Skip to main content

Caţavencul Doru Buşcu neagă afirmaţiile că ar fi consilierul neoficial al lui Dragnea: Aş fi un sfătuitor otrăvit. Dacă ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern

 
Sursa foto: National.ro
Sursa foto: National.ro

"Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern, ar dispărea slugile, securiştii din partid. Am spus şi am scris aceste lucruri în mod constant", declară Doru Buşcu, pentru Paginademedia.ro. "Nu sunt consilierul lui Dragnea", spune el.

Publicitate

Doru Buşcu ar fi "consilier neoficial" al liderului PSD Liviu Dragnea, scrie, pe surse, site-ul G4Media. Buşcu deţine săptămânalul Caţavencii şi este unul dintre fondatorii Academiei Caţavencu de acum aproape 30 de ani.

Ce spune Doru Buşcu? Paginademedia.ro l-a contactat în legătură cu această afirmaţie, care a mai circulat în spaţiul public.

Înainte de declaraţii, concluzia, pe scurt: Buşcu neagă categoric calitatea de "consilier". Povesteşte că, în trecut, a avut întâlniri cu lideri politici din toate partidele, "inclusiv cu lideri PSD", însă "întâlniri informale, la restaurantul lui Mircea Dinescu."

Aşadar, ce spune Doru Buşcu?

Declaraţiile lui Buşcu, pentru Paginademedia.ro:

Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâţi incompetenţi în Guvern, ar dispărea slugile, securiştii din partid. Am spus şi am scris aceste lucruri în mod constant. Ţi se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aş fi un sfătuitor otrăvit.

Nu-l înjur pe Dragnea pentru că ceea ce face - sau ceea ce se preface că face - împotriva influenţei negre a serviciilor are o noimă politică sănătoasă, reprezintă, teoretic, un folos pentru societate. Mai cred că cele două procese în care a fost condamnat sînt rezultatul jocului politic şi nu al justiţiei purificată de securişti.

În momentul de faţă, în politică este o luptă între incompetenţi şi securişti.

În perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, m-am întâlnit cu ei, cu Victor Ponta şi cu Liviu Dragnea. Aveam un inamic comun. Băsescu şi oamenii lui făcuseră praf ceea ce construisem în 20 de ani, grupul Caţavencu. Am sperat că va fi înlăturat la referendum, dar securiştii i-au învins atunci pe incompetenţi.

În 2014, 2015, 2016, au mai fost întâlniri - informale, cu oameni politici din toate partidele. Mircea Dinescu, partenerul meu la Caţavencii, are un restaurant potrivit.

I-am întîlnit acolo pe cîţiva dintre politicienii zilei: Ponta, Rus, Dragnea, Vanghelie, Blaga, chiar foste glorii ale politicii. Foşti miniştri, foşti preşedinţi, foşti candidaţi. Unii aveau poveşti, alţii mici subiecte, alţii haz, noi aveam umor. Am avut şi idei, dar s-a ales praful de ele. Nimănui nu-i plac sfaturile. Aşa că le dăm în public, în ziar.

Întâlnirile informale dintre ziarişti şi politicieni afectează sau nu relaţia profesională dintre aceşti actori? De ce?

"Politicienii sînt animale primitive, suficiente, lipsite de cultură, mai ales de cultură politică. Sînt mereu plini de ei. Sînt închişi în propria mărginire. Nu citesc, nu se informează, se înconjoară de oameni mai proşti de ei. Asta e rău pentru ţară, dar bine pentru jurnalism.", spune Doru Buşcu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • prapastiosu prapastiosu
    Buscu, impreuna cu Dinescu, au fost servantii lui Nush/SOV in a-l lovi mediatic pe Base. Nici acum nu se dezminte si o sa faca icter din cauza asta. El si marele poet folosesc orice aparitie mediatica pentru a lovi acum in opozitie si in Iohannis. Marea lui fituica de revista o foloseste doar in interes personal, cine da mai mult are sprijinul lor. Jurnalist ***! Mereu invitat la emisiunea lui Cristache zis si Antena3, unde fara scrupule ridica in slavi PSD-ul.
  • Maria Marinescu Maria Marinescu
    Unde vede Buscu noimă politică sănătoasă în ceea ce face Dragnea? In faptul că românii sunt bătuți de jandarmi? In cadoul pe care i l- a făcut Firea lui și soției lui ? Oare nu ii e rușine să spună atitea ticăloșii? Imens dispreț pentru individul ăsta.
  • dan petrea dan petrea
    Mai intâi că după Doru Buscu nu se pune virgula. Ca e subictul propozitiei. Degeaba neaga Buscu. Faptele lui urâte il tradează. E servantul lui Dragnea. Aparitiile lui la TVR sunt de toata jena. Cum de neprivit este si emisiunea lui Cristache si Livia Serban Iancu. Propagandisti ai PSD-ului care isi fac jocul cu acceptul numitei Gradea Doina asistata îndeaproape de numita Vornicu Shalit Smaranda. Fiica tortionarului matemorfozat in teleast. ***

Trimite un comentariu

sus