Skip to main content

FAKE NEWS în lanț: Andreea Esca, înlocuită de la Știrile Pro TV. Anunțul care cutremură media! Clickbait de antologie

 
FAKE NEWS în lanț: Andreea Esca, înlocuită de la Știrile Pro TV. Anunțul care cutremură media! Clickbait de antologie

FAKE NEWS. Site-urile EVZ, B1 TV și cel al Antenei 3 s-au „bătut” zilele trecute pe unul dintre cele mai grosoloane Fake News-uri din ultima perioadă. În timp ce EVZ a adăugat și un mic semn de întrebare, B1.ro și Antena3.ro au dat-o ca sigură: „Anunțul care cutremură media. Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul știrilor” sau „Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul Știrilor Pro TV: Toate detaliile despre anunțul care cutremură media!

Chiar este înlocuită Andreea Esca de la pupitrul știrilor Pro TV? Nicidecum. Ne lămuresc chiar „știrile” în cauză.

Publicitate

Logica știrii este de antologie:

„Oamenii de ştiinţă vorbesc tot mai des despre un viitor în care oamenii vor fi înlocuinţi de către roboţi în toate activităţile şi joburile atât de la căutare acum. Am putea avea astfel un scenariu în care ştirile să fie prezentate de către roboţi. De exemplu, Andreea Esca ar putea să nu mai fie imaginea Pro TV prin jurnalul prezentat în fiecare zi la 19, iar locul la pupitru să revină un robot”, notează B1.ro.

În continuare este reluat un moment al discuției dintre Andreea Esca și robotul Sophia, de pe 10 mai, în care Esca a întrebat-o dacă în viitorul apropiat îi va lua locul. 

"Știrea" de pe B1.ro este sursa unui articol asemănător de pe evz.ro, care se întreabă „Andreea Esca, înlocuită definitiv? Cine îi va ocupa postul prezentatoarei de la Pro TV. Vestea a făcut înconjurul României”. 

Articolul - cu poza unei Andreea Esca în lacrimi - a adunat în două zile peste 85.000 de afișări.

Câteva ore mai târziu, textul de pe B1 a ajuns să fie preluat și pe site-ul Antenei 3, care n-a mai precizat nicio sursă, doar a modificat textul pe alocuri. „Anunțul care cutremură media. Andreea Esca, înlocuită de la pupitrul știrilor”, notează Antena 3. 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Andreea Esca trebuie sa-si dea demisia oricum pt fake news-ul foarte grav pe care l-a facut in legatura cu modificarile la codurile penale, si pro tv sanctionat de asemenea.
  • In timp ce voi ii injurati pe cei care scriu aceste titluri, ar trebui sa va preocupe cei care dau click pe ele? De ce exista aceste titluri? Pt ca oamenii nu acceseaza o stire normala niciodata. Trec peste. Dau click DOAR acolo unde e ceva senzational, bomba sau uimitor de wow...Daca titlul suna " Uimitor, in cateva zeci de ani stirile ar putea fi prezentate de roboti" ...bleah, neinteresat. Clickul pe un titlu genereaza bani. Nu avem o societate educata sa stie sa citeasca informatie. Vor doar bombe de stiri :)))
  • Nu stiu cum rezista sa faca astfel de mizerii pt bani...oare nu se simt prost?? "Ce face mama/tata, la serviciu?"
    "Face fake news ."
  • nu știu, dar evz mă scoate din sărite...de la *** Cristoiu în sus ... rușine tuturor care au postat știrea, rușine acestei părți a presei românești
  • Totul este numai copy/paste. Important este ca titul sa fie senzational. Foarte-foarte putin mai fac jurnalism ca la carte. Cine mai are timp sa verifice o informatie din 3 surse? Nimeni! Jurnalism de 2 lei gauriti.
  • Oare B1.ro nu ar fi putut sa foloseasca in stirea lor o vedeta din propria ograda, sa zicem pe Aneta Sîngeorzan ?

Trimite un comentariu