Skip to main content

SHARED NEWS. Republica, postarea zilei pe Facebook: „Despre forţa unui popor mic şi palida consolare a românului care a ţinut cu croaţii din solidaritate economică"

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

SHARED NEWS. Cel mai distribuit text din social media, de pe site-urile de ştiri, a fost publicat de site-ul Republica. Mai exact, o opinie pe tema solidarităţii pe care românii au avut-o faţă de Croaţia în finala Campionatului Mondial din Rusia.

Publicitate

Materialul semnat de Răzvan Prepeliţă, ziarist al Gazetei Sporturilor, subliniază ideea că românii au susţinut reprezentativa Croaţiei în meciul disputat contra Franţei pentru că:

„O consideră mai aproape de necazurile noastre de zi cu zi. Bani puţini, lipsa infrastructurii, spitale pe post de muzee...ca la noi.”

Acesta continuă ideea şi dă câteva exemple prin care vrea să arate că nu este chiar atât de “aproape de necazurile noastre”. Printre diferenţele pe care le aminteşte se numără situaţia turismului din Croaţia:

„Croaţia nu are o Mamaie sufocată de ospătari indolenţi, de preţuri exorbitante pentru servicii de nimic, de hoteluri zugrăvite cu un singur strat, în 30 de ani, peste igrasia acumulată încă din anii comunismului, de bolizi parcaţi pe dos în faţa cluburilor de odraslele şmecherilor.”

În finalul articolului comentează şi “momentul umbrelei”, de la finală, în care “doar preşedintele rus este „acoperit”, în timp ce preşedintele Franţei şi preşedinta Croaţiei se bucură în ploaie.”

Opinia de pe Republica a strâns aproximativ 4.000 de distribuiri.

Următoarea ştire populară, pe Facebook, vine de pe Ziare.com. Despre CNAS, PSD şi Codul Penal:

„Cum se bucurau inculpatii din dosarul fraudelor de la CNAS ca PSD schimba Codul Penal: "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie"

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. republica.ro, “Nu, nu-s „amărâţi ca noi”. Despre forţa unui popor mic şi palida consolare a românului care a ţinut cu croaţii din solidaritate economică”, de Răzvan Prepeliţă

- 4.184 likes & shares;

2. ziare.com, ”Cum se bucurau inculpatii din dosarul fraudelor de la CNAS ca PSD schimba Codul Penal: "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puscarie", de Ionel Stoica

- 3.338 likes & shares;

3. digi24.ro, ”Kante, prea timid ca să ceară Cupa Mondială pentru poze. A fost ajutat de un coechipier”

- 2.860 likes & shares;

4. digi24.ro, "Indiferent ce-ar fi, nu se face nicio puşcărie”. Inculpaţii din dosarul CNAS aşteptau modificările PSD la Codul penal”

- 1.749 likes & shares;

5. adevarul.ro, ”Tânără făcută de râs pe Facebook de angajaţii de la Drumuri Naţionale: „Dacă doriţi să o anunţaţi că şi-a pierdut actele şi gunoiul în parcare, o găsiţi aici“, de Alin Ion

- 1.463 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus