Skip to main content

UPC a anunțat CNA că a schimbat acționariatul

 
UPC a anunțat CNA că a schimbat acționariatul

UPDATE. CNA și-a dat acordul în unanimitate cu privire la trecerea acțiunilor de la UPC Holding din Olanda la Liberty Global. 

Membrii prezenți: Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Florin Gabrea.

Publicitate

UPC România a cerut acordul Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la o modificarea de acționariat. Este vorba despre un transfer de acțiuni în cadrul grupului.

Pană acum, acționarul UPC România era firma UPC Holding din Olanda, care, la rândul ei, era deținută de compania Liberty Global.

Reprezentanții UPC au anunțat trecerea acțiunilor, în interiorul grupului, de la UPC Holding din Olanda la Liberty Global.

Practic, în noua formulă, acționarul UPC România este, în mod direct, Liberty Global.

De asemenea, compania a notificat Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu transformarea acesteia din S.R.L. în S.A., în urma transferului de acțiuni.

Liberty Global deține 99,9% din capitalul total al Upc, iar restul 0,1% este deținut de firma Upc Holding din Polonia.

Anunțul UPC urmează să fie votat de CNA. Până la această oră, forul nu a avut cvorumul necesar pentru a vota.

Liberty Global, cumpărată de Vodafone

Operațiunile Liberty Global au fost preluate, în mai multe țări, de către operatorul Vodafone. 

În luna mai a fost anunțată tranzacția prin care Vodafone cumpara inclusiv UPC România. Mai exact, tranzacția viza achizația operațiunile Liberty Global din mai multe țări (România, Germania, Republica Cehă și Ungaria), de către grupul Vodafone.

Citește și:

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu