Skip to main content

REACŢIE. G4Media după ce Dragnea a cerut anchetarea lui Dan Tăpălagă: Considerăm că ameninţările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei şi o încercare de intimidare

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Publicaţia G4Media, fondată de Dan Tăpălagă şi Cristi Pantazi, reacţionează după ce Liviu Dragnea a afirmat într-un interviu pentru Romania TV că Dan Tăpălagă ar trebui anchetat după ce a dezvăluit că Guvernul a adoptat un memorandum pentru mutarea ambasadei României la Ierusalim.

Publicitate

„Este prima dată după episodul Năstase-Ciuvică din ianuarie 2002 când un reprezentant de prim prim rang al puterii ameninţă public un ziarist şi sesizează, tot public, instituţiile statului cerând să fie declanşată o anchetă”, arată redacţia G4Media într-un punct de vedere publicat pe site.

„Considerăm că ameninţările domnului Liviu Dragnea reprezintă un atac grav la libertatea presei şi o încercare de intimidare a jurnaliştilor independenţi”, au mai spus jurnaliştii, menţionând că Liviu Dragnea a atacat una dintre regulile de bază ale meseriei de jurnalist şi anume confidenţialitatea absolută a surselor de informaţie.

„G4Media.ro exclude orice discuţie pe acesta temă şi condamnă orice politician care manifestă lipsă de respect faţă de regulile activităţii de jurnalist.”

În punctul de vedere al G4Media se vorbeşte şi despre un episod din septembrie 2017, când ANAF era în control la HotNews, pe vremea când Tăpălagă era editor coordonator al publicaţiei.

„Controlul ANAF la HotNews.ro a fost menţionat în raportul Departamentului de Stat despre drepturile omului în România pe anul 2017: ”în luna iulie, inspectorii ANAF au început să investigheze RISE Project şi HotNews.ro. Controlul ANAF a venit după o serie de articole ale celor două publicaţii despre tranzacţii controversate în România şi în străinătate a căror coordonare a fost atribuită lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider PSD. Mai multe ONG-uri şi grupuri media independente au susţinut că inspecţia fiscului a avut scopul de a intimida organizaţiile de presă”, mai arată G4Media.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nasty Nasty
    Cei de la G4Media sunt naivi! Nu au priceput ca de un an si jumatate in tara asta nu mai este o democratie adevarata, ci doar se mimeaza democratia? E ca in "Ferma Animalelor", in care porcii aflati la conducere au decretat ca "toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele"... Iar cel mai egal are si combinat de porci, si mustata ;-)
  • geo geo
    Sunt stiri si stiri...unele pot afecta securitatea nationala ori interesele tarii...ce facem, nu exista o autocenzura, le difuzam pe toate, indiferent de consecinte ?
  • redial redial
    Oare cand intra Tapalaga la brutarie ? inca nu se stie ce acte a sustras deontologul tapalaga cu betiva macovei din arhiva sipa ...

Trimite un comentariu

sus