Skip to main content

Comentoarea TVR Alina Alexoi, în timpul europeanului de Gimnastică: „Mi-a fost ruşine pentru situaţia de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche...”

 
Alina Alexoi, jurnalist la TVR
Alina Alexoi, jurnalist la TVR

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi s-a plâns în direct, în timpul finalelor, că a ajuns să comenteze evoluţia gimnastelor prin telefon şi nu prin căştile de comentator, cum se întâmplă în mod normal.

Publicitate

„Vreau să ştie toată lumea: comentez la telefon. Aş vrea să ştiu unde e greşeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greşit sau nu. Nu e deloc uşor, e frustrant, oamenii e bine să ştie adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aş vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorţit.”, a spus jurnalista în direct, notează Gsp.ro.

„E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căşti la monitor şi eu sunt pe telefon. Mi-a amorţit urechea. Nu mai am mâini să caut informaţii, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu", a spus Alina Alexoi în direct.

Ulterior, jurnalista a reveni şi cu o postare pe Facebook:

„Azi mi-a fost ruşine pentru situaţia de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche... să auzi " asta e, comentezi la telefon!" Cand toti ceilalti 16 comentatori aveau căştile pe urechi, vorbeau relaxaţi şi zâmbeau, eu trebuia să accept..."Suntem din Romania şi asta e situaţia" ...Vreau mai mult, vreau normalitate!”, a notat jurnalista.

TVR, reacţie: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil”

În urma scandalului, TVR a reacţionat printr-o poziţie în care Dragoş Bocanaciu, şeful departamentului, menţiona că se va declanşa o cercetare pentru a afla cine este responsabil pentru „procedura acestui incident neplăcut”.

Dragoş Bocanaciu:

„Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”

Poziţia integrală a TVR, în continuare:

„În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele :

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la

Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Simone Biles Simone Biles
    Ce “cercetare administrativa” va declansa Bocanaciu, cand el a trecut pe la serviciu in ulimii cinci ani cam cat un Boeing 747 prin gara Lehliu?!
    Defectiunea tehnica a existat, nu e primul moment penibil la TVR. Fara asta nu stia nimeni ca se transmit Europenele de Gimnastica, apropo, au fost mult mai bine acoperite de Eurosport. Mai bine transmiteau de la Canotaj, unde s-au luat o gramada de medalii.
    Un a peste alta, Alina Alexoi s-a scos si pare eroina in ochii multora, da impresia ca ii pasa si ca se chinuie. In realitate, cum excelent scria cineva pe aici zilele trecute, dna Alina sta cam 3 luni pe an in strainatate la competitii si congrese fara audienta si in tara lucreaza cam jumatate de luna.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Sindicalistul Bocanaciu, devenit director peste noapte din pixul Gradenei, iar face pe niznaiul că sa nu supere șefii care sunt de o incompetenta crasă
    Pentru asta s-ar cuveni demisii. Dar atît Comitetul Director cit și CA. prefera să se facă că plouă.
  • Adri Adri
    Un video cu momentul?

Trimite un comentariu

sus