Skip to main content

Mobilizare în online. Bloggeri şi vloggeri strâng semnături în stradă pentru campania Fără Penali

 
Mobilizare în online. Bloggeri şi vloggeri strâng semnături în stradă pentru campania Fără Penali

Mobilizare în online-ul românesc. Mai mulţi bloggeri şi vloggeri din România s-au unit pentru cauza Fără Penali. Aceştia au semnat o postare comună, pe Facebook, cu titlul - „Online-ul în stradă pentru #Fărăpenali".

Publicitate

Ei vor ieşi în stradă, alături de voluntarii campaniei, de luni, 6 august, până duminică, 12 august. Potrivit acestora, scopul este acela de a strânge încă 100.000 de semnături, câte mai sunt necesare ca iniţiativa să ajungă în Parlament.

„Începând de azi colegii mei de online strâng semnături, lângă fântâna din Piaţa Universtităţii, Bucureşti (între 5 şi 8 PM), împreună cu nişte oameni faini. Dacă eşti blogger/vlogger/instagramer, te poţi alătura cu drag."

Printre oamenii de online care s-au alătura iniţiativei se numără:

  • Cătălin Teniţă (Treeworks şi Zelist)
  • Florin Grozea (Floringrozea.com, fondator al agenţiei Hit Yourself şi fost Hi-Q)

Campania iniţiată de Uniunea Salvaţi România a ajuns pe ultima sută de metri, iar numărul de semnături necesare pentru depunerea proiectului de lege în Parlament nu este încă sufiecient.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petru Petru
    Politizarea penalului si transferarea lui de la nivel de decizie judecatoreasca, la nivel de stampila electorala, face un mare rau unei justitii tot mai putin profesioniste, dar tot mai politizate prin jocurile partinice in care se implica.
  • Marin Marin
    Penali sunt cei care au suferit o condamnare penala. Nu cei impotriva carora se formuleaza plangeri penale, acestea facandu-se usor, la comanda, in numele intereselor politice ale unui partid sau altul.
  • Victor Victor
    Totul s-a inflamat odata cu redefinirea termenului de penal. Varianta pentru lumea democratica este aceea ca un penal este acela care a suferit o condamnare penala. Varianta romaneasca definita de Basescu si continuata de succesorul sau de succesorul sau, extinde termenul de penal la toti aceia impotriva carora s-a formulat o plangere penala. Scopul este evident, politic, pentru eliminarea adversarilor politici, fără măcar să mai conteze daca sunt vinovati sau nu, fiind suficient sa existe o plangere penala (care poate fi formulata oricând, de oricine si pe orice motiv) care sa il plaseze in postura deja de penal, adica condamnat. Aberant. Nici o tara democratica occidentala nu accepta asa aberatii. Noi tot la nivelul de "democrație originală" am rămas, activiști se gasesc destui să facă zgomot, indiferent de regimurile care se perindă. Ei sunt tot aceiași, și cu comuniștii, și cu occidentul, după cum e vremea, doar sunt profesioniști.
  • LCK LCK
    facand putin abstractie de partea politica e bine ca fac asta, vom putea masura in sfarsit eficienta media a influencerilor :) . sper sa aiba curajul sa faca public macar, daca tot s au aruncat sa anunte acest demers
  • Liviu Sora Liviu Sora
    @marian Vorbesti de ***... si tu ingrosi randurile. Si ca sa iti raspund, cu toate ca nu meriti, mai bine cu niste "securisti" condamnati decat cu niste *** ale sistemului, cu Iohannis sau alti politruci. Din cele spuse de tine se pare ca se spulbera zicala " ne-am nascut toti cu creier".
  • Mile Mile
    Mareane, ai pregatit vuvuzelele
  • marian marian
    Me esti tu sigur ca au cumparat chinezi , atata timp cat va spala creierele si sunteti inebuniti dupa preotul si compania securistului tara va merge spre dezastru dar voi cred ca aveti ochelari de cal si apoi ma doare in cot de ce spui tu
  • Me Me
    @marian,
    Se pare ca tu umbli numai cu ochelari de cal .. si in fata ta vezi numai antena3 sau orice ar tine de ei. Da-i jos ... o sa ai o alta perspectiva.
    PS: Se poate spune ca esti cu chinezii, nu? Cat mai este pana o sa fi de acord cu cenzura?
  • marian marian
    Liviu Sora normal ca nu vei semna asa ceva , tu care esti un impatimit al antenei 3 nu poti sa -l superi pe seful vostru ca ar fi pacat manipularea este mare la mitingul de pe 10 ar trebui strigat si de aceste televiziuni care mint si manipuleaza oameni ,unde isi duc traiul acesti indivizi care ridica in slavi infractori si ii ridica in slavi pe ***
  • Ludovic cel mic Ludovic cel mic
    Apropo, bine de tinut minte si de taiat de pe lista. Foamea face bine gandirii!
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Cea mai mare porcarie posibila! Nu imi voi da semnatura niciodata pentru asa ceva atata timp cat in Romania numai justitie nu se face. Si slava Domnului, in fiecare zi avem o gramada de exemple. Imi pare rau sa vad ca oameni tineri nu inteleg nimic si se lasa prostiti sau platiti. Cu aceasta lege se pot distruge cariere sau viitorul unor oameni foarte usor si drept exemplu il dau pe Ludovic Orban.
    I-au facut dosar si cand era nevoie de un catelus... l-au achitat.
  • Razvan Razvan
    Pacat ca trebuie sa se apeleze la fel si fel de oameni din diferite domenii ca sa se poata strange cateva sute de mii de semnaturi dintr-o tara cu cateva milioane de cetateni cu drept de vot. Indiferent ce partid sustii sau ce conceptii ai personal despre ce se intampla in tara treaba asta nu cred ca mai are treaba cu un partid. Sa nu mai conduca cei condamnati indiferent de domeniu, nu trebuie sa ducem referirea doar la politica e ceva necesar si obligatoriu. Cine isi doreste ca un spital, o scoala si orice institutie sa fie condusa de un om care are probleme cu legea? De ce sa fii de acord cu asta? Dar de asta si merge tara cum merge pentru ca de atatia ani mereu au de castigat cei care doar promit, cei care vin si zic ceva concret si necesar pentru ca lucrurile sa mearga bine trebuie sa se chinuie sa poata convinge lumea...

Trimite un comentariu

sus