Skip to main content

(Inca) o palma pe obrazul CNA: S-a prescris derapajul lui Mihai Gadea: "Pupati-o in *** pe Kovesi!"

 
(Inca) o palma pe obrazul CNA: S-a prescris derapajul lui Mihai Gadea: "Pupati-o in *** pe Kovesi!"

CNA IN VACANTA. Un exemplu al "eficientei" Consiliului National al Audiovizualului. "Pupati-o, domnule, in *** pe Kovesi, "explozia" lui Mihai Gadea de acum sase luni, s-a prescris. Astazi ar fi fost ultima zi in care se putea analiza cazul. Astazi, CNA este in vacanta.

Publicitate

Timp de sase luni, CNA nu a fost in stare sa discute derapajul moderatorului Antena 3, desi erau o suta de reclamatii primite de forul audiovizual de la persoane indignate de iesirea nervoasa a lui Mihai Gadea.

Nu este prima data cand derapaje grave de la deontologia profesionala nici macar nu ajung sa fie pe masa forului. La inceputul lui 2017, nu mai puţin de cinci televiziuni - România TV, Antena 3, Antena Stars şi Etno TV - au difuzat în cele mai amănunţite detalii funeraliile solistei Ileana Ciuculete. Cu prim planuri cu familia şi live-uri din cimitiri. Inclusiv cu imagini din groapă. Abia dupa sase luni, cand era prea tarziu, CNA a pus subiectul pe ordinea de zi, dar nu a mai apucat sa il discute.

Reamintim ce s-a intamplat acum sase luni, in editia Sinteza zilei de miercuri, 14 februarie:

„Să vă explic aşa, de la om la om”, îi spune Gâdea lui Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL, invitat în emisiunea Sinteza zilei. În studio, erau Ionel Dancă, din partea PNL, Andreea Cosma, de la PSD, Şerban Nicolae, şi el PSD, avocatul Pavel Abraham şi Mugur Ciuvică.

Se discuta despre acuzaţiile la adresa procurorilor din DNA. Toată lumea vorbea peste toată lumea, în încercarea de a-l convinge pe Ionel Dancă că „nu înţelege nimic”.

Gâdea se ridică şi se apropie, parcă a intimidare, de Dancă, aflat pe un scaun în studio, şi începe să-i facă semn cu arătătotul, ca la şcoală. „Nu e vorba despre oameni, e vorba de magistraţi. Înţelegeţi? Magistraţii fac asta. Dumneavoastră înţelegeţi treaba asta?”

Ionel Dancă: „Domnul Gâdea, dacă sunt cazuri de erori judiciare, de ce cereţi pentru un poliţist pedofil să plece un ministru de interne? De ce? (...) Aşa faceţi şi acum. De ce să plece şeful unei instituţii pentru un „portocală” inventează probe?”

Miha Gâdea, vizibil enervat: „Să nu plece. Pupaţi-o în c*r pe Kovesi...Pupaţi-o, domnule, în c*r pe Kovesi”, după care i-a întors spatele.

VEZI filmul momentului, AICI.

Radu Herjeu, membru CNA, a semnalat si el pe blog prescrierea derapajului lui Mihai Gadea.

"E incalificabil. Nu-l poţi trata ca pe un individ care te-a călcat pe picior la coada la supermarket"

"Speţa respectivă tocmai a expirat azi, într-o nouă zi în care CNA nu are şedinţă. Una care a făcut vâlvă la vremea ei şi a cărei prescriere va aduce iar critici instutiţiei, de data asta întemeiate", scrie Radu Herjeu, membru CNA, pe blogul personal.

"Dar nu poţi interzice nimănui să-şi ia concediu de odihnă legal. Iar când am propus, acum doi ani, introducerea în ROF (Regulamentul de organizare şi funcţionare) a interdicţiei ca mai mult de 3 membri să poată pleca simultan, indiferent de motiv, mi s-a explicat că ar fi ilegal.

Iar colegii mei nu au fost de acord nici măcar cu ”recuperarea” într-o altă zi a şedinţelor care nu se pot ţine marţea şi joia, cum e stabilit", continua el.

Despre iesirea lui Mihai Gadea:

"Consider a fi incalificabil şi, de ce nu, incredibil. (...) Am moderat sute de emisiuni, inclusiv în campania electorală, când tensiunile sunt uriaşe. Am avut în studio personaje cărora, ca om, nu le acordam prea multă stimă, pentru caracterul sau capacitatea intelectuală/profesională. Dar erau invitaţii mei, nu dăduseră ei buzna, şi era absolut firesc să îi tratez cu decenţă, ca şi când i-aş fi poftit la mine acasă. Nu mai vorbesc de deontologie, pentru că au avut grijă unii să demonetizeze grav cuvântul.

Înţeleg foarte bine frustrările pe care le poţi avea într-o discuţie în care cel din faţă e opac la orice argument sau îţi răspunde la întrebări cu sloganuri. (...) Pot accepta că există, în acest caz, şi circumstanţe care pot explica o anumită ieşire din rolul asumat şi adoptarea unei atitudini ceva mai partizane.

Moderatorii sunt şi ei oameni şi nu sunt imuni la simpatii şi antipatii umane sau politice. Pot avea resentimente, justificate sau nu. Dar sunt obligaţi, nu doar prin lege, ci şi prin însăşi titulatura poziţiei pe care o ocupă, să facă tot posibilul să fie echilibraţi şi cât mai neutri. Sigur, asta a devenit deja un basm la TOATE televiziunile din România unde se fac talk-show-uri.

O să-mi spuneţi că domnul despre care vorbesc sau alţii de la alte posturi au spus lucruri mult mai grave decât acesta. Posibil. Dar nu erau adresate musafirului chemat chiar de el. Cunoscându-i foarte bine şi nivelul, convingerile politice şi capacitatea de a purta un dialog. Nu-l poţi trata ca pe un individ care te-a călcat pe picior în timp ce stăteaţi la coadă la supermarket şi nu şi-a cerut scuze.

Şi, apropo de scuze. Probabil aş fi fost mai înţelegător în această poveste, dacă dl. Gâdea şi-ar fi cerut scuze public domnului Dancă (pentru că tot public l-a admonestat). Ba chiar mi-aş dori, deşi ştiu că e imposibil, să existe o astfel de ”pedeapsă” în legea audiovizualului. Pentru că sunt sigur că pe mulţi i-ar costa mai mult să-şi ceară scuze decât să plătească o amărâtă de amendă.

Citeste si:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Peter Peter
    100 Bogdan Rares ajung la degetul mic lui Mihai Gadea. Atunci despre ce vorbiti voi acolo ? Promovarea non valorilor, criteriul fiind doar cel politic, iata de ce tara asta nu a ajuns unde am fi dorit sa ajunga.
  • Cineva Cineva
    Vai, dupa atata m**e acum deranjeza un simplu si nesos romanesc c*r... Cata ipocrizie...
  • Marcu Marcu
    Realitatea TV + B1 + Digi 24 = televiziuni care nu apara angajatii, ci angajatorii. Pacat pentru asa circ ieftin.
  • roman roman
    cna sau antena3 si rtv,acelasi ***!!! ***...!!!!
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    De ce credeti ca gladiatorii lu dom profesor il tin in brate pe Dragnea? Degeaba? Ca le place de el? Urla ca Realitatea nu-si plateste datoriile dar ei spun numai mizerii (da nu poate fi dovedit ca mizerii e subiectiv deci delete) fara sa pateasca nimic si instiga si...mai bine ma opresc :D. Apropo i-au dat banii lu LCK? Sau se prescrie si aia? CNA e inutil ca si vaslele la vapor.
  • Iuly Iuly
    Realitatea TV + B1 + Digi 24 = Slugile PNL (PDL)
  • Ion Ion
    Adevarul este ca schimbarea puterii politice poate fi facuta numai prin alegeri libere, nu prin jigniri, lozinci , miscari de strada sau persecutii. Iata de ce, exprimarea trebuie facuta odata la 4 ani, restul fiind energii irosite absolut inutil, din toate punctele de vedere.
  • Vivi Vivi
    Lege nu-i aceeasi pentru toti ? Atunci de ce *** in *** este scandalos, iar *** *** nu ?
  • Marin Marin
    Sunteti foarte sensibili la Mihai Gadea. Spuneti ca nu va place *** in *** (cine sa va creada?) si vreti sa interziceti orice alt punct de vedere care nu e ca al vostru. Pe de alta parte va place sa dati ***, *** si in *** , iar asta spuneti ca ar fi bine. Poporul nu va va intelege, si nu ca ar fi prost si nu s-ar putea ridica la nivelul vostru. Iar asta se va vedea la urmatoarele alegeri, care nu se pot castiga *** ***, si nici facand presiuni din strada cu cateva sute de mii de agitatori, pe modelul *** al *** lui *** care instituiau *** pe strazi in numele unui partid incapabil totusi sa castige alegerile libere.
  • geo geo
    Și care ar fi explicația...au fost subiecte mult mai fierbinți pe ordinea de zi sau, așa cum sugerează dl. Hereju, f. multe ședințe nu s-au ținut în această perioadă din cauza lipsei cvorului. Păi, nu-i așa, oamenii trebuie să își ia concedii ori să meargă în diferite delegații exact în zilele de marți și joi, când se țin ședințele la CNA.
  • lucy lucy
    E Doamne sa daca i-a zis asa,asta inseamna ca l-a si obligat s-o faca,aoleu daca era pe corect *** aia care nu si-au platit impozitele la stat,si care striga ***,SRI-TV,AR FI TREBUIT sa nu mai transmita demult,cat incita populatia la violenta.
  • Dan florea Dan florea
    Tot e pe criteri politice baga-mi as *** in ea de tzaruska ca tzara nu se poate numii cu muncitori care se duc la târg din ea cu loazele de pasnici paznici care traiesc pe lozinci de lene, loaze *** care isi imprumuta nevestele la fvtut intre ei nuu?
  • Adi Chirila din Piatra Neamt Adi Chirila din Piatra Neamt
    Daca a trecut 6 luni si nu au fost amendati inseamna ca Nu a fost derapaj. Antena3 cat a avut de suferit penyru derapajele regimului Basescu si a doamne Kovesi Plus platesc toate taxele la stat fatza de pressa si media insolventa. Dupa ce ca e insolventa mai e si tare in gura/critic cu statul... Si acum CNAul daca a trecut cu vederea,gata ati punctat repede... Se vede ca suntem o tara dezbinata/rautaciosi de la Basescu incoace continund cu Klaus Wernner!!!
  • Heracles Heracles
    "palma pe obrazul CNA" ?? Zau? Pai CNA-ul nu mai are demult obraz, domnilor...
  • Iuli Iuli
    CEA MAI *** TELEVIZIUNE! Alaturi de sora RoVeCeTV

    MW13 ANTENA3+RTV = SLUGILE PSD!

Trimite un comentariu

sus