Skip to main content

Dragoş Pătraru anunţă noi dezvăluiri despre ce se întâmplă la TVR: Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieşit în public

 
Sursa: Europa FM
Sursa: Europa FM

Jurnalistul Dragoş Pătraru a declarat pentru Ştirile Europa FM că Doina Gradea i-a propus să preia conducerea departamentului de ştiri din TVR.

Publicitate

Propunerea a venit în timpul aceloraşi discuţii în care actualul preşedinte director general TVR a numit un reporter „cap de porc”, iar într-un astfel de scenariu acesta ar fi trebuir să renunţe la emisiunea Starea Naţiei, menţionează sursa citată.

Comisia de etică a TVR a început o anchetă internă în care sunt audiaţi cei trei protagonişti ai înregistrărilor - Dragoş Pătraru, Doina Gradea şi Eduard Dârvariu.

„Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieşit în public. Probabil următoarea producţie va avea undeva la o oră şi va cuprinde toate aceste dovezi care arată foarte clar ce am fost noi nevoiţi să suportăm la TVR în ultimele şapte luni”, a mai spus Pătraru.

El a mai dezvăluit că Eduard Dîrvariu, şeful TVR 1, cel care a apărut pe înregistrările lui Dragoş Pătraru, a anunţat Comisia de Etică a Televiziunii că ar dori să vină cu propriile înregistrări.

Pătraru a explicat, totodată, motivul pentru care i-a înregistrat pe cei din TVR:

„Eu, dacă aş fi apărut acum 7 luni şi aş fi spus această poveste, toată lumea ar fi spus că sunt nebun. De 7 luni, aceşti oameni, prin tot felul de intimidări, ameninţări şicanări, au umblat la contract, au scos reluările, ne-au trimis tot felul de notificări. De 7 luni, asta ni se întâmplă. Fostul director al canalului, domnul Raico Cornea, a făcut abuz în serviciu.

Până nu i-am trimis o notificare de la avocat că este pe tărâmul abuzului în serviciu în ce ne priveşte solicitându-ne tot felul de situaţii – câte materiale am făcut cu Puterea, câte cu Opoziţia… Toate aceste situaţii, timp de 7 luni, am încercat să le aplanăm. Dar, în paralel, am adunat aceste dovezi care arată foarte clar ce se întâmplă în această televiziune. Şi le-am prezentat acum pentru că acum ni se cere scriptul înainte, au fost pregătite producţii care să intre dacă noi suntem scoşi. Nemaisuportând această presiune constantă, am decis să ieşim cu toate aceste lucruri şi cu altele care vor mai fi.”

Dragoş Pătraru pentru Europa FM:

„Pentru mine este clar după ziua de ieri (când Doina Gradea a fost prezentă în Comisia pentru Cultură din Camera Deputaţilor, n.red), deşi asta am refuzat să cred de la început, că ăsta a fost un plan. Şi că doamna Gradea, săraca, este un simplu pion într-un pus la cale înainte de numirea dânsei şi au fost nişte condiţii foarte clare – să dispară din grilă producţiile incomode – între ele „Ora de ştiri”, care a dispărut înainte să dispară „Starea Naţiei” pentru că acolo a fost mult mai uşor -, apoi să se umble foarte clar la conţinutul ştirilor şi ele să fie supravegheate în totalitate – oamenii de la Ştiri ne-au spus foarte multe lucruri din ce se întâmplă acolo şi controlul este absolut inacceptabil la nivelul oricărei televiziuni, în opinia mea, nu doar la nivelul Televiziunii Publice.

Am auzit un concept foarte interesant, conceptul de «discuţie semiprivată». Să ne înţelegem foarte bine – eram în sediul TVR, în timpul orelor de program, în biroul PDG şi era o discuţie între PDG-ul TVR – adică nu eram la o bere sau în vacanţă pe plajă – şi un jurnalist care are cea mai vizionată producţie zilnică a TVR. Şi jurnalistul tocmai aflase – înainte să vină la acea întâlnire – că se pregăteşte să nu i se dea emisiunea pe post în ianuarie (...)

Doamna Gradea mi-a propus mie în acea discuţie (din decembrie 2017, n.red.), că de-aia am vorbit despre ce se întâmplă la Ştiri, să preiau şefia Ştirilor. Citez din doamna Doina Gradea «Dragoş, ar trebui să te duci director la Ştiri. Mă jur!» Şi apoi începe să îmi descrie ce se întâmplă la Ştiri.

Ce am prezentat la Comisia de Etică e mult mai tare decât ce a ieşit în public. Probabil următoarea producţie va avea undeva la o oră şi va cuprinde toate aceste dovezi care arată foarte clar ce am fost noi nevoiţi să suportăm la TVR în ultimele şapte luni. Dar am făcut asta în paralel cu această acţiune cu strângere de probe ca să nu se mai spună vara, când plecăm, că suntem noi nebuni, nu ne-a făcut nimeni nimic.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    "vara, cand plecam"? pai e o stire, nu? deci vara asta patraru pleaca de la tvr?
  • jeny jeny
    Rusine conducerii TVR. Sper ca Dragos Patrar sa nu fie alungat din TVR, este in bun profesionist si, dupa cum ati constatat, face audienta. Sa nu aiba soarta lui Sabin Gherman de la LOOK PLUS, care deja nu mai este in grila tv.TVR trebuie sa ramana obiectiva, fara partiniri politice si deschisa la ce solicita , la sugestiile telespectatorii TVR, ca de aceea va platim din taxele si impozitele noastre.
  • geo geo
    Domnu Dragos deontologu ia zi matale daca ti se pare normal ca sa inregistrezi pe cineva pe ascuns...dupa care sa iesi cu acele inregistrari pe ”piata”, atunci cand matale ai interesu. Ia sa te vedem...
  • mucles mucles
    Pai Patrare daca zici ca la etica ai aratat ceva mai tare decat ce ai scos pana acum , trebuia sa scoti deja public si sa arati lumii , nu unei comisii fara nicio putere !!!! ca asa ai zis si scris pe site ul tau , citez : ,,iată filmul pe care l-am făcut! Am decis să nu folosim emisiunea Starea nației pentru a-l difuza. Urmează o producție mult mai mare, cu multe explicații și cu alte multe înregistrări din care reies nu doar abuzurile editoriale făcute de acești oameni și de alții care, la adăpostul protecției politice, îi slujesc, ci și cele financiare. Vom urca aici și înregistrările întregi (cele care nu expun sursele noastre), pentru conformitate.“” .. pai ori ai , ori n ai .. si daca ai, ce mai astepti ???
  • Costi Costi
    Sa postați divertismentul pe luna aprilie va rog :)

Trimite un comentariu

sus