Skip to main content

VIDEO. Primăria București propune, CNA recomandă: posturile TV să dea gratuit o campanie de donare de sânge. E campanie socială

 
VIDEO. Primăria București propune, CNA recomandă: posturile TV să dea gratuit o campanie de donare de sânge. E campanie socială

Azi în București, mâine în toată țara. Consiliul Național al Audiovizualului va trimite către televiziuni o recomandare să susțină o campanie TV de donare de sânge, derulată de Primăria București. Campania ar fi difuzată în regim de campanie socială și ar ajunge nu doar în București ci în toată țara.

Regimul de campanie socială înseamnă că spotul va fi dat gratuit de posturile TV, întrucât nu are un scop comercial.

Publicitate

Propunerea a fost făcută în fața CNA de Mura Frînculescu, fost om de televiziune, în prezent șeful biroului de presă la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, din subordinea Primăriei.

Frînculescu a fost, printre altele, consilier al fostului președinte al TVR, Alexandru Sassu, director executiv al Realitatea Media, director al postului TVR 3 și producător la B1, la emisiunile lui Silviu Mănăstire și Sabin Orcan.

Mura Frînculescu: „Este o campanie de donare de sânge pe care primăria a inițiat-o în decembrie. În iulie, când am ajuns la concluzia că vara este o perioadă când oamenii nu mai sunt așa interesați să doneze, am tras acest semnal de alarmă și am decis să venim în fața dumneavoastră, ca să putem să strângem suficient sânge și spitalele să nu mai aibă probleme.”

Recomandarea a fost votată de aproape toți membrii prezenți în ședința de astăzi: Răsvan Popescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Orsolya Borsos și Florin Gabrea. 

Dorina Rusu a votat împotriva recomandării, precizând că o astfel de campanie ar trebui să fie dezvoltată de Ministerul Sănătății, iar campania Primăriei este o formă de publicitate. 

„Mi se pare mai degrabă o formă de publicitate pentru Primăria București”, a spus Dorina Rusu, membru CNA.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu