Skip to main content

FCSB nu e Steaua, a spus din nou CNA. Pro TV, Pro X și Telekom Sport, somate pentru folosirea denumirii Steaua în loc de FCSB

 
FCSB nu e Steaua, a spus din nou CNA. Pro TV, Pro X și Telekom Sport, somate pentru folosirea denumirii Steaua în loc de FCSB
Sursa: www.fcsteaua.ro

Posturile Pro TV, Pro X și Telekom Sport au primit o somație după ce posturile de televiziune au avut emisiuni în care s-a folosit numele de Steaua pentru echipa deținută de Gigi Becali, și nu FCSB. Monitorizarea a avut loc în perioada 29 octombrie – 18 decembrie 2017, după ce forul a primit mai bine de 280 de reclamații.

Publicitate

CNA a mai avertizat televiziunile în legătură cu folosirea denimirii de Steaua pentru echipa lui Becali și a trimis anul trecut în octombrie o scrisoare de atenționare către televiziuni prin care le reaminteau că trebuie respectat principiul informării corecte din Legea Audiovizualului. Adică, să respecte decizia instanței în privința denumirii Steaua, brand care acum aparține Clubului Sportiv al Armatei.  

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Se observă un efort al colegilor, mai ales pe partea de titrări. De cele mai multe ori sunt invitații care rostesc numele Steaua în loc de FCSB. Mai spun și colegii, dar emisiunile în care spun Steaua sunt emisiuni în direct sau meciuri de fotbal. Atunci este de înțeles că le mai scapă. Eforturile sunt foarte mari, iar în ultima vreme, după cum ați observat și dumneavoastră, nu se mai folosește cuvântul Steaua. De fiecare dată când a fost folosit termenul Steaua, toată lumea a înțeles despre ce echipă este vorba. Nu s-a creat o dezinformare.”

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„Cine a continuat să pronunțe Steaua în loc de FCSB după acea ședință a CNA (din 31 octombrie - n.r.) poate fi interpretat și ca un act de sfidare la adresa CNA.”

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Acestea sunt câteva emisiuni, dar noi avem foarte multe emisiuni pe zi, și la Pro X, și la Pro TV, au foarte multe știri sportive. Colegii mei chiar depun efort și am avut discuții continue pe această temă. Sunt patru rapoarte de monitorizare pe luna decembrie, dar noi am avut emisiuni zilnice.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Și dumneavoastră și colegii trebuie să înțelegeți un lucru: decizia nu e pentru că niște membri vor să se spună FCSB în loc de Steaua, ci pentru că există o decizie definitivă a instanței pe care și dumneavoastră trebuie să o respectați, și noi trebuie să veghem la respectarea ei. Atâta timp cât decizia este în picioare, voi trebuie să o respectați. Nu se pune problema nici să vă dăm amendă, nici să vă luăm licența, noi trebuie să dăm un semn că trebuie să respectați deciziile.”

Pro TV, Pro X și Telekom Sport au primit somații pe baza Art. 3, alin. 2 din Legea Audiovizualului, privind informarea corectă:

„Toți furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor și evenimentelor și să favorizeze libera formare a opiniilor.”

Pentru somație au votat Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Florin Gabrea, în timp ce Doina Rusu a fost împotrivă.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca va intreaba cineva cina a castigat cupa campionilor in 1986 o sa raspundeti in cor steaua. Pe site-ul UEFA scrie ca fcsb este detinatoarea cupei campionilor.
  • "lasa-ti vrajeala protevistilor"
    "mile", de "Telekom Sport" nu spui nimic ? Sau tu ai probleme doar cu "Pro TV" ?
  • Cu alte cuvinte, angajatii lor sunt atat de idioti incat le mai scapa cate ceva impotriva a 3 hotarari judecatoresti. Asta sa i-o ziceti lu Mutu ,nesimtitilor! Astia o merita pe Doina Gradea, ***

Trimite un comentariu