Skip to main content

Reporteri la Protest. Cristi Popa, Digi 24: Am strigat că suntem jurnaliști, dar mi-a pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida

 
Reporteri la Protest. Cristi Popa, Digi 24: Am strigat că suntem jurnaliști, dar mi-a pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida

REPORTERI LA PROTEST. "N-am fost atenți. Vă știu de la televizor". A fost reacția jandarmului care a pulverizat un jet de gaz către echipa Digi 24, vineri seară, la protestele din Piața Victoriei.

Cristian Popa, jurnalist Digi24 și Cristi Ban, operator al aceluiași post, au fost prinși la mijloc într-o încercare a jandarmilor de a elibera Piața Victoriei de protestatarii adunați acolo. Acesta a vorbit astăzi, în jurnalul Digi 24, de la ora 14:00, despre evenimentele de vineri.

Publicitate

A spus printre altele că a ridicat microfonul, iar operatorul camera pentru a-și justifica prezența în piață. În cadrele suprinse de camera Digi 24 reiese și răspunsul unuia dintre jandarmi, atunci când reporterul stației de știri a încercat să obțină explicații:

"N-am fost atenți. Vă știu de la televizor, dar n-am fost atenți."

Cristian Popa, jurnalist Digi24:

„Era momentul de după ora 23:00. Noi eram poziționați în fața Guvernului spre Bd-ul Nicolae Titulescu. Jandarmii veneau spre noi. De asemenea, protestatarii veneau spre noi pentru că ei credeau că zona presei e sigură.

Am ridicat microfonul și colegul meu camera pentru a putea fi văzute. Am strigat la ei că suntem jurnaliști, însă unul dintre ei mi-au pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida.

Apoi a mai existat un moment în care un jandarm cu o butelie de gaz a pulverizat un jet catre noi, de la o distanța de un metru și jumătate.”

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu