Skip to main content

CTP: Politicienii disprețuiesc jurnaliștii. Pentru ei sunt trepăduși. Acum 20 de ani se temeau

 
CTP: Politicienii disprețuiesc jurnaliștii. Pentru ei sunt trepăduși. Acum 20 de ani se temeau

VIDEO. Liderul PSD Liviu Dragnea a avut azi o izbucnire nervoasă în fața jurnaliștilor: "Și cu ce dracu mă ajută pe mine, ca să înțeleg și eu? Că totuși, m-am săturat!”, a sărit politicianul când a fost întrebat despre legea care permite persoanelor condamnate la închisoare să execute pedepsele la domiciliu.

"Vorbiți cu haștagul, vorbiți cu Iohannis, să dea un decret să mă împuște mâine și de poimâine să puteți discuta ce se întâmplă în țara asta. Ați ajuns, oameni tineri, să susțineți securiștii, să susțineți abuzurile în România”, a mai spus Dragnea.

De unde această atitudine a politicienilor față de ziariști?

În urmă cu o săptămână, jurnalistul Cristian Tudor Popescu vorbea, la interviurile 10 ani de Paginademedia, despre relația dintre politicieni și jurnaliști.

Răspunsuri care explică actuala stare de fapt din relația presă - politicieni.

Cristian Tudor Popescu:

"Acum, politicienii disprețuiesc jurnaliștii, chiar dacă îi folosesc. Acum 20 de ani, politicienii se temeau de jurnaliști. Exista și un respect derivat din teamă generat de contacte libere și acum îi cred pe jurnaliști niște slugi care își fac treaba.

Dacă vă mai amintiți perioada Marius Tucă, când eram cu Dumitru Tinu la Pro TV. Eram pe trei posturi, la Tucă, la Pro TV și la Tele7abc. Atunci era posibilă discuția liberă cu politicianul. Atunci venea și se expunea contactului dur și neprotejat cu jurnalistul.

Mai vedeți vreun interviu în care să se expună politicianul? Nu, se duce ca magarul la iesle acolo unde îi e locul. Acolo spune ce vrea, de partea cealaltă se dă din cap cu o frecvență constantă. Ba mai mult, se întâmplă ca politicanul, e și el obosit, mai greșește. Știi cine îl aduce la Biblie? La dreapta cale? Moderatorul.

E mai tare televiziunea respectivă decât partidul, apără mai cu zel doctrina și liniile conducătoare decât respectivul politician."

VIDEO. Cristian Tudor Popescu: politicienii disprețuiesc jurnaliștii

Acum se poartă scenariul

"Acum se vând scenariile, concurență făcută cinematografiei. Dacă nu vii cu un scenariu, ești prost", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

CTP:

"Vii la televizor și construiești un scenariu, cît mai abracadabrant. Nicio problemă dacă nu se confirmă, important e să nu taci, că ești prost.

Ăsta este iar un procedeu retoric, manipulatoriu, să dai întotdeauna impresia că știi mult mai multe decât spui. Tu nu știi de fapt și bați câmpii și inventezi totul, dar o faci credibil.

Nu are nicio importanță că scenariul se dovedește un tembelism absolut în decurs de o săptămână. Nu contează. Respectivul va livra unrmătorul scenariu care va fi și ăsta ingurgitat.

Publicul nu mai vrea adevăr, vrea scenarii pe care le prizează în regimul scenariilor de film de categorie B. Cum se duc să vadă filme la mall, așa de duc mai comod la televizor."

VIDEO. Cristian Tudor Popescu: Acum se poartă scenariul

VIDEO. Ieșirea lui Liviu Dragnea, via Digi 24

Citește și: VIDEO. CTP: În clipa în care ai ieșit în stradă, încetezi să mai fii un jurnalist. Se practică și militantismul, jurnalistul care își pune tricolorul pe umeri ca pe un prosop de baie.


Vezi interviul integral cu Cristian Tudor Popescu, AICI

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu