Skip to main content

(Inca) o palma pe obrazul CNA: S-a prescris derapajul lui Mihai Gadea: "Pupati-o in *** pe Kovesi!"

 
(Inca) o palma pe obrazul CNA: S-a prescris derapajul lui Mihai Gadea: "Pupati-o in *** pe Kovesi!"

CNA IN VACANTA. Un exemplu al "eficientei" Consiliului National al Audiovizualului. "Pupati-o, domnule, in *** pe Kovesi, "explozia" lui Mihai Gadea de acum sase luni, s-a prescris. Astazi ar fi fost ultima zi in care se putea analiza cazul. Astazi, CNA este in vacanta.

Publicitate

Timp de sase luni, CNA nu a fost in stare sa discute derapajul moderatorului Antena 3, desi erau o suta de reclamatii primite de forul audiovizual de la persoane indignate de iesirea nervoasa a lui Mihai Gadea.

Nu este prima data cand derapaje grave de la deontologia profesionala nici macar nu ajung sa fie pe masa forului. La inceputul lui 2017, nu mai puțin de cinci televiziuni - România TV, Antena 3, Antena Stars și Etno TV - au difuzat în cele mai amănunțite detalii funeraliile solistei Ileana Ciuculete. Cu prim planuri cu familia și live-uri din cimitiri. Inclusiv cu imagini din groapă. Abia dupa sase luni, cand era prea tarziu, CNA a pus subiectul pe ordinea de zi, dar nu a mai apucat sa il discute.

Reamintim ce s-a intamplat acum sase luni, in editia Sinteza zilei de miercuri, 14 februarie:

„Să vă explic așa, de la om la om”, îi spune Gâdea lui Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL, invitat în emisiunea Sinteza zilei. În studio, erau Ionel Dancă, din partea PNL, Andreea Cosma, de la PSD, Șerban Nicolae, și el PSD, avocatul Pavel Abraham și Mugur Ciuvică. 

Se discuta despre acuzațiile la adresa procurorilor din DNA.  Toată lumea vorbea peste toată lumea, în încercarea de a-l convinge pe Ionel Dancă că „nu înțelege nimic”.

Gâdea se ridică și se apropie, parcă a intimidare, de Dancă, aflat pe un scaun în studio, și începe să-i facă semn cu arătătotul, ca la școală. „Nu e vorba despre oameni, e vorba de magistrați. Înțelegeți? Magistrații fac asta. Dumneavoastră înțelegeți treaba asta?”

Ionel Dancă: „Domnul Gâdea, dacă sunt cazuri de erori judiciare, de ce cereți pentru un polițist pedofil să plece un ministru de interne? De ce? (...) Așa faceți și acum. De ce să plece șeful unei instituții pentru un „portocală” inventează probe?”

Miha Gâdea, vizibil enervat: „Să nu plece. Pupați-o în c*r pe Kovesi...Pupați-o, domnule, în c*r pe Kovesi”, după care i-a întors spatele.

VEZI filmul momentului, AICI.

Radu Herjeu, membru CNA, a semnalat si el pe blog prescrierea derapajului lui Mihai Gadea.

"E incalificabil. Nu-l poți trata ca pe un individ care te-a călcat pe picior la coada la supermarket"

"Speța respectivă tocmai a expirat azi, într-o nouă zi în care CNA nu are ședință. Una care a făcut vâlvă la vremea ei și a cărei prescriere va aduce iar critici instutiției, de data asta întemeiate", scrie Radu Herjeu, membru CNA, pe blogul personal.

"Dar nu poți interzice nimănui să-și ia concediu de odihnă legal. Iar când am propus, acum doi ani, introducerea în ROF (Regulamentul de organizare și funcționare) a interdicției ca mai mult de 3 membri să poată pleca simultan, indiferent de motiv, mi s-a explicat că ar fi ilegal.

Iar colegii mei nu au fost de acord nici măcar cu ”recuperarea” într-o altă zi a ședințelor care nu se pot ține marțea și joia, cum e stabilit", continua el.

Despre iesirea lui Mihai Gadea:

"Consider a fi incalificabil și, de ce nu, incredibil. (...)  Am moderat sute de emisiuni, inclusiv în campania electorală, când tensiunile sunt uriașe. Am avut în studio personaje cărora, ca om, nu le acordam prea multă stimă, pentru caracterul sau capacitatea intelectuală/profesională. Dar erau invitații mei, nu dăduseră ei buzna, și era absolut firesc să îi tratez cu decență, ca și când i-aș fi poftit la mine acasă. Nu mai vorbesc de deontologie, pentru că au avut grijă unii să demonetizeze grav cuvântul.

Înțeleg foarte bine frustrările pe care le poți avea într-o discuție în care cel din față e opac la orice argument sau îți răspunde la întrebări cu sloganuri. (...) Pot accepta că există, în acest caz, și circumstanțe care pot explica o anumită ieșire din rolul asumat și adoptarea unei atitudini ceva mai partizane.

Moderatorii sunt și ei oameni și nu sunt imuni la simpatii și antipatii umane sau politice. Pot avea resentimente, justificate sau nu. Dar sunt obligați, nu doar prin lege, ci și prin însăși titulatura poziției pe care o ocupă, să facă tot posibilul să fie echilibrați și cât mai neutri. Sigur, asta a devenit deja un basm la TOATE televiziunile din România unde se fac talk-show-uri.

O să-mi spuneți că domnul despre care vorbesc sau alții de la alte posturi au spus lucruri mult mai grave decât acesta. Posibil. Dar nu erau adresate musafirului chemat chiar de el. Cunoscându-i foarte bine și nivelul, convingerile politice și capacitatea de a purta un dialog. Nu-l poți trata ca pe un individ care te-a călcat pe picior în timp ce stăteați la coadă la supermarket și nu și-a cerut scuze.

Și, apropo de scuze. Probabil aș fi fost mai înțelegător în această poveste, dacă dl. Gâdea și-ar fi cerut scuze public domnului Dancă (pentru că tot public l-a admonestat). Ba chiar mi-aș dori, deși știu că e imposibil, să existe o astfel de ”pedeapsă” în legea audiovizualului. Pentru că sunt sigur că pe mulți i-ar costa mai mult să-și ceară scuze decât să plătească o amărâtă de amendă.

Citeste si:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • 100 Bogdan Rares ajung la degetul mic lui Mihai Gadea. Atunci despre ce vorbiti voi acolo ? Promovarea non valorilor, criteriul fiind doar cel politic, iata de ce tara asta nu a ajuns unde am fi dorit sa ajunga.
  • Realitatea TV + B1 + Digi 24 = televiziuni care nu apara angajatii, ci angajatorii. Pacat pentru asa circ ieftin.
  • De ce credeti ca gladiatorii lu dom profesor il tin in brate pe Dragnea? Degeaba? Ca le place de el? Urla ca Realitatea nu-si plateste datoriile dar ei spun numai mizerii (da nu poate fi dovedit ca mizerii e subiectiv deci delete) fara sa pateasca nimic si instiga si...mai bine ma opresc :D. Apropo i-au dat banii lu LCK? Sau se prescrie si aia? CNA e inutil ca si vaslele la vapor.
  • Adevarul este ca schimbarea puterii politice poate fi facuta numai prin alegeri libere, nu prin jigniri, lozinci , miscari de strada sau persecutii. Iata de ce, exprimarea trebuie facuta odata la 4 ani, restul fiind energii irosite absolut inutil, din toate punctele de vedere.
  • Sunteti foarte sensibili la Mihai Gadea. Spuneti ca nu va place *** in *** (cine sa va creada?) si vreti sa interziceti orice alt punct de vedere care nu e ca al vostru. Pe de alta parte va place sa dati ***, *** si in *** , iar asta spuneti ca ar fi bine. Poporul nu va va intelege, si nu ca ar fi prost si nu s-ar putea ridica la nivelul vostru. Iar asta se va vedea la urmatoarele alegeri, care nu se pot castiga *** ***, si nici facand presiuni din strada cu cateva sute de mii de agitatori, pe modelul *** al *** lui *** care instituiau *** pe strazi in numele unui partid incapabil totusi sa castige alegerile libere.
  • Și care ar fi explicația...au fost subiecte mult mai fierbinți pe ordinea de zi sau, așa cum sugerează dl. Hereju, f. multe ședințe nu s-au ținut în această perioadă din cauza lipsei cvorului. Păi, nu-i așa, oamenii trebuie să își ia concedii ori să meargă în diferite delegații exact în zilele de marți și joi, când se țin ședințele la CNA.
  • E Doamne sa daca i-a zis asa,asta inseamna ca l-a si obligat s-o faca,aoleu daca era pe corect *** aia care nu si-au platit impozitele la stat,si care striga ***,SRI-TV,AR FI TREBUIT sa nu mai transmita demult,cat incita populatia la violenta.
  • Tot e pe criteri politice baga-mi as *** in ea de tzaruska ca tzara nu se poate numii cu muncitori care se duc la târg din ea cu loazele de pasnici paznici care traiesc pe lozinci de lene, loaze *** care isi imprumuta nevestele la fvtut intre ei nuu?
  • Daca a trecut 6 luni si nu au fost amendati inseamna ca Nu a fost derapaj. Antena3 cat a avut de suferit penyru derapajele regimului Basescu si a doamne Kovesi Plus platesc toate taxele la stat fatza de pressa si media insolventa. Dupa ce ca e insolventa mai e si tare in gura/critic cu statul... Si acum CNAul daca a trecut cu vederea,gata ati punctat repede... Se vede ca suntem o tara dezbinata/rautaciosi de la Basescu incoace continund cu Klaus Wernner!!!

Trimite un comentariu