Skip to main content

Reporteri la Protest. Cristi Popa, Digi 24: Am strigat că suntem jurnalişti, dar mi-a pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida

 
Reporteri la Protest. Cristi Popa, Digi 24: Am strigat că suntem jurnalişti, dar mi-a pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida

REPORTERI LA PROTEST. "N-am fost atenţi. Vă ştiu de la televizor". A fost reacţia jandarmului care a pulverizat un jet de gaz către echipa Digi 24, vineri seară, la protestele din Piaţa Victoriei.

Publicitate

Cristian Popa, jurnalist Digi24 şi Cristi Ban, operator al aceluiaşi post, au fost prinşi la mijloc într-o încercare a jandarmilor de a elibera Piaţa Victoriei de protestatarii adunaţi acolo. Acesta a vorbit astăzi, în jurnalul Digi 24, de la ora 14:00, despre evenimentele de vineri.

A spus printre altele că a ridicat microfonul, iar operatorul camera pentru a-şi justifica prezenţa în piaţă. În cadrele suprinse de camera Digi 24 reiese şi răspunsul unuia dintre jandarmi, atunci când reporterul staţiei de ştiri a încercat să obţină explicaţii:

"N-am fost atenţi. Vă ştiu de la televizor, dar n-am fost atenţi."

Cristian Popa, jurnalist Digi24:

„Era momentul de după ora 23:00. Noi eram poziţionaţi în faţa Guvernului spre Bd-ul Nicolae Titulescu. Jandarmii veneau spre noi. De asemenea, protestatarii veneau spre noi pentru că ei credeau că zona presei e sigură.

Am ridicat microfonul şi colegul meu camera pentru a putea fi văzute. Am strigat la ei că suntem jurnalişti, însă unul dintre ei mi-au pus un baston în jurul gâtului pentru a mă intimida.

Apoi a mai existat un moment în care un jandarm cu o butelie de gaz a pulverizat un jet catre noi, de la o distanţa de un metru şi jumătate.”

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus