Skip to main content

Comentoarea TVR Alina Alexoi, în timpul europeanului de Gimnastică: „Mi-a fost rușine pentru situația de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche...”

 
Comentoarea TVR Alina Alexoi, în timpul europeanului de Gimnastică: „Mi-a fost rușine pentru situația de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche...”
Alina Alexoi, jurnalist la TVR

Prezentă la Europenele de Gimnastică de la Glasgow, jurnalista TVR Alina Alexoi s-a plâns în direct, în timpul finalelor, că a ajuns să comenteze evoluția gimnastelor prin telefon și nu prin căștile de comentator, cum se întâmplă în mod normal. 

„Vreau să știe toată lumea: comentez la telefon. Aș vrea să știu unde e greșeala, să aibă puterea cineva din TVR să recunoască dacă a greșit sau nu. Nu e deloc ușor, e frustrant, oamenii e bine să știe adevărul. Îmi cer scuze pentru calitatea sunetului. Aș vrea să trecem prin studio, nu mai pot, am amorțit.”, a spus jurnalista în direct, notează Gsp.ro

Publicitate

„E frustrant când mă uit la comentatorii de lângă mine cu căști la monitor și eu sunt pe telefon. Mi-a amorțit urechea. Nu mai am mâini să caut informații, pentru că stau pe telefon. Sper să-mi deconteze televiziunea convorbirea, comentariul de pe telefonul meu", a spus Alina Alexoi în direct.

Ulterior, jurnalista a reveni și cu o postare pe Facebook: 

„Azi mi-a fost rușine pentru situația de la TVR. Să comentezi cu telefonul la ureche... să auzi " asta e, comentezi la telefon!" Cand toti ceilalti 16 comentatori aveau căștile pe urechi, vorbeau relaxați și zâmbeau, eu trebuia să accept..."Suntem din Romania și asta e situația" ...Vreau mai mult, vreau normalitate!”, a notat jurnalista. 

TVR, reacție: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil”

În urma scandalului, TVR a reacționat printr-o poziție în care Dragoș Bocanaciu, șeful departamentului, menționa că se va declanșa o cercetare pentru a afla cine este responsabil pentru „procedura acestui incident neplăcut”. 

Dragoș Bocanaciu:

„Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”

Poziția integrală a TVR, în continuare: 

„În legatură cu incidentul petrecut duminică, 5 august 2018, în timpul transmisiunii directe a finalelor feminine pe aparate de la Campionatul European de Gimnastică de la Glasgow, TVR precizează următoarele :

Costurile de licenţă şi cheltuielile tehnice au fost aprobate de Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie ale SRTv. În cadrul contractului, s-a specificat clar faptul că SRTv a solicitat ca postul de comentator de la Glasgow să fie complet echipat, lucru respectat de organizator. Tehnologia folosită pentru transmiterea semnalului audio către Bucureşti a fost identică cu cea utilizată pe parcursul celor 64 de meciuri transmise de la

Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. De altfel, sâmbătă, 4 august, la prima transmisiune efectuată de TVR de la CE Gimnastică, nu au existat probleme tehnice, totul desfăşurându-se în parametrii tehnici solicitaţi.

Costurile cu telefonia mobilă în roaming pentru jurnalistul deplasat la Glasgow sunt suportate integral de SRTv.

Dragoş Bocanaciu, Coordonator al Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive: „Vom declanşa o cercetare administrativă pentru a afla exact cine este responsabil de producerea acestui incident neplăcut pentru telespectatorii noştri. În funcţie de rezultatele acestei anchete administrative, SRTv va decide care sunt masurile disciplinare care trebuiesc aplicate pentru recuperarea prejudiciului”.” 
 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce “cercetare administrativa” va declansa Bocanaciu, cand el a trecut pe la serviciu in ulimii cinci ani cam cat un Boeing 747 prin gara Lehliu?!
    Defectiunea tehnica a existat, nu e primul moment penibil la TVR. Fara asta nu stia nimeni ca se transmit Europenele de Gimnastica, apropo, au fost mult mai bine acoperite de Eurosport. Mai bine transmiteau de la Canotaj, unde s-au luat o gramada de medalii.
    Un a peste alta, Alina Alexoi s-a scos si pare eroina in ochii multora, da impresia ca ii pasa si ca se chinuie. In realitate, cum excelent scria cineva pe aici zilele trecute, dna Alina sta cam 3 luni pe an in strainatate la competitii si congrese fara audienta si in tara lucreaza cam jumatate de luna.
  • Sindicalistul Bocanaciu, devenit director peste noapte din pixul Gradenei, iar face pe niznaiul că sa nu supere șefii care sunt de o incompetenta crasă
    Pentru asta s-ar cuveni demisii. Dar atît Comitetul Director cit și CA. prefera să se facă că plouă.

Trimite un comentariu