Skip to main content

CTP. Realitatea TV se transformă în partid. Cum să faci aşa ceva? N-au nicio treabă. Un partid deformează realitatea, nu e obligat să fie obiectiv

 
CTP. Realitatea TV se transformă în partid. Cum să faci aşa ceva? N-au nicio treabă. Un partid deformează realitatea, nu e obligat să fie obiectiv

VIDEO. Cristian Tudor Popescu despre "televiziunile partid". Despre "fuziunea presei cu politica" şi de ce nu poate un post de ştiri să fie şi partid.

Publicitate

Cristian Tudor Popescu, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

"Fuziunea presei cu politica este, din nou, masivă. Avem un exemplu grăitor. Realitatea TV se transformă în partid. Cum să faci aşa ceva? Cum să transformi o televiziune de ştiri în partid? E ca şi cum ai vrea să transformi o antilopa în mamut. Nu au nicio treabă.

Partidul are o doctrină, are nişte idei. Un partid deformează realitatea, nu e obligat să fie obiectiv."

Jurnalistul continuă:

"Un post de televiziune, unde se practică jurnalismul, trebuie să fie obiectiv sau măcar să încerci să redai lucrurile în varianta lor reală. Înainte partidele îşi făceau televiziuni de partid, ziare de partid. Acum să ne facem partid, măcar e pe faţă.

Să nu se înteleagă că e vorba doar de Realitatea, sunt alte posturi care nu au nevoie să se transforme într-un partid pentru că sunt în acelaşi timp un partid. Acolo vin numai anumiţi politicieni, care sunt invitaţi de nu ştiu câte ori, se aude numai un anume tip de discurs.

Dacă în şezătorile organizate acolo unde vin 5-7-10-15 oameni, dacă îndrăzneşte cineva să aibă o altă părere, o nuanţă. A murit nuanţa în presă, mai consemnaţi un deces. Nu ai voie să mai emiţi o nuanţă, este imediat redus la tăcere de cei din jur.

De multe ori, spune CTP, televiziunile "apără mai cu zel doctrina" decât politicienii.

Cristian Tudor Popescu:

"Mai vedeţi vreun interviu în care să se expună politicianul? Nu, se duce ca magarul la iesle acolo unde îi e locul. Acolo spune ce vrea, de partea cealaltă se dă din cap cu o frecvenţă constantă. Ba mai mult, se întâmplă ca politicanul, e şi el obosit, mai greşeşte. Ştii cine îl aduce la Biblie? La dreapta cale? Moderatorul.

E mai tare televiziunea respectivă decât partidul, apără mai cu zel doctrina şi liniile conducătoare decât respectivul politician."

VIDEO. Cristian Tudor Popescu despre "televiziunile partid"

Citeşte şi: VIDEO. CTP: În clipa în care ai ieşit în stradă, încetezi să mai fii un jurnalist. Se practică şi militantismul, jurnalistul care îşi pune tricolorul pe umeri ca pe un prosop de baie.


Vezi interviul integral cu Cristian Tudor Popescu, AICI


CTP: Politicienii dispreţuiesc jurnaliştii. Pentru ei sunt trepăduşi. Acum 20 de ani se temeau

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Linda Brown Linda Brown
    Gusa i-a dat replica CTP-ului spunand ca desi il respecta, CTP nu a inteles despre ce este vorba. In realitate, Gusa si-a aratat inca o data limita intelectului sau si faptul ca desi pretinde ca i-a urmarit cu atentie declaratia CTP-ului, defapt el nu a inteles ce a declarat CTP. Cateva lucruri sunt de luat in calcul: jurnalismul si politica sunt doua lucruri care nu pot functiona impreuna niciodata; daca partidul Realitatea tv va avea la fel de multi “profesionisti” cum are acum televiziunea Realitatea tv, atunci nu va fi cu nimic diferit de psd, pnl, alde, pd, va fi tot un organism paralel cu justitia si va capusa si ea statul precum o fac majoritatea partidelor politice din Romania; in continuare tara asta e manipulata de tot felul de traseisti care mai de care mai colorati; in ceea ce il priveste pe Gusa, falsul lui nationalism acopera orientarea catre rasarit a acestuia, probabil facand parte din gruparea “martorii lui Putin”.
  • Linda Brown Linda Brown
    Cica Gusa promite o replica in aceeasi cheie! Adica CTP urmeaza sa fie catalogat, la fel ca Tolontan, ca fiind: securist, in jurnalele Realitatea TV prezentate eventual de Claudiu “joint” Popa, SIE-ist, in emisiunea lui Pastia “ochi albastrii”, nomenclaturist de catre Rares Bogdan si comunist in emisiunea lui Denise Rifai. Asta ar fi o replica pe masura din partea analist-traseistului geopolitic intergalactic Gusa si compania lui de penali.
  • Jay Jay
    Ideea/decizia de a transforma RealitateaTV in partid politic, pana de curand laudandu-se prin Rares Bogdan, cat este de "obiectiva", "impartiala" si "echidistanta", va fi sfarsitul efectiv al acestui post. Post care este deja intens orientat politic si devenit plictisitor si exasperant prin monotonia obsesiva antiPSD. Nu mai poti sa te declari obiectiv, cand in mod clar si direct profesezi virulent o pozitie politica, indiferent care. CTP are dreptate.
    Si, in plus, a te erija in slujitor al dreptatii si eticii in comunicare, cand nu iti indeplinesti obligatiile elementare legale, este o mizerie morala inacceptabila.
  • Ludovic cel mic Ludovic cel mic
    Este numai vina CNA-ului. Trebuia sa le suspende licenta cand au inceput cu derapajele. In momentul de fata toate televiziunile de stiri sunt un fel de partide sau sustinatoare de partide. Tara asta nu are cum sa se faca bine cat timp se permite asa ceva. CTP-u are dreptate.
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Bre da n-ar fi decat o recunoastere a unui status quo, tv sunt deja partide fie afiliate celor existente fie noi care inclina sau le sustin pe-alea existente. Deci n-ar fi nimic aiurea sa-l vedem pe Oreste la cultura sau unde vrea el, pe Guran la finante sa faca praf ce-a mai ramas pe Rares ceva greu la MAI sau la externe sau...oricum ceva sus de tot poate chiar premier...Si macar stim o treaba :)
  • geo geo
    A mai existat un partid-televiziune, PP-DD.
    Oare cei de la Realitatea vor urma exemplul lui DD, cu acceptul CNA ?
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Partid, canal tv? Realitate? Totul este egal cu zero. Vai de viata lor. Se scalda in mizerie si nimeni nu ii ajuta sa inchida pravalia vesnic insolventa. Eu personal de mult am sters din grila realitatea, rtv, b1. Nu pot sa ii iau in serios. La fel ca si pe ceilati de la A3 sau UM24 care preseaza *** turcesc 24/24.
  • Alexandru cel Frumos Alexandru cel Frumos
    CTP probabil ca nu s-a uitat la Realitatea TV in ultima vreme. Tocmai asta face: este deformata realitatea de catre multi jurnalisti de acolo. Gusa e sub orice critica in interventiile sale, iar apogeul a fost atins atunci cand au difuzat stiri false despre Tolontan. Exista un fals nationalism insuflat de catre Rares Bogdan, lipsa de profesionalism si inteligenta la multi jurnalisti si prezentatori de la Realitatea TV. Acum, asta e adevarul, chiar daca incearca intr-o anumita masura sa contracareze intoxicarile de la Romania TV si Antena 3, tot partinitori sunt si reprezinta un grup de interese.

    Cat despre infiintarea partidului Realitatea, cred ca are doua scopuri: primul este un loc la masa psd pentru eternul analist traseist geopolitic intergalactic Cozmin Gusa, iar al doilea este blocarea executarii de catre Anaf pentru datoriile istorice pe care le are aceasta televiziune, facute in mare parte de Vantu, dar si de Gusa & co., situatia convenindu-le pentru ca au cheltuieli mult mai mici. De ce nu se muta pe Realitatea plus care emite in paralel? Pentru ca ar avea cheltuieli mult mai mari si contributii cinstite de platit catre stat. Dar cel mai “bine” este sa profiti prin victimizare. Pai daca si pdl si psd si cine o mai veni la putere vor sa inchida Realitatea Tv pt neplata datoriilor catre Anaf, e clar ca e o problema reala si nu sunt interese politice. Dar Gusa o tine in continuare pe a lui. Culmea e ca afirma ca va aduce profesionisti in partid. Pai daca partidul va functiona la fel cum functuoneaza acum Realitatea TV si cu amatorii de acolo, ce incredere sa ai in acel partid? Zero!

Trimite un comentariu

sus