Skip to main content

VIDEO. Mircea Toma: Discursul public despre Kovesi și DNA a fost impregnat cu hormoni de ură. De unde au plecat acești "hormoni"

 

PaginademediaLIVE. "Dacă ne uităm pe rapoartele din ultimii doi ani, subiectul DNA și Laura Codruța Kovesi a fost subiectul care a împărtit țara în două", a spus Mircea Toma - ActiveWatch, în direct la PaginademediaLIVE. Subiectul interviului: discursul urii în presa din România.

Publicitate

Mircea Toma, la PaginademediaLIVE:

Pe raportul „libertatea de exprimare”, discursul despre Laura Codruța Kovesi - DNA a fost marcat de un tip de cenzură. A fost impregnat cu hormoni de ură.

Izvorul acestor hormoni pleacă de la principalii responsabili de conținutul editorial al unor mari voci din spațiul public, televiziuni mari, în particular cele de știri.

Patronii sunt penali, îmi asum aceasta propoziție. E o listă de proprietari de media cu condamnări definitive și unele din ele executate integral sau parțial, dar sunt foarte mulți. Daca acești oameni sunt supărați că au infundat pușcăria, pe cine pot să fie supărați? Pe DNA. Unii dintre angajații lor sunt mercenari care difuzează mesaje încarcate de emoții negative, de informații false amestecate cu cele adevărate sau cu omiterea unor informații reale.

Un factor explicator al acestei intoxicări cu ură anti-DNA vine de la penalii care controlează mass-media, penali și potențialii condamnați. În partea cealaltă nu sunt voci așa puternice. Sunt mai mult platforme de comunicare pe internet care sunt inițiate și întreținute de persoane cu un nivel de mobilizare civică mai ridicat decât media populației.

Ura, produsul unui tip de ruptură în ascultare. România e împărțită de DNA în două

De unde vine ascensiunea urii în discursul public? "Este produsul unui tip de ruptură în ascultare", spune Mircea Toma.

Mircea Toma, la PaginademediaLIVE:

La ora asta nu mai suntem pro și contra Iliescu sau Traian Băsescu. Acestea au fost două momente de polarizare socială în cultura informațională, polarizarea însemnând: „eu nu-ți mai aud argumentele, pro, contra".

Eu știu și tu la rândul tău știi și nu ne întâlnim în comunicare, ceea ce generează o ascensiune a discursului radical. Ura este produsul acestui tip de ruptura în ascultare.

Atunci cand in locul ochilor și urechilor mele montez un post de televiziune, fie el Antena 3 sau B1 sau Realitatea, nu voi mai percepe realitatea cu ochii mei, ci cu mesaje și cu imaginile pe care mi le implantează aceste instituții, ceea ce duce la o rupere de realitate și la o instalare în public a urii.

România e împărțită de DNA în două, în mod paradoxal. România suferă de corupție. Să ajungi victima corupției, tu, popor, să lupți contra corupției mi se pare o performanță de neegalat.

Vezi interviul integral acordat de Mircea Toma, la PaginademediaLIVE, mai jos.

Despre discursul urii în presă și numai, despre “țintele” predilecte, despre cum se mai pot “domoli” lucrurile, despre cum se vede ce se vede la TV.

Când s-a radicalizat discursul mai ales în zona posturilor de știri? De ce s-a ajuns în această situație?

VIDEO. Mircea Toma, la Interviurile PaginademediaLIVE:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Zici Mircea Toma și te apucă brusc ***. Oare chiar nu-și dă seama că e penibil cu *** ăsta etalat de fiecare dată pe unde are ocazia?
  • Acest Mircea Toma si al sau SRL, Activewatch, au ramas prizonierii anilor '90.
    Terminologie si frazare banale, previzibile, școlărești chiar.
    Mai intolerant chiar decit cei pe care-i judeca, a ramas prizonierul unor șabloane care nu mai atrag atenția cuiva, nici măcar amicilor din presa.
    Trist si dezamăgitor personaj....
  • @ Geo: Cum adica a jignit-o grav pe "prietena" care are 25 de ani si e bugetara de lux a sefului PSD care are aproape 60 de ani? Nu a zis adevarul publicatia respectiva sau ce ? Sau numai pe Udrea o puteau numi unii ***, ca sa nu zic altfel?
  • Cine e Mircea Toma – ActiveWatch - nu cumva cel care ia partea minoritatilor sexuale si apara publicatia on-line care a jignit-o grav pe prietena sefului PSD?

Trimite un comentariu