Skip to main content

Cațavencul Doru Bușcu neagă afirmațiile că ar fi consilierul neoficial al lui Dragnea: Aș fi un sfătuitor otrăvit. Dacă ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern

 
Cațavencul Doru Bușcu neagă afirmațiile că ar fi consilierul neoficial al lui Dragnea: Aș fi un sfătuitor otrăvit. Dacă ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern
Sursa foto: National.ro

"Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern, ar dispărea slugile, securiștii din partid. Am spus și am scris aceste lucruri în mod constant", declară Doru Bușcu, pentru Paginademedia.ro. "Nu sunt consilierul lui Dragnea", spune el.

Doru Bușcu ar fi "consilier neoficial" al liderului PSD Liviu Dragnea, scrie, pe surse, site-ul G4Media. Bușcu deține săptămânalul Cațavencii și este unul dintre fondatorii Academiei Cațavencu de acum aproape 30 de ani.

Publicitate

Ce spune Doru Bușcu? Paginademedia.ro l-a contactat în legătură cu această afirmație, care a mai circulat în spațiul public.

Înainte de declarații, concluzia, pe scurt: Bușcu neagă categoric calitatea de "consilier". Povestește că, în trecut, a avut întâlniri cu lideri politici din toate partidele, "inclusiv cu lideri PSD", însă "întâlniri informale, la restaurantul lui Mircea Dinescu."

Așadar, ce spune Doru Bușcu?

Declarațiile lui Bușcu, pentru Paginademedia.ro:

Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern, ar dispărea slugile, securiștii din partid. Am spus și am scris aceste lucruri în mod constant. Ți se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aș fi un sfătuitor otrăvit.

Nu-l înjur pe Dragnea pentru că ceea ce face - sau ceea ce se preface că face - împotriva influenței negre a serviciilor are o noimă politică sănătoasă, reprezintă, teoretic, un folos pentru societate. Mai cred că cele două procese în care a fost condamnat sînt rezultatul jocului politic și nu al justiției purificată de securiști.

În momentul de față, în politică este o luptă între incompetenți și securiști.

În perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, m-am întâlnit cu ei, cu Victor Ponta și cu Liviu Dragnea. Aveam un inamic comun. Băsescu și oamenii lui făcuseră praf ceea ce construisem în 20 de ani, grupul Cațavencu. Am sperat că va fi înlăturat la referendum, dar securiștii i-au învins atunci pe incompetenți.

În 2014, 2015, 2016, au mai fost întâlniri - informale, cu oameni politici din toate partidele. Mircea Dinescu, partenerul meu la Cațavencii, are un restaurant potrivit.

I-am întîlnit acolo pe cîțiva dintre politicienii zilei: Ponta, Rus, Dragnea, Vanghelie, Blaga, chiar foste glorii ale politicii. Foști miniștri, foști președinți, foști candidați. Unii aveau povești, alții mici subiecte, alții haz, noi aveam umor. Am avut și idei, dar s-a ales praful de ele. Nimănui nu-i plac sfaturile. Așa că le dăm în public, în ziar.

Întâlnirile informale dintre ziariști și politicieni afectează sau nu relația profesională dintre acești actori? De ce?

"Politicienii sînt animale primitive, suficiente, lipsite de cultură, mai ales de cultură politică. Sînt mereu plini de ei. Sînt închiși în propria mărginire. Nu citesc, nu se informează, se înconjoară de oameni mai proști de ei. Asta e rău pentru țară, dar bine pentru jurnalism.", spune Doru Bușcu.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Buscu, impreuna cu Dinescu, au fost servantii lui Nush/SOV in a-l lovi mediatic pe Base. Nici acum nu se dezminte si o sa faca icter din cauza asta. El si marele poet folosesc orice aparitie mediatica pentru a lovi acum in opozitie si in Iohannis. Marea lui fituica de revista o foloseste doar in interes personal, cine da mai mult are sprijinul lor. Jurnalist ***! Mereu invitat la emisiunea lui Cristache zis si Antena3, unde fara scrupule ridica in slavi PSD-ul.
  • Unde vede Buscu noimă politică sănătoasă în ceea ce face Dragnea? In faptul că românii sunt bătuți de jandarmi? In cadoul pe care i l- a făcut Firea lui și soției lui ? Oare nu ii e rușine să spună atitea ticăloșii? Imens dispreț pentru individul ăsta.
  • Mai intâi că după Doru Buscu nu se pune virgula. Ca e subictul propozitiei. Degeaba neaga Buscu. Faptele lui urâte il tradează. E servantul lui Dragnea. Aparitiile lui la TVR sunt de toata jena. Cum de neprivit este si emisiunea lui Cristache si Livia Serban Iancu. Propagandisti ai PSD-ului care isi fac jocul cu acceptul numitei Gradea Doina asistata îndeaproape de numita Vornicu Shalit Smaranda. Fiica tortionarului matemorfozat in teleast. ***

Trimite un comentariu