Skip to main content

Dezminţire MApN: un concurent Chefi la Cuţite a pretins că a luptat şi a fost rănit în teatre de război. Ce spune Antena 1

 
Dezminţire MApN: un concurent Chefi la Cuţite a pretins că a luptat şi a fost rănit în teatre de război. Ce spune Antena 1

Situaţie neobişnuită în reality show-ul Chefi la Cuţite, de pe Antena 1, în ediţia de luni. Un concurent a venit în faţa Chefilor cu o poveste emoţionantă, dar falsă. Faptele "de arme" prezentate de el, din Bosnia şi Afganistan, care l-au lăsat cu răni grave, au fost atât de "gogonate", încât Ministerul Apărării s-a sesizat şi a luat poziţie.

Publicitate

Şi Antena 1 s-a delimitat de concurentul din emisiune, după ce s-a aflat Adevărul.

Mai exact:

Este vorba despre Tolnai Miklos, care a povestit în emisiune cum ar fi fost ofiţer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ar fi participat în mai multe teatre de război, a povestit că ar fi omorât oameni şi chiar ar fi fost fost grav rănit, ajungând în comă cu 86 de fracturi în tot corpul (!).

La câteva zile dupa apriţia personajului în emisiunea Chefi la Cuţite, MApN a dezminţit printr-o poziţie publică poveştile lui Tolnai Miklos.

„Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii. Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea”, au precizat reprezentanţii MApN.

Antena 1 s-a delimitat de concurent. Dar emisiunea este deja înregistrată.

La solicitarea Paginademedia.ro, Antena 1 a transmis că după ediţia difuzată de post luni, 30 aprilie, au fost contactaţi de Ministerul Apărării, pentru dezminţirea informaţiilor.

„Regretam faptul ca emisiunea a fost folosita pentru expunerea unor fapte neadevarate. Antena 1 va lua masurile necesare conform contractului incheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele editii vor fi editate, pastrandu-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale in bucatarie.

Conform regulamentului si structurii show-ului, cei trei chefi jurizeaza strict farfuria care le-a fost adusa in fata, fara a sti cine este omul din spatele panoului si care este povestea lui. Evolutia concurentului in emisiune are la baza exclusiv talentul sau in bucatarie.

Ce a povestit Tolnai Miklos în emisiune

A început să gătească după ce a avut un grav accident. Suferise 86 de fracturi în tot corpul, „începând de la coaste rupte din coloana vertebrală, până la braţe, picioare, câteva oase faciale”, a detaliat el.

„Am fost ofiţer MApN. La 18 ani şi patru luni am fost trimis prima dată într-un teatru de fost război. În Bosnia. Am fost trimişi pentru a asigura paza şi protecţia unui contingent de medici legişti şi antropologi care descoperiseră o groapă comună. Mi-e destul de greu să vorbesc despre asta. A fost cel mai şocant lucru pe care l-am văzu. Apoi au mai urmat patru misiuni: două în afganistan şi două în Irak. Am fpcut asta până la 26 de ani când am făcut un accident.”, le-a povestit el Chefilor.

Întrebat de Florin Dumitrescu câţi oameni a omorât, el a răspuns: „O să-ţi răspund sincer. Mulţi. Pentru că asta îmi era datoria.”

Poziţia integrală a Antenei 1:

Dupa difuzarea editiei de luni, 30 aprilie, a show-ului “Chefi la cutite”, Antena 1 a fost sesizata de MApN in legatura cu povestea concurentului Tolnai Miklos. Acesta a prezentat fapte si a adus acuzatii in cadrul emisiunii, care nu sunt confirmate de MApN si nici sustinute de dovezi clare ale concurentului. Regretam faptul ca emisiunea a fost folosita pentru expunerea unor fapte neadevarate. Antena 1 va lua masurile necesare conform contractului incheiat cu concurentul Tolnai Miklos, iar viitoarele editii vor fi editate, pastrandu-se numai cadrele care fac referire la aptitudinile sale in bucatarie.

Conform regulamentului si structurii show-ului, cei trei chefi jurizeaza strict farfuria care le-a fost adusa in fata, fara a sti cine este omul din spatele panoului si care este povestea lui. Evolutia concurentului in emisiune are la baza exclusiv talentul sau in bucatarie.

Reacţia Ministerului Apărării:

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public despre situaţia cetăţeanului Miklos Tolnai, ca fost militar în cadrul M.Ap.N. şi participant la misiuni în teatrele de operaţii, Biroul de Presă al M.Ap.N. face următoarele precizări:

Miklos Tolnai nu figurează în evidenţele structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, nici în calitate de militar activ şi nici în calitate de militar în rezervă sau retragere.

În acest sens, precizăm că, neavând calitatea de militar activ, nu putea să participe independent sau în cadrul unor structuri constituite ale Armatei României la misiuni în teatrele de operaţii.

De asemenea, militarii răniţi pe timpul unor acţiuni militare beneficiază de prevederile OUG 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat, cu modificările şi completările ulterioare, care acordă compensaţii financiare ( situaţia cu toate drepturile militarilor răniţi poate fi studiată la adresa: http://dcvp.mapn.ro/pages/view/119 ), precum şi rămânerea în activitate, la cerere, în structuri ale Ministerului Apărării Naţionale, inclusiv pentru militarii cu gradul I de invaliditate.

Considerăm că afirmaţiile domnului Tolnai aduc atingere imaginii instituţiei militare, ele nefiind conforme cu realitatea.

Biroul presă

GALERIE FOTO. Din emisiunea Antenei 1

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniel Daniel
    In idiot acest individ. Un pacalici...care a reusit sa pacaleasca lumea. Lumea care l-a ascultat...naiva si ea. Cum sa fi ofiter la 18 ani?
  • Mile Mile
    Nu conteaza povestea , ci ce gataste
  • Doru Doru
    "nu ne intereseza mapn ce spune"
    Si atunci, de ce te intereseaza ca "Pro TV" sau "Pro X" au folosit "Steaua", nu "FCSB" ?
  • F F
    Cum era de neașteptat, când greșește antena nu e o problema pentru mile și co. Intre timp mile a și sărit iar pe Protv ca unii mai zic din greseala Steaua în loc de fcsb. Ești penibil mile.

    În rest, ar fi penibil dacă omul ajunge în finala sau câștiga. As mai filma o finala decât sa difuzez așa ceva.
  • mile mile
    expertul protevist se agita , nu ne intereseza mapn ce spune
  • Expertul Expertul
    Raspunsul dat de cei de la antena 1 cred ca e inghitit doar de cei cu mintea lui mile! Echipa de productie ar fi trebuit sa documenteze povestile pentru a vedea daca se sustin. Se pare ca sunt povesti inventate de producatori si concurenti pentru audienta, dar in acest caz au fost prinsi cu mata in sac fiind vorba de MAPN
  • Ofiteru' Ofiteru'
    Cum *** sa fi ofiter la 18 ani ,cand inca esti in cls a 11-a,aia ce-l ascultau i-a prostit mancarea buna.
  • Eu Eu
    Mona stie
  • Mile Mile
    Geo, e filmată și finala deja
  • geo geo
    La situatii din acestea jenante s-a ajuns pentru ca se insista f mult - in ultima vreme - pe povestea de viata a concurentului. In mod normal, concurentul ar fi trebuit eliminat din emisiune.
  • dan ilie ciobotea dan ilie ciobotea
    ce altceva poti astepta de la o deje ctie de mongolia ? nu degeaba femelele de *** de mongolia sunt singurele fiinte care pot sta pana la 9 luni constipate... JOS CENZURA !!!
  • Mile Mile
    Nu e treaba antenei ce declara concurenții, ei își asumă tot și vor răspunde în fața legii, amenda pt el și se linisteste
  • F F
    Ce drame au fost anii trecuți cu cazul similar Romanii au talent. Ia sa vedem antenistii acum sunt la fel de îngroziți fata de greseala Antena 1? :))

    Întâmplările astea te fac sa te întrebi câți alții mai inventeaza prin emisiunile astea.

Trimite un comentariu

sus