Skip to main content

Corespondent Adevărul: am fost concediată după un articol despre masoni. Şefii ziarului: nu are legătură cu articolul

 
Corespondent Adevărul: am fost concediată după un articol despre masoni. Şefii ziarului: nu are legătură cu articolul

Un corespondent Adevărul scrie că ziarul a renunţat la colaborare chiar în ziua în care a publicat un articol despre masonerie. De cealaltă parte, conducerea ziarului Adevărul spune că e doar o coincindenţă faptul că decizia de a concedia corespondentul a venit chiar în ziua cu articolul.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Claudia Mirela Bonchiş, corespondent pe judeţul Bihor, scrie pe Facebook:

S-a întâmplat pe 20 august, după apariţia articolului “Val de retrageri din Masonerie: cine trebuie să-şi declare apartenenţa la Marea Lojă Naţională din România”, articol care a înregistrat aproximativ 50.000 de accesări, peste 1.200 de distribuiri, a fost cel mai citit articol al zilei respective, şi a fost preluat de mai multe publicaţii.

Continuă apoi:

"Am publicat articolul pe site în jurul orei 07.40, iar la prânz am fost sunată de către unul dintre coordonatori care mi-a spus că se încheie colaborarea chiar din ziua respectivă, invocând faptul că articolul respectiv putea fi exploatat mai bine."

Ce spune jurnalista despre explicaţia şefilor? „Dacă aş fi fost de ieri în Adevărul poate aş fi înghiţit acele explicaţii de doi lei”.

În aceeaşi postare, ziarista sugerează că patronal ziarului, Cristian Burci, este în Masonerie. Nu dă nume, spune doar că “big boss este mason”.

Claudia Mirela Bonchiş a lucrat pentru Adevărul mai mult de cinci ani. Prima dată, prin 2011-2012, când exista Adevărul de seară. Apoi, neîntrerupt, a scris corespondenţe din Oradea timp de cinci ani.

Dan Marinescu, redactor-şef Adevărul: “Nu are nicio legătură cu articolul

Ce spun şefii Adevărul? Dan Marinescu, redactor-şef al ziarului Adevărul spune că decizia de a renunţa la corespondentul de Oradea nu are legătură cu articolul. Este doar “o coincidenţă”.

Dan Marinescu, pentru Paginademedia.ro:

"Ziarul Adevărul are anumite standarde legate de corespondenţi, ne dorim un anumit nivel. Nu are nicio legătură cu acel articol.

Articolul este şi acum pe site, în forma scrisă de ea. A fost şi deschidere pe site. Dacă era vreo problemă, existau intervenţii pe text. Dar nu e vorba despre aşa ceva."

Paginademedia.ro: Ea scrie că i s-a spus că “articolul putea fi exploatat mai bine”..

Dan Marinescu: Este ceea ce susţine ea. Eu nu am participat la discuţie. Mie mi-au argumentat cu mai multe întâmplări de-a lungul timpului legate de activitatea ei, iar acel articol nu era pe listă. A fost o coincidenţă, efectiv. Dacă era ceva în neregulă, nu apărea pe site.

Ei (coordonatorii corespondenţilor n. red) erau nemulţumiţi de numărul de materiale, de calitatea subiectelor.

Paginademedia.ro: A sunat Cristian Burci?

"El nici nu vorbeşte cu mine pe subiectele care apar. Habar nu am dacă a văzut subiectul. El nu are nicio legătură", spune Dan Marinescu.

Paginademedia.ro: Articolul a fost deschidere pe site, apoi a fost coborât mult. De ce?

“Articolul a făcut trafic bun. Dar aşa este regula: un articol stă în faţă, apoi coboară. E un site viu, care se actualizează în permanenţă”, a mai spus Dan Marinescu.

Articolul Val de retrageri din Masonerie: cine trebuie să-şi declare apartenenţa la Marea Lojă Naţională din România”, AICI

Postarea Claudiei Mirela Bonchiş:

"După mai bine de 5 ani neîntrerupţi, colaborarea cu ziarul Adevărul a ajuns la final. S-a întâmplat pe 20 august, după apariţia articolului “Val de retrageri din Masonerie: cine trebuie să-şi declare apartenenţa la Marea Lojă Naţională din România”, articol care a înregistrat aproximativ 50.000 de accesări, peste 1.200 de distribuiri, a fost cel mai citit articol al zilei respective, şi a fost preluat de mai multe publicaţii. A ajuns chiar deschidere de site, după care a fost "aruncat" pe ultima poziţie de pe site.

Am publicat articolul pe site în jurul orei 07.40, iar la prânz am fost sunată de către unul dintre coordonatori care mi-a spus că se încheie colaborarea chiar din ziua respectivă, invocând faptul că articolul respectiv putea fi exploatat mai bine. (Dacă aş fi fost de ieri în Adevărul poate aş fi înghiţit acele explicaţii de doi lei ).

Despre dosarul la care se face referire în articol am scris de mai multe ori, noutatea fiind că în ultima vreme Masoneria se confruntă cu un val de plecări, lucru confirmat de mai mulţi membri.

Dacă a fost sau nu un articol care a deranjat, fiecare este liber să tragă ce concluzie doreşte. Eu am convingerile mele ( mai ales când the big boss este mason )

Aşa se termină o colaborare pe care mi-aş fi dorit să o închei cu totul altfel, şi pe care nu credeam că am să o trăiesc vreodată în presă. Trăim vremuri interesante (roşii prin multe părţi ), iar cenzura pare să facă parte din aceste vremuri.

Un lucru este clar pentru mine: atunci când vorbim despre libertatea de gândire, libertatea de exprimare, nu cred că pot exista negocieri sau pot fi trasate limite.

Sunt şi lucruri frumoase care s-au întâmplat în aceşti ani. Am lucrat alături de profesionişti, de oameni dedicaţi meseriei, de la care am învăţat foarte multe. Pe unii i-am luat drept model, cu alţii am legat prietenii frumoase, iar de la alţii am învăţat cum e cu ipocrizia.

Dacă e să trag linie, cam aşa se încheie 11 ani de presă. Am pornit pe acest drum mânată de o pasiune care şi-a găsit loc în mintea mea în adolescenţă şi nu regret nicio clipă alegerea făcută.

Cu toate acestea, cred şi simt că e timpul pentru noi idei şi idealuri. Urmează un nou capitol, cu multe provocări."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sebastian Sebastian
    Cinste ei pentru curaj!Masonii se lauda ca au modernizat Romania!Hălălăi modernizare dem28 de ani dar le si spunem de ce nu pot!Frânele acestei tărișoare sta în mâinile Maicii Domnului si al Fiului ei Hristos
    ,IIsus le-a zis(iudeilor de atunci si sioniștilor de azi)
    ,,N-aţi citit nici odată în Scripturi că: „Piatra, pe care au lepădat-o zidarii, a ajuns să fie pusă în capul unghiului; Domnul a făcut acest lucru, şi este minunat în ochii noştri?” De aceea, vă spun că Împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi, şi va fi dată unui neam, care va aduce roadele cuvenite. Cine va cădea peste piatra aceasta, va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera.” După ce au auzit pildele Lui, preoţii cei mai de seamă şi Fariseii au înţeles că Isus vorbeşte despre ei, şi căutau să-L prindă; dar se temeau de noroade, pentru că ele îl socoteau drept prooroc. Matei 21:42-46
  • lucy lucy
    Hm e prea mica pt o lume asa de mare.ce i se pare imposibil.n-ai cu cine sa te pui.vei fi biruit.

Trimite un comentariu

sus