Skip to main content

Dragoș Pătraru anunță noi dezvăluiri despre ce se întâmplă la TVR: Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieșit în public

 
Dragoș Pătraru anunță noi dezvăluiri despre ce se întâmplă la TVR: Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieșit în public
Sursa: Europa FM

Jurnalistul Dragoș Pătraru a declarat pentru Știrile Europa FM că Doina Gradea i-a propus să preia conducerea departamentului de știri din TVR.

Propunerea a venit în timpul acelorași discuții în care actualul președinte director general TVR a numit un reporter „cap de porc”, iar într-un astfel de scenariu acesta ar fi trebuir să renunțe la emisiunea Starea Nației, menționează sursa citată.  

Publicitate

Comisia de etică a TVR a început o anchetă internă în care sunt audiați cei trei protagoniști ai înregistrărilor - Dragoș Pătraru, Doina Gradea și Eduard Dârvariu.

„Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieșit în public. Probabil următoarea producție va avea undeva la o oră și va cuprinde toate aceste dovezi care arată foarte clar ce am fost noi nevoiți să suportăm la TVR în ultimele șapte luni”, a mai spus Pătraru. 

El a mai dezvăluit că Eduard Dîrvariu, șeful TVR 1, cel care a apărut pe înregistrările lui Dragoș Pătraru, a anunțat Comisia de Etică a Televiziunii că ar dori să vină cu propriile înregistrări. 

Pătraru a explicat, totodată, motivul pentru care i-a înregistrat pe cei din TVR: 

„Eu, dacă aș fi apărut acum 7 luni și aș fi spus această poveste, toată lumea ar fi spus că sunt nebun. De 7 luni, acești oameni, prin tot felul de intimidări, amenințări șicanări, au umblat la contract, au scos reluările, ne-au trimis tot felul de notificări. De 7 luni, asta ni se întâmplă. Fostul director al canalului, domnul Raico Cornea, a făcut abuz în serviciu.

Până nu i-am trimis o notificare de la avocat că este pe tărâmul abuzului în serviciu în ce ne privește solicitându-ne tot felul de situații – câte materiale am făcut cu Puterea, câte cu Opoziția… Toate aceste situații, timp de 7 luni, am încercat să le aplanăm. Dar, în paralel, am adunat aceste dovezi care arată foarte clar ce se întâmplă în această televiziune. Și le-am prezentat acum pentru că acum ni se cere scriptul înainte, au fost pregătite producții care să intre dacă noi suntem scoși. Nemaisuportând această presiune constantă, am decis să ieșim cu toate aceste lucruri și cu altele care vor mai fi.”

Dragoș Pătraru pentru Europa FM:

„Pentru mine este clar după ziua de ieri (când Doina Gradea a fost prezentă în Comisia pentru Cultură din Camera Deputaților, n.red), deși asta am refuzat să cred de la început, că ăsta a fost un plan. Și că doamna Gradea, săraca, este un simplu pion într-un pus la cale înainte de numirea dânsei și au fost niște condiții foarte clare – să dispară din grilă producțiile incomode – între ele „Ora de știri”, care a dispărut înainte să dispară „Starea Nației” pentru că acolo a fost mult mai ușor -, apoi să se umble foarte clar la conținutul știrilor și ele să fie supravegheate în totalitate – oamenii de la Știri ne-au spus foarte multe lucruri din ce se întâmplă acolo și controlul este absolut inacceptabil la nivelul oricărei televiziuni, în opinia mea, nu doar la nivelul Televiziunii Publice.

Am auzit un concept foarte interesant, conceptul de «discuție semiprivată». Să ne înțelegem foarte bine – eram în sediul TVR, în timpul orelor de program, în biroul PDG și era o discuție între PDG-ul TVR – adică nu eram la o bere sau în vacanță pe plajă – și un jurnalist care are cea mai vizionată producție zilnică a TVR. Și jurnalistul tocmai aflase – înainte să vină la acea întâlnire – că se pregătește să nu i se dea emisiunea pe post în ianuarie (...)

Doamna Gradea mi-a propus mie în acea discuție (din decembrie 2017, n.red.), că de-aia am vorbit despre ce se întâmplă la Știri, să preiau șefia Știrilor. Citez din doamna Doina Gradea «Dragoș, ar trebui să te duci director la Știri. Mă jur!» Și apoi începe să îmi descrie ce se întâmplă la Știri.

Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieșit în public. Probabil următoarea producție va avea undeva la o oră și va cuprinde toate aceste dovezi care arată foarte clar ce am fost noi nevoiți să suportăm la TVR în ultimele șapte luni. Dar am făcut asta în paralel cu această acțiune cu strângere de probe ca să nu se mai spună vara, când plecăm, că suntem noi nebuni, nu ne-a făcut nimeni nimic.

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Rusine conducerii TVR. Sper ca Dragos Patrar sa nu fie alungat din TVR, este in bun profesionist si, dupa cum ati constatat, face audienta. Sa nu aiba soarta lui Sabin Gherman de la LOOK PLUS, care deja nu mai este in grila tv.TVR trebuie sa ramana obiectiva, fara partiniri politice si deschisa la ce solicita , la sugestiile telespectatorii TVR, ca de aceea va platim din taxele si impozitele noastre.
  • Domnu Dragos deontologu ia zi matale daca ti se pare normal ca sa inregistrezi pe cineva pe ascuns...dupa care sa iesi cu acele inregistrari pe ”piata”, atunci cand matale ai interesu. Ia sa te vedem...
  • Pai Patrare daca zici ca la etica ai aratat ceva mai tare decat ce ai scos pana acum , trebuia sa scoti deja public si sa arati lumii , nu unei comisii fara nicio putere !!!! ca asa ai zis si scris pe site ul tau , citez : ,,iată filmul pe care l-am făcut! Am decis să nu folosim emisiunea Starea nației pentru a-l difuza. Urmează o producție mult mai mare, cu multe explicații și cu alte multe înregistrări din care reies nu doar abuzurile editoriale făcute de acești oameni și de alții care, la adăpostul protecției politice, îi slujesc, ci și cele financiare. Vom urca aici și înregistrările întregi (cele care nu expun sursele noastre), pentru conformitate.“” .. pai ori ai , ori n ai .. si daca ai, ce mai astepti ???

Trimite un comentariu