Skip to main content

Europa FM, prelungire de licenţă la "majorat". Postul care emite de 18 ani, licenţă încă 9 ani

 
Europa FM, prelungire de licenţă la "majorat". Postul care emite de 18 ani, licenţă încă 9 ani

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi prelungirea cu încă nouă ani a licenţei Europa FM prin satelit şi a 20 de staţii din cele 43 ale reţelei naţionale. Postul de radio deţinut de grupul francez Lagardere a fost prima reţea naţională, privată, scoasă la concurs de CNA în anul 2000.

Publicitate

Andrada Burdalescu, reprezentantul Europa FM, în faţa membrilor CNA:

„Suntem aici pentru a vă solicita prelungirea pachetului de licenţe obţinute în urmă cu 18 ani. Europa FM a fost primul post privat de radio cu acoperire naţională din România, al cărui format, un mix foarte bun de ştiri şi muzică, a fost principalul diferenţiator al staţiei pe piaţa de radio din România. Europa FM a început ca un radio de milioane de români, a cărui misiune a fost să livreze conţinut relevant, să informeze corect, să-i lase pe ascultători să-şi spună opinia şi să le întreţină o stare de bine prin muzică bună şi concursuri interesante, misiune pe care considerăm că şi-a îndeplinit-o cu succes.”

„Europa FM a investit constant în oamnei. Avem probabil cea mai bună echipă din România, cu nume cunoscute şi apreciate - Vlad Petreanu, Moise Guran, Andreea Esca, Cristian Tudor Popescu, Cătălin Tolontan, Adrian Hădean, dar şi o redacţie de ştiri.”, a mai spus Burdalescu.

Reamintim că recent grupul Lagardère a anunţat recent vânzarea operaţiunilor radio din România, Cehia, Polonia şi Slovacia către Czech Media Invest, după cum Paginademedia.ro a scris AICI. Vizate de tranzacţie sunt inclusiv Europa FM, postul Virgin Radio din România şi Vibe FM.

Andrada Burdalescu le-a precizat membrilor că în curând societatea va depune la CNA şi solicitarea privind acordul prealabil de modificare a acţionariatului.

Vizate de prelungire au fost, pe lângă licenţa de satelit şi staţiile din Arad, Bacău, Baia Mare, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Timişoara, Tg. Mureş.

La şedinţa publică de astăzi a CNA sunt prezenţi următorii membri: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda şi Orsolya Borsos.

Sunt absenţi Laura Georgescu şi Florin Gabrea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus