Skip to main content

De Ziua Presei. Premianţi: Rise Project şi Dragoş Pătraru. Repetenţi: Antena 3, România TV şi Realitatea TV, pentru „beştelirea în absenţă a adversarilor"

 
De Ziua Presei. Premianţi: Rise Project şi Dragoş Pătraru. Repetenţi: Antena 3, România TV şi Realitatea TV, pentru „beştelirea în absenţă a adversarilor"

ActiveWatch a acordat premiile anuale FreeEx, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei. Diplomele au fost decernate în cadrul unui eveniment care a avut loc la Teatrul Replika.

Publicitate

Dragoş Pătraru şi echipa emisiunii Starea Naţiei au primit diploma Traseism Deontologic, în ziua în care au publicat primele dezvăluiri prin care ar vrea să aducă în atenţia opiniei publice abuzurile din TVR. Explicaţia: “Aceşti pribegi ai ecranelor îşi tot poartă de câţiva ani emisiunea de la o televiziune la alta. Nu pentru că ar sta rău la audienţă, ci pentru că găsesc prea neconfortabilă poziţia de drepţi cu pumnul în gură pe care vor patronii să le-o impună.”

Rise Project au luat premiul pentru "Teleromangate" - seria de investigaţii despre legăturile dintre Liviu Dragnea, Tel Drum şi proprietăţi din Brazilia.

Au fost şi repetenţi. Printre ei. Antena 3 şi România TV:

“Pentru întreaga activitate din ultimul an, dusă de Antena 3, Realitatea TV şi România TV, întru beştelirea în absenţă a adversarilor imaginari şi ideologici. În 2017, cele trei posturi TV au încasat cele mai multe amenzi din partea CNA pentru diferite derapaje deontologice”, motivează ActiveWatch.

ActiveWatch a creat două categorii distincte Repetenţii libertăţii de exprimare şi Premianţii Libertăţii de exprimare.

Au fost premiaţi pe de-o parte oamenii care „şi-au folosit dreptul fundamental al libertăţii de exprimare şi au lucrat în interesul public”, iar pe de altă parte pe cei care au “dezinformat sau manipulat opinia publică”, după cum a motivat ActiveWatch titlurile.

Paginademedia.ro prezintă în continuare premiile acordate de ActiveWatch:

Premianţii libertăţii de exprimare:

  • Premiul Traseism deontologic - Dragoş Pătraru şi echipei Starea Naţiei.
  • Premiul Vigilenţă, nu obedienţă - Filip Toni, paznic de şcoală, care la începutul anului 2017, a înregistrat audio şi video abuzurile fizice, verbale şi psihice la care erau supuşi elevii de la Şcoala gimnazială specială nr. 4 din Bucureşti de către personalul didactic şi adus la cunoştinţa organelor competente.
  • Premiul Teleormangate - Rise Project, pentru seria de investigaţii care au arătat afacerile ascunse ale celor care conduc coaliţia de guvernare.

Repetenţii libertăţii de exprimare:

  • Premiul Scuipă-mă-n ochi, te rog - posturilor Antena 3, Realitatea TV şi România TV:

“Pentru întreaga activitate din ultimul an, dusă de Antena 3, Realitatea TV şi România TV, întru beştelirea în absenţă a adversarilor imaginari şi ideologici. În 2017, cele trei posturi TV au încasat cele mai multe amenzi din partea CNA pentru diferite derapaje deontologice”, motivează ActiveWatch.

  • Premiul Google este Esenţial - Ana-Maria Roman, realizatoarea emisiunii Esenţial de la Antena 3, “pentru merite deosebite în propagarea de ştiri false, fără să clipească şi fără să respire”. ActiveWatch a motivat că realizatoarea emisiunii Esenţial a propagat o ştire în legătură cu “anarhiştii s-au infiltrat la protestele anti-guvernamentale”, într-o ediţie din 5 noiembrie 2017.
  • Premiul Psihiatrie politică - Jandarmeriei şi Spitalului de Psihiatrie Al. Obregia din Capitală, în legătură cu modul în care au gestionat protestul regizorului Alexandru Solomon.
  • Premiul Proteste doar cu voia lui Dumnezeu - Primăriei Capitalei.
  • Premiul Taci şi câştigi - firmei Tel Drum:

"Jurnaliştii de la Rise Project au descoperit anul trecut mai multe relaţii între firma Tel Drum şi presa locală şi naţională. Relaţiile erau de lungă durată şi erau bazate pe respect reciproc, în sensul că Tel Drum cumpăra publicitate sau servicii de consultanţă, iar jurnaliştii tăceau şi nu vedeau”

CITEŞTE ŞI:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cordel cordel
    piticul cu chelie si batista mai mare ca el, de la postul I-realitatea tv, merita un premiu special de genul "scuipa-ma-n chelie ca n-am tichie !"
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Pe costumele de la A3 nu le intereseaza premiile astea da? Ei iau premii cand vrea muskii lor din State da? Greii cu greii copiii la masa copiilor. Dana Kera Grecu si care or mai fi se ocupa de copii iubeste ca la 20 de ani...Badea face bani din pariuri asa ca premiile astea sunt Pepsi light. Nu inteleg de ce-si mai spun A3 cand ar putea sa schimbe in CNN direct. Sau FNC - FAKE NEWS CABLE :D

Trimite un comentariu

sus