Skip to main content

Documentare despre iubirile celebre ale secolului trecut, la TVR 1. Adolf Hitler, Ernest Hemingway sau Marilyn Monroe

 
Documentare despre iubirile celebre ale secolului trecut, la TVR 1. Adolf Hitler, Ernest Hemingway sau Marilyn Monroe

TVR va difuza o serie documentară, marca BBC, despre poveștile celebre de dragoste ale secolului trecut. Producția Iubiri celebre se concentrează pe poveștile de iubire ale unor personalități care au marcat secolul XX, precum  Adolf Hitler şi Eva Braun, Ernest Hemingway şi Martha Gellhorn sau Marilyn Monroe şi Joe DiMaggio

Filmele documentare vor fi difuzate de luni, 24 septembrie, de la ora, 23:30. Cele 26 de episoade sunt programate de luni până joi, de la aceeași oră. 

Publicitate

Actorul englez Robert Powell, cunoscut pentru rolul său Iisus din Nazaret, din mini-seria cu acelaşi nume a regizorului Franco Zeffirelli, este naratorul producției Iubiri celebre. Postul public va difuza, în prima săptămână, poveștile de dragoste dintre:

Grace Kelly şi Prinţul Rainier de Monaco - luni, 24 septembrie, de la ora 23:30.   

La nunta deceniului, bătrânul Principat de Monaco se găsea sub asediul fanilor şi în plin circ media. După ultra-rapida poveste de dragoste, vedeta hollywood-iană a întâmpinat dificultăţi în a-şi adapta viaţa la rigorile regale. Deşi căsnicia lor a rezistat, s-a încheiat cu un tragic accident de maşină.

Jackie Kennedy şi John F. Kennedy - marţi, 25 septembrie, de la ora 23.30. 

Căsătoria lui Jackie Bouvier cu John F. Kennedy a pecetluit o înţelegere politică la nivel înalt. Dar Jackie nu putea să se resemneze în a fi doar soţia supusă ce-şi aştepta cuminte acasă bărbatul aflat în căutare de diverse flirturi.

Maria Callas şi Aristotel Onassis - miercuri, 26 septembrie, ora 23.30.

El era un magnat grec al transporturilor, ea - cea mai mare cântăreaţă de operă a vremii. Carismaticul Onassis a fost vrăjit de divă, iar Maria a intrat năvalnic într-o tumultuoasă odisee ce avea să-i distrugă cariera.

Carole Lombard şi Clark Gable - joi, 27 septembrie, de la ora 23.30.

Căsnicia lor nu a fost mereu lină, dar cei doi şi-au fost devotaţi unul altuia. După ce Lombard a murit într-un accident de avion în 1942, Gable nu şi-a mai revenit.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu