Skip to main content

Moment de reculegere la CNA în memoria lui Cristian Țopescu și a lui Lucian Pintilie. Forul recomandă televiziunilor să trateze cu decență dispariția celor doi

 
Moment de reculegere la CNA în memoria lui Cristian Țopescu și a lui Lucian Pintilie. Forul recomandă televiziunilor să trateze cu decență dispariția celor doi
CNA

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au ținut în debutul ședinței publice de astăzi un moment de reculegere în memoria marelui comentator sportiv Cristian Țopescu și a cunoscutului regizor Lucian Pintilie, care au murit în această săptămână. 

Totodată, Radu Herjeu, membru CNA, a propus ca forul să trimită televiziunilor un comunicat prin care să îndemne la decență în privința mediatizării dispariției celor doi.  

Publicitate

„Referitor la cei care vor dori să acopere cele două decese importante din viața publică românească. Știu că e inutil, știu că vor face tot ce îi vor taie capul, însă recomand să trateze cu decență cele două decese și tot ce înseamnă asta: ceremoniile, inclusive viața de familie a celor doi decedați și să nu transforme totul într-un mare circ pentru audiență.”

Florin Gabrea, membru CNA, care a susținut la rândul său lansarea unui comunicat, a intervenit: 

„Sunt convins că între cele două evenimente grave, a dispariției celor doi, doar unul s-ar putea să beneficieze de circul respectiv, celălalt probabil că nu. Vârfurile culturii române afirmate și în Occident nu prea trec la publicul larg. Dar evident că sunt de acord cu această propunere.”

Reamintim că jurnalistul și comentatorul de sport Cristian Țopescu s-a stins din viață pe 15 mai, la vârsta de 81 de ani. 

Lucian Pintilie a murit miercuri (16 mai), la vârsta de 84 de ani. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu