Skip to main content

DATABASE. Un super camion a pornit în turneul naţional OMV MaxxMotion 100plus, alături de piloţii Napoca Rally Academy

 
DATABASE. Un super camion a pornit în turneul naţional OMV MaxxMotion 100plus, alături de piloţii Napoca Rally Academy

Începând cu data de 3 septembrie, o echipă formată din piloţi ai Napoca Rally Academy şi specialişti OMV vor vizita 12 oraşe din România, în cadrul unei caravane powered by Scania.

Publicitate

Caravana va opri în staţiile OMV din marile oraşe pentru a le prezenta şoferilor rezultatele studiului realizat de profesorii Univeristăţii Tehnice din Cluj, care demonstrează de ce este combustibilul OMV MaxxMotion 100plus diferit.

Potrivit profesorilor din Cluj, „calitatea carburantului este principalul factor care influenţează arderile interne, ceea ce poate afecta viata motorului. În cazul unor arderi incomplete, se pot dezvolta depuneri de carbon pe supapele de admisie. În plus, din cauza acestora, se poate deteriora raportul de admisie dintre aer şi carburant în motor, iar performanţele maşinii vor avea de suferit. Tocmai de aceea, carburantul OMV MaxxMotion 100plus are o eficienţă crescută şi asigură funcţionarea optimă a motorului, demonstrând astfel o contribuţie importantă la prelungirea duratei de viaţă a motorului.”

„Ceea ce ne motivează este dorinţa de a le oferi clienţilor noştri, în permanenţă, cei mai performanţi carburanţi, alături de o gamă variată de produse şi servicii de cea mai înaltă calitate, în linie cu promisiunea brandului OMV – We care more. Tocmai de aceea, ne bucurăm că avantajele calitative înregistrate până acum de benzina OMV MaxxMotion 100plus sunt confirmate şi de specialiştii Universităţii Tehnice din Cluj”, a declarat Decebal Sorin Tudor, Retail Manager OMV Petrom.

Universitatea Tehnică din Cluj a făcut publice rezultatele experimentului ştiinţific, în cadrul căruia au evaluat impactul combustibilului asupra motorului maşinii. Rezultatele studiului au confirmat, aşadar, faptul că benzina de performanţă OMV MaxxMotion 100plus reduce considerabil cantitatea de sedimente depozitate pe valvele motorului.

„În cadrul cercetării, am testat performanţele carburanţilor măsurând depunerile din motor pe trei cicluri diferite. Primul ciclu fost alimentat cu benzină neaditivată, cel de-al doilea a fost alimentat alternativ cu benzină neaditivată şi, ocazional, cu benzină de performanţă OMV MaxxMotion 100plus, iar cel de al treilea a fost alimentat exclusiv cu benzina de performanţă OMV MaxxMotion 100plus. Motoarele respective au fost supuse unui efort echivalent cu parcurgerea a 3.000 de kilometri, cu condiţii variate de trafic, atât urban cât şi în afara oraşului, conforme cu distanţa medie parcursă de un şofer român în anotimpul estival. Rezultatele finale au arătat că motorul alimentat doar cu benzina de performanţă OMV MaxxMotion 100plus a redus cu 93% depunerile de pe supapele de admisie, comparativ cu alte benzine neaditivate”, a declarat Bogdan Varga, Profesor PhD. Habil. Eng., Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice Cluj Napoca.

Video experiment:

Mai multe detalii despre cercetarea profesorilor clujeni, dar şi despre Caravana OMV şi parcursul acesteia puteţi afla pe pagina de Facebook OMV România.

Program Caravana OMV MAXX MOTION

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus