Skip to main content

Europa FM, prelungire de licență la "majorat". Postul care emite de 18 ani, licență încă 9 ani

 
Europa FM, prelungire de licență la "majorat". Postul care emite de 18 ani, licență încă 9 ani

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi prelungirea cu încă nouă ani a licenței Europa FM prin satelit și a 20 de stații din cele 43 ale rețelei naționale. Postul de radio deținut de grupul francez Lagardere a fost prima rețea națională, privată, scoasă la concurs de CNA în anul 2000.

Publicitate

Andrada Burdalescu, reprezentantul Europa FM, în fața membrilor CNA:

„Suntem aici pentru a vă solicita prelungirea pachetului de licențe obținute în urmă cu 18 ani. Europa FM a fost primul post privat de radio cu acoperire națională din România, al cărui format, un mix foarte bun de știri și muzică, a fost principalul diferențiator al stației pe piața de radio din România. Europa FM a început ca un radio de milioane de români, a cărui misiune a fost să livreze conținut relevant, să informeze corect, să-i lase pe ascultători să-și spună opinia și să le întrețină o stare de bine prin muzică bună și concursuri interesante, misiune pe care considerăm că și-a îndeplinit-o cu succes.” 

„Europa FM a investit constant în oamnei. Avem probabil cea mai bună echipă din România, cu nume cunoscute și apreciate - Vlad Petreanu, Moise Guran, Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan, Adrian Hădean, dar și o redacție de știri.”, a mai spus Burdalescu. 

Reamintim că recent grupul Lagardère a anunțat recent vânzarea operațiunilor radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către Czech Media Invest, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Vizate de tranzacție sunt inclusiv Europa FM, postul Virgin Radio din România și Vibe FM. 

Andrada Burdalescu le-a precizat membrilor că în curând societatea va depune la CNA și solicitarea privind acordul prealabil de modificare a acționariatului. 

Vizate de prelungire au fost, pe lângă licența de satelit şi staţiile din Arad, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Tg. Mureş. 

La ședința publică de astăzi a CNA sunt prezenți următorii membri: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda și Orsolya Borsos.

Sunt absenți Laura Georgescu și Florin Gabrea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu