Skip to main content

VIDEO. Vladimir Drăghia, despre premiul donat MagiCamp: „Un motiv a fost Zora, fiica mea". De ce a anunțat înainte de finală? "Nu mă credea nimeni dacă pierdeam și spuneam după."

 
VIDEO. Vladimir Drăghia, despre premiul donat MagiCamp: „Un motiv a fost Zora, fiica mea". De ce a anunțat înainte de finală? "Nu mă credea nimeni dacă pierdeam și spuneam după."

VIDEO. Paginademedia LIVE. De ce a decis Vladimir Drăghia, câștigătorul Exatlon, să doneze premiul către MagiCamp? „Unul dintre cele trei motive majore pentru care am ales să fac asta a fost Zora", a spus Vladimir Drăghia, în direct la Interviurile PaginademediaLIVE.

Publicitate

Vladimir Drăghia, la Interviurile PaginademediaLIVE:

Am vrut ca în momentul în care va crește să poată să se uite înapoi și să spună: „Taică-meu, la 32 de ani, a avut șansa să facă asta și a făcut asta.” Și aș vrea să înțeleagă că valoarea unui om nu este dată de banii pe care îi are ci de faptele pe care le face. Asta a fost sansa mea sa fiu un exemplu pentru Zora. 

Ce a zis partenera lui, mama Zorei, despre decizie?

„A zis ca este cel mai bun inceput pentru viata Zorei. A zis ca nu putea sa ceară mai mult și că e mândră de mine.”

De ce a ales să spună că donează premiul înainte de finală și după concurs?

„Dacă pierdeam și spuneam că eu aș fi donat premiul, nu mă credea nimeni", a fost unul dintre argumente.

Mai multe detalii, dar și secvențele video, în continuare:

Paginademedia.ro: La început te-ai gândit ce vei face în cazul în care vei câștiga?

Vladimir Drăghia: M-am gandit într-o seară în care mă jucam cu mingea antrenându-mă pentru Exatlon, am zis că ar fi bine să donez jumătate din bani. Cred că ar fi corect să fac asta. După care, am intrat în Exatlon, au trecut săptămânile și am început să mă gandesc: „Bă, dacă donez jumătate din bani, ar însemna că cealaltă jumătate vine la mine. Am simțit că iau cealaltă jumătate, nu că o dau. Simțeam că nu mi se cuvine cealaltă jumătate. Dacă tot fac o treabă, de ce nu o fac până la capăt? Nu am sute de mii de euro în conturi, dar am cumva garanția zile de mâine, știu că nu o să mor de foame, știu că mă descurc.

Când ai zis, gata, îi donez pe toți?

Cred că a fost atunci când mi-am dat seama că dacă voi câștiga, nu voi câstiga neapărat datorită mie. La fiecare meci mi-am dat seama că dacă voi câștiga, voi câștiga datorită șansei, datorită energiilor. Au fost 29 de oameni, 29 de oameni au intrat acolo. Și din 29, doar 1 putea să câștige. Aveam 28 de șanse să plec acasă. Și atunci nu puteam să zic „Da, sunt cel mai bun”. Inclusiv în finală aveai 50% șanse și mi se par puține. Dacă e să ajungi să câștigi e clar ca nu e numai meritul tău. Și atunci de ce să nu recunosc că mie îmi este bine, mă descurc și să dau banii ăștia?

Și ai ales MagicCamp...

Am ales MagiCamp pentru ca am mare încredere în oamenii de acolo și că atunci când am făcut voluntariat pentru ei am cunoascut problemele cu care se confruntă și mi s-a parut ca acolo este locul potrivit pentru acesti bani.

La MagiCamp, pentru că știu cum a început totul, pentru că știu povestea. Nu știu dacă știe toată lumea, dar părinții lui Vlad Voiculescu (fondatorul MagiCamp - n.r.) au o casă lângă București și acolo a început MagiCamp.

I-am cunoscut pe oamenii aceia și am văzut cât de mult sunt implicați și sunt sigur că vor ști ce să facă cu banii și că vor aduce multă alinare pentru copii. De asta am ales MagiCamp.

O să vreau să fac, în primul rând, dovada donației și după aceea, dacă se poate, chiar să îi țin la curent pe oamenii de acasă, cu ajutorul social media, referitor la ce se întâmplă cu banii.

VIDEO 1. Vladimir Drăghia. De ce și când a ales să doneze premiul către MagiCamp

Drăghia: Dacă pierdeam și spuneam după că i-aș fi donat, nu mă credea nimeni

De ce ai spus înainte de finală că donezi banii? Poate altfel nu câștigai

Tocmai de aceea am spus. Pentru că eu am crezut în cauza asta și voiam să mă asigur că o să fac tot posibilul să câștig. Nu mi se pare nimic greșit în asta. Am ajuns în finală după 20 de săptămâni de probe. Era clar că locul meu în finală a fost câștigat pe plan sportiv. E clar că mi-am câștigat meritul de a fi acolo. Am ajuns în finală și am fost pus pe un scaun. Ce puteam să fac de pe scaunul acela? Trebuia sa fac ceva să câștig. Nu înțeleg ce este rău în a spune ce vrei să faci cu banii. De ce trebuia să ascund? De ce nu am asteptat să spun după ce s-a terminat? Pentru că, dacă aș fi pierdut, nu m-ar fi crezut nimeni că aș fi vrut să donez banii.

Cum era să pierd și să zic „Dacă aș fi câștigat, aș fi donat banii?” Ar fi râs toată lumea, nu m-ar fi crezut nimeni. Este foarte simplu. Și mai e un motiv. Am așteptat până la jumătatea emisiunii și m-am gândit „să zic, să nu zic?”. Poate că trecea emisiunea fără să zic, dar eram lângă un om, lângă Ionuț, care făcea apel la partea mai sensibilă a oamenilor, care era a treia sau a patra oară când începea să plângă și să spună cum a stat el pe niște cartoane, cum a muncit pe o plantație de castraveți și de portocale.

E clar că vrei să-i faci pe oameni să te voteze, nu e nimic rău în asta, dar nu puteam sa stau lângă el, care plângea, eu știind ce vreau să fac cu banii și să nu spun nimic. Mi se pare că orice om întreg la mine ar fi făcut ce am făcut eu. Mulți nici acum nu cred și nici nu vor crede, chiar după dovada plății. 

Mulți spun că nu a fost corect.

Putea să facă și el același lucru. Să fi spus „și eu vreau să donez banii”. Ăsta era avantajul meu, eu nu înțeleg cum nu este corect asta. Mi se pare că este singurul lucru care se putea întâmpla. (...) Am ajuns într-o finală în care nu mai puteam arunca cu cerculețe, cu mingi, nu mai puteam alerga. Trebuia doar să îi convingem pe oameni că noi merităm să câștigăm. Eu i-am convins că merit să câștig prin tot ce au spus colegii despre mine, tot ce au spus adversarii despre mine și cauza pentru care am luptat. Ce este incorect în asta?

VIDEO 2. Vladimir Drăghia. De ce a anunțat că donează premiul înainte de finală și nu după

Din ce trăiește Vladimir Drăghia?

A donat premiul, din teatru se câștigă puțin. Din ce trăiește Vladimir Drăghia? Răspunsul, în secvența de mai jos.

VIDEO 3. Din ce traieste Vladimir Drăghia?

Vladimir Drăghia a fost invitatul Interviurilor PaginademediaLIVE joi, de la ora 12.00. O discuție despre Exatlon, despre culisele emisiunii, despre cum a fost în Republica Dominicană, dar și despre multe altele, în intergiul integral.

VIDEO 4. Vladimir Drăghia la PaginademediaLIVE, înregistrarea integrală:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

 • Bă, asta e tara in care traim! Pacat ca e locuita! Nici daca donezi 100.000 de euro nu e bine! Sunt atatia frustrati care nu fac altceva decat sa taie frunza la caini dar se dau inteligenti! Ne meritam soarta! Suntn convins ca daca traia nea Nicu iesea si azi Presedinte!
 • Sa zică cat a fost platit de exatlon , ca nea marin a zis ca plătește toate vedetele , a fost și acolo , oare ă donat banii castigat de la antena
 • Un smecher de 2 lei.
  Adica el a zis ca doneaza banii inainte de final ca sa se asigure ca castiga? Pai nu era un concurs pentru CEL MAI BUN SPORTIV, sau este un concurs pentru cazuri umanitare? Nu de alta, dar sa stim toti.

  Draghia, daca era o proba, Ionut era desemnat castigator.

  Te-ai folosit de mila oamenilor pe spatele unor copiii cu probleme.
  Intelegem ca vrei sa ii ajuti, dar ajuta-i din banii tai.
  Oamenii care te-au votat nu stiu ce teapa si-au luat.
 • vreau sa vad dovada ca doneaza premiul nu doar vorbe
  vladimir draghia este un actor, stie cum sa arunce cu praf in ochi

Trimite un comentariu