Skip to main content

Ringier a renunțat la contractul de două milioane de euro pentru editare revistei Primăriei Sectorului 1

 
Ringier a renunțat la contractul de două milioane de euro pentru editare revistei Primăriei Sectorului 1
Ringier

Ringier România renunță la un contract cu Primăria Sectorului 1, la aproape două luni după ce l-a câștigat. Este vorba despre editarea revistei Sectorului 1, pe care Ringier ar fi trebuit să o asigure pentru următorii patru ani. Valoarea contractului era de două milioane de euro. Însă, compania a decis să nu mai semneze contractul și a făcut anunțul chiar astăzi, pe site-ul Libertatea

Publicitate

Motivul?

„Decizia Ringier are la bază principiul fundamental de a nu pune sub niciun fel sub semnul întrebării reputaţia de nonpartizanat a cotidienelor Libertatea, Gazeta Sporturilor, a siteurilor şi a revistelor noastre”, au anunțat reprezentanții companiei într-un articol publicat pe site.

„Nu vom realiza profitul estimat din proiect, vom pierde chiar şi garanţia în bani depusă la licitaţie, dar e mai important să păstrăm încrederea publicului nostru”, au mai adăugat aceștia. 

Revista Primăriei Sectorului 1 are o poveste lungă și încâlcită. Lictația pentru editarea acestei publicații a început în toamna lui 2017. În primă fază, în noiembrie 2017, licitația a fost câștigată de asocierea SC Romprint Fusion SRL si SC Cross Media Premium SRL.

În ianuarie 2018, Primăria Sectorului 1 a realizat că cele două societăți câștigătoare nu îndeplinesc criteriile de calificare.

Pe 26 iulie 2018, Primăria Sectorului 1 anunța Ringier că este câștigătorul licitației, la care mai participase, pe lângă firme necunoscte, și un alt grup de presă, Burda.

Ce ar fi trebuit să facă Ringier pentru Primăria Sectorului 1: 

- crearea continutului unui buletin informativ de 32+4 pagini format A4, cu aparitie cel putin trimestriala si cel mult lunara, avand concept editorial si grafic similar unei reviste;

- tiparirea buletinului informativ cu un tiraj de 133.000 exemplare/aparitie si distribuirea gratuita la adrese din sectorul 1 (la persoane fizice in sistem door hanging si la persoane juridice în sistem door to door)", se arata in anuntul de licitatie.Pe larg din caietul de sarcini, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu