine nu m-au convins. Dar deloc nu m-au convins. Nu ştiu de ce se umileşte Mugur Isărescu în acest fel, dar observându-l de ani de zile pe guvernatorul BNR vă spun că n-ar face asta nici de capul lui, nici dacă în joc n-ar fi lucruri mai importante decât propriul orgoliu.

Pe de altă parte, guvernatorul BNR este atât de rafinat şi de naiv încât să poată fi păcălit de un şmecher politic aşa cum este domnul Dragnea.
Deocamdată nu am informaţii legate de ce s-a discutat la întâlnirea Dragnea – Isărescu, dar am unele ipoteze.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus