Skip to main content

Alerta de cutremur și câteva derapaje din online. Cine a dat titluri cu tentă alarmistă

 
Alerta de cutremur și câteva derapaje din online. Cine a dat titluri cu tentă alarmistă

SEISM 2018, o simulare a reacției autorităților în cazul unui cutremur, i-a "zdruncinat" puțin și pe publisherii ieșiți la cules de afișări.

Publicitate

O rapidă monitorizare Paginademedia.ro făcută în weekend a găsit câteva titluri cu tentă alarmiste puse se publicațiile online.

Ce rezultate se afișau pentru căutarea "cutremur în România"?

Trei exemple, așa cum se vedeau pe ecran: 

  • Digi 24: VIDEO. Un cutremur de 7,5 pe Richter s-a produs în România. SEISM 2018, cel mai...
  • Evz.ro: CUTREMUR CATASTROFAL în România. ȘTIE CEVA Raed Arafat?
  • DCNews.ro: CUTREMUR România, INFP. Mărmureanu, adevărul: Se întâmplă lucruri...

Pe site-urile la care trimiteau, titlurile era mai lungi și aminteau de exercițiu:

Pe Digi 24, titlul complet era VIDEO. Un cutremur de 7,5 pe Richter s-a produs în România. SEISM 2018, cel mai amplu exercițiu de simulare.

Ulterior, site-ul a reformulat titlul, pentru a fi mai clar: Seism 2018, cel mai amplu exercițiu de simulare. Scenariul: Cutremur de 7,5 pe Richter în România - VIDEO.

Și EVZ avea un titlu mai lung. Dincolo de "cutremurul catastrofal", titlul continua: Magnitudine 7,5 și replici. Și ultima propoziție: "Care e scopul exercițiului".

Duminică, EVZ continuă materialele despre cutremur. Titlul: Unde RIȘTI cel mai mult SĂ MORI la CUTREMUR. Harta unui posibil DEZASTRU. Bucureștenii TREBUIE să ȘTIE ASTA!

Pe DCnews însă, titlul apărea ca și în rezultatele Google. Nimic despre exercițiu în titlu.

GALERIE FOTO.

Și a cutremurul! Și ce cutremur!

La o zi de la startul exercițiului de simulare au avut loc și câteva mișcări seismice. Reale, dar de magnitudine și de intensitate foarte mică. Duminică, la ora 15.12, de 2,2 grade pe Richter.

Cutremurul au avut câteva"replici în online, cu titlurile aproape "clasice" în astfel de cazuri în care cutremurele nu s-au simțit, de tipul Cutremur neobișnuit în România. Ce magnitudine a avut - știripesurse.ro sau "Un nou CUTREMUR s-a produs în România! Informații de ULTIMĂ ORĂ" - EVZ.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • sunt curios de audienta posturilor de stiri sambata cand a fost mare simulare pentru cutremur
    cu toate ca au spus ca e doar simulare, multi oameni au luat treaba cu cutremurul in serios, ca asa-i romanul nu prea il duce mintea

Trimite un comentariu