Skip to main content

CTP: Politicienii dispreţuiesc jurnaliştii. Pentru ei sunt trepăduşi. Acum 20 de ani se temeau

 
CTP: Politicienii dispreţuiesc jurnaliştii. Pentru ei sunt trepăduşi. Acum 20 de ani se temeau

VIDEO. Liderul PSD Liviu Dragnea a avut azi o izbucnire nervoasă în faţa jurnaliştilor: "Şi cu ce dracu mă ajută pe mine, ca să înţeleg şi eu? Că totuşi, m-am săturat!”, a sărit politicianul când a fost întrebat despre legea care permite persoanelor condamnate la închisoare să execute pedepsele la domiciliu.

Publicitate

"Vorbiţi cu haştagul, vorbiţi cu Iohannis, să dea un decret să mă împuşte mâine şi de poimâine să puteţi discuta ce se întâmplă în ţara asta. Aţi ajuns, oameni tineri, să susţineţi securiştii, să susţineţi abuzurile în România”, a mai spus Dragnea.

De unde această atitudine a politicienilor faţă de ziarişti?

În urmă cu o săptămână, jurnalistul Cristian Tudor Popescu vorbea, la interviurile 10 ani de Paginademedia, despre relaţia dintre politicieni şi jurnalişti.

Răspunsuri care explică actuala stare de fapt din relaţia presă - politicieni.

Cristian Tudor Popescu:

"Acum, politicienii dispreţuiesc jurnaliştii, chiar dacă îi folosesc. Acum 20 de ani, politicienii se temeau de jurnalişti. Exista şi un respect derivat din teamă generat de contacte libere şi acum îi cred pe jurnalişti nişte slugi care îşi fac treaba.

Dacă vă mai amintiţi perioada Marius Tucă, când eram cu Dumitru Tinu la Pro TV. Eram pe trei posturi, la Tucă, la Pro TV şi la Tele7abc. Atunci era posibilă discuţia liberă cu politicianul. Atunci venea şi se expunea contactului dur şi neprotejat cu jurnalistul.

Mai vedeţi vreun interviu în care să se expună politicianul? Nu, se duce ca magarul la iesle acolo unde îi e locul. Acolo spune ce vrea, de partea cealaltă se dă din cap cu o frecvenţă constantă. Ba mai mult, se întâmplă ca politicanul, e şi el obosit, mai greşeşte. Ştii cine îl aduce la Biblie? La dreapta cale? Moderatorul.

E mai tare televiziunea respectivă decât partidul, apără mai cu zel doctrina şi liniile conducătoare decât respectivul politician."

VIDEO. Cristian Tudor Popescu: politicienii dispreţuiesc jurnaliştii

Acum se poartă scenariul

"Acum se vând scenariile, concurenţă făcută cinematografiei. Dacă nu vii cu un scenariu, eşti prost", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP:

"Vii la televizor şi construieşti un scenariu, cît mai abracadabrant. Nicio problemă dacă nu se confirmă, important e să nu taci, că eşti prost.

Ăsta este iar un procedeu retoric, manipulatoriu, să dai întotdeauna impresia că ştii mult mai multe decât spui. Tu nu ştii de fapt şi baţi câmpii şi inventezi totul, dar o faci credibil.

Nu are nicio importanţă că scenariul se dovedeşte un tembelism absolut în decurs de o săptămână. Nu contează. Respectivul va livra unrmătorul scenariu care va fi şi ăsta ingurgitat.

Publicul nu mai vrea adevăr, vrea scenarii pe care le prizează în regimul scenariilor de film de categorie B. Cum se duc să vadă filme la mall, aşa de duc mai comod la televizor."

VIDEO. Cristian Tudor Popescu: Acum se poartă scenariul

VIDEO. Ieşirea lui Liviu Dragnea, via Digi 24

Citeşte şi: VIDEO. CTP: În clipa în care ai ieşit în stradă, încetezi să mai fii un jurnalist. Se practică şi militantismul, jurnalistul care îşi pune tricolorul pe umeri ca pe un prosop de baie.


Vezi interviul integral cu Cristian Tudor Popescu, AICI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    ****** de ******, ca om nu-i poti spune.

Trimite un comentariu

sus