Skip to main content

FOTO. Protestul diasporei la TV. Ora 21.00. Digi şi Realitatea: 60.000 de oameni în piaţă. Cum se vede mitingul pe Digi24, Realitatea, B1, România TV şi Antena 3

 
FOTO. Protestul diasporei la TV. Ora 21.00. Digi şi Realitatea: 60.000 de oameni în piaţă. Cum se vede mitingul pe Digi24, Realitatea, B1, România TV şi Antena 3

UPDATE. Ora 21.00. Realitatea TV şi Digi 24 avansează un număr de 60.000 de oameni la protestul diasporei din Piaţa Victoriei. Se aprind luminiţele de la telefoanele mobile. La Antena 3, este în studio Mugur Ciuvică: "Ce vedem este o revoluţie. Aşa reieşea şi din anunţurile de mobilizare de pe Facebook: că urmează o Revoluţie." Ciuvică îşi continuă argumentaţia: O Revoluţie asta înseamnă, să intri în Guvern, să te ciocneşti cu jandarmii.

Publicitate

Discuţia din studioul Antenei 3 este centrată pe violenţele din Piaţa Victoriei. România TV scrie că protestatarii "desprind borduri" şi "aruncă în jandarmi cu bucăţi de borduri."

"Este foarte clar că acest miting a fost pregătit să fie unul violent", se aude în studioul Antena 3, din partea unei invitate. "În piaţă sunt şi membri ai partidelor de opoziţie. Poate chiar ei au fost violenţi. De unde putem şti că au fost ei şi nu galeriile?", insinuează aceeaşi voce.

FOTO. Protestul Diasporei, principalul subiect pe toate posturile de ştiri. Cea mai mare acoperire a fost la Realitatea TV, Digi24, B1 TV, chiar şi România TV. La Antena 3 acoperirea a fost mai mică.

Paginademedia.ro prezintă principalele titluri de pe televiziuni:

Ora 15.00

Digi24, Realitatea TV, Romania TV ş B1 TV au deschis ştirile de la ora 15.00 cu informaţii de la protestele din Piaţa Victoriei. Antena 3 avea alt subiect în discuţie, un sfert de oră de dezbateri despre moartea judecătorului Stan Mustaţă şi problemele „Statului paralel”, urmat de un alt subiect: „Kovesi va fi audiată în dosarul Statul paralel”.

Antena 3 a ajuns la proteste abia în jurul orei 15.30, cu titluri precum: „Manipulări grosolane înainte de miting”. Postul anunţa 400 de oameni la Piaţa Victoriei, în timp ce România TV anunţa 1000 de persoane.

La ora 15.00, mitingul era relatat de Romania TV fără „artificii” şi exagerări. Postul a deschis emisiunea de ştiri cu informaţii din Piaţa Victoriei şi reporterul care anunţa aproximativ 1.000 de protestatari. În studio s-a discutat şi despre un incident izolat cu un protestatar ridicat de jandarmi pentru că „ar fi lovit mai mulţi protestatari”.

Ora 17.00

Ora 18.00

"Membrii galeriilor vin spre piaţă". Pe Antena 3, discuţiile din studio pun accent pe incidentele violente. Dau imagini cu un protestatar "în roşu" care aruncă în manifestanţi cu pietre. "S-a aruncat şi cu excremente", spune Antena 3. Bogdan Chirieac asigură că cel care a aruncat "îşi va petrece noaptea la Poliţie".

O burtieră scrie că "Membrii galeriilor vin spre piaţă".

Moderatoarea Antena 3 vorbeşte de un protestatar prins cu un "dispozitiv cu electroşocuri".

Pe România TV, până la această oră destul de moderată, încep burtierele "tradiţionale": "Alertă maximă în faţa Guvernului", "Cine sunt instigatorii", "Imagini cu elementele negative", "Cine vrea să profite politic de miting".

Ora 19.00

"Pensiile nu scad". La ora 19.24, Antena 3 face o "pauză de proteste". Cu Lia Olguţa Vasilescu în studio, Antena 3 linişteşte telespectatorii: "Guvernul elimină inechităţile din legea pensiilor". "Pensiile nu văr scădea după recalculare". Timp de 10 minute, în picioare, minstrul muncţii şi Adrian Ursu explică legea.

După zece minute, se revine cu imagini din piaţă. Burtiere: "Protest violent şi acţiuni bine organizate", "Ocuparea Pieţei Victoriei - Planu secret".

Digi 24 estimează 20.000 de oameni în Piaţa Victoriei.

România TV scrie, pe burtieră, "Cine incită la mitingul diasporei" şi anunţă "Imagini uluitoare cu provocatorii din faţa Guvernului."

Ora 20.00

"Jandarmeria face apel la calm". Antena 3, România TV şi B1 TV au la ora 20.00, "mesaje ale jandarmeriei".

România TV spune că "Jandarmeria face apel la calm", că "Sunt grupuri care vor să destabilizeze mulţimea" şi că "E posibil ca lucrurile să degenereze şi mai rău."

B 1 titrează, citând Jandarmeria, că "Sunt persoane care provoacă violenţe".

La Antena 3, ora 20.00 a început tot cu pensiile explicate de Lia Olguţa Vasilescu, din studio. A continuat cu un mesaj atribuit Jadarmeriei: Protestatarii creează stare de pericol. S-a revenit cu imagini în piaţă şi cu burtiera "Ocuparea Pieţei Victoriei - Planul secret". Asta în timp ce în studio este prezent ...un membru CNA: Radu Călin Cristea.

Digi 24 anunţă "zeci de mii de oameni în piaţă".

Realitatea TV scrie că "Numărul manifestanţilor creşte din minut în minut" şi că "Mii de oameni vin spre piaţă". "Diaspora, în stradă, Dăncilă, în concediu", e una dintre burtiere.

Ora 20.30

Noi ciocniri între jandarmi şi manifestanţi. "Galeriile sunt în piaţă", scrie România TV. "Printre manifestanţi sunt infiltrate şi galeriile", notează Realitatea TV.

La Antena 3, Adrian Ursu merge pe ipoteza organizării manifestanţilor. "Au măşti pentru gazele lacrimogene, e clar că erau pregătiţi." "Au venit şi cu pietre", argumentează Ursu la Antena 3.

De notat un montaj la România TV: un cadru cu un manifestant aruncând o piatră (acelaşi "protestatar în roşu" de mai devreme, de pe Antena 3), cadru urmat de o imagine cu un jandarm căzut la pământ, cu mâna la faţă.

Pe Realitatea TV, Denise Rifai transmite din piaţă.

Ora 21.00

Realitatea TV şi Digi 24 avansează un număr de 60.000 de oameni la protestul diasporei din Piaţa Victoriei. Se aprind luminiţele de la telefoanele mobile. La Antena 3, este în studio Mugur Ciuvică: "Ce vedem este o revoluţie. Aşa reieşea şi din anunţurile de mobilizare de pe Facebook: că urmează o Revoluţie." Ciuvică îşi continuă argumentaţia: O Revoluţie asta înseamnă, să intri în Guvern, să te ciocneşti cu jandarmii.

Discuţia din studioul Antenei 3 este centrată pe violenţele din Piaţa Victoriei. România TV scrie că protestatarii "desprind borduri" şi "aruncă în jandarmi cu bucăţi de borduri."

"Este foarte clar că acest miting a fost pregătit să fie unul violent", se aude în studioul Antena 3, din partea unei invitate

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Doru
    ***
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Cel mai mult îmi place mie felul cum pompează UM Digi24 numărul manifestanţilor la fiecare astfel de şezătoare feisbucisto-anarhistă. Dacă ai răbdare vreo jumătate de oră, vezi cum burtiera lor urcă în progresie geometrică până la numărul pe care îl au trasat ca sarcină de serviciu. În cazul zilei de ieri - 100k.

    Doar că eu refuz să cred că au fost numai 100.000, doar i-am văzut pe cheguevarriştii care se întorceau în ţară nu ca să-şi petreacă aici concediul, ci ca să ne scape de Ciuma Roşie, cum se jurau, de luni bune, că o să fie 1.000.000 fix.
  • Antal Gabriel Antal Gabriel
    Toti trolii psd pe aici
  • Cris Cris
    Cea mai mare satisfacție a mea,ca psdistii și antipsdistii,se omoară între ei...si eu,nu mișc un deget...mai scăpăm de niste habarnisti...idioți,care,chiar,nu stiu pe de planeta trăiesc.Dar,sa va ferească dumnezeu,și ai lui Dragnea,și,ai curvei din Sibiu,Klaus,de supararea ăstora multi,cred ca,voi ăștia,din diaspora,nu veti,mai îndrăzni să veniți, în tara,ca,ne vom,ocupa ,noi,sa stati departe,iar,ai lui Dragnea,sa fuga,pe unde ,apuca,ca șobolanii.Cred ca nu vavmaivramane petrece piatra din găștile de cartier,scuze,partidele politice de azi..asa ca ,pt mine,este din,sa va vad cum va prostituati,toți,inclusiv,poliția,ziarele..si ce sa va urez la toți.. Marry Christmans. Si multa,multa ***.
  • Cristi Cristi
    Realitatea TV și Digi24 au fost singurele televiziuni care au rămas în direct până la final, atunci când în piață mai erau în jur de 50-100 de protestatari. (ora 02.00/02.30).

    În cazul celorlalte televiziuni, totul s-a terminat la ora 01.00 - România TV și Antena 3 difuzau reluări de la ora 20.00, B1 TV difuza o emisiune de ***, iar TVR 1 difuza reluarea emisiunii "O dată-n viață".
  • Mile Mile
    Liviu dragnea, nu te mai ambala, aia nu sunt protestatari , și oricum vad ca nu ii arestează nimeni sau le convine sa distraga atenția guvernantii prin ei
  • Chris Chris
    Îi dau eu tricou alb lingăului ăsta, dacă promite că nu mai ia "numere de înmatriculare" de la PSD. cu litere și cifre.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Pentru violentele cauzate de protestatari... cineva trebuie sa plateasca scump. PNL, USR impreuna cu posturile de stiri si oamenii de media care au incurajat violentele trebuie sa plateasca. Nu-i normal sa bati in halul ala o femeie jandarm si sa distrugi tot centrul Bucurestiului. Maine la prima ora voi depune plangere penala impotriva PNL, USR, Realitatea TV, Malin Bot si alte haimanale care au fost implicate direct in manipulare. Pana acum statul a tolerat mizeria acestor huligani. De maine tolerante zero. In plus de astea cine mai vrea sa faca miting va trebui sa isi ia autorizatie. S-a terminat cu toleranta. Liviu Şora
  • Cristian Orban Cristian Orban
    @Cristi Cel mai bine se vede de la Realitatea cum se pacaleste poporul. Acesti insolventi de 9 ani nu au dat un ban la stat. Citeste si tu sa vezi ce trebuia sa se intample cu Realitatea dupa 2 ani. Concediul asta mai va avea zile de glorie insolventa tv. Iti promit ca in curand va fi istorie si "jurnalistii" irealitatea 100% nu vor mai fi angajati la trusturi importante. ;)
  • Cristi Cristi
    Cele mai bune cadre/intervenții/comentarii sunt pe Realitatea TV.

    România reală.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    @marian Spre deosebire de tine, eu am creier si il folosesc sa deosebesc printre fumigene ce este corect.
  • marian marian
    Liviu Sora te-au spalat bine pe creier psd si televiziunile rosi
  • mile mile
    liviu, nu te agita dragnea , poti si tu sa prostestezi cat vrei
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Care protest organizat de diaspora? Sunt 2000 de persoane, majoritatea #rezist cu BOT in frunte, si cateva persoane care au venit din strainatate. Unde-i mitingul de 1000.000 sau peste? Acest miting este un dezastru! Ca vor ei sa faca scandal sau mai stiu eu ce... este doar durerea si agitatia lor ca ajung la fundul galetii si li se termina bugetul si nu mai vine casu' cu geanta. Mai devreme ma uitam si vedeam cativa agitatori... Nu imi explic de ce statul roman le permite sa protesteze fara autorizatie?! Nu au autorizatie si asta nu este un protest spontan (il pregatesc de cateva saptamani sau chiar luni).
    PSD-ul isi face treaba si opozitia a devenit o mahala inepta. In felul asta in urmatorii 20 ani tot PSD-ul va conduce. Incep si violentele... prevad o terminare a mitingului neautorizat mai repede decat se asteptau #rezist.

Trimite un comentariu

sus