Skip to main content

Cum s-a văzut cutremurul pe TV. România TV, cele mai alarmiste burtiere. Plus un astrolog despre România, ezoteric vorbind

 
Cum s-a văzut cutremurul pe TV. România TV, cele mai alarmiste burtiere. Plus un astrolog despre România, ezoteric vorbind

BURTIERĂ LA MINUT. Urmări grave după cutremurul de 5,8. Reporterii noștri au ajuns în zonele limită. Autoritățile sunt în alertă. Oamenii sunt panicați.

Greu de ghicit postul TV care a dat aceste burtiere după mișcarea seismică de aseară?

Publicitate

Cutremurul din această noapte, cel mai puternic din ultimii 14 ani, a fost abordat de România TV în nota de mai sus. Postul a avut cele mai alarmiste burtiere, la jurnalele din această dimineață. Au fost și Mașini distruse de cutremur (luneta acestei mașini a fost pur și simplu spartă, relatează reporterul)

Pe lângă titlurile de pe ecran, postul TV a încercat conexiuni între mișcarea telurică și “încălzirea excesivă după cutremurul puternic”. 

Cireașa de pe tort: “astrologul Bunea”, intrat prin telefon. Astrolog care a venit cu câteva concluzii pertinente. “4 martie 1977 a fost cea mai neagră zi pentru România din punct de vedere astrologic”, a decretat el, continuând:

"Din punct de vedere ezoteric, neamul românesc nu poate fi ocolit de asemenea catastrofe, dacă nu se întoarce la credință."

România TV a fost postul care a acordat cel mai mare spațiu cutremurului. Și celelalte stații au abordat subiectul, însă cu burtiere mai “cuminți”.

Burtierele România TV în această dimineață:

 • Mașini distruse de cutremur
 • Urmări grave după cutremurul de 5,8
 • Reporterii noștri au ajuns în zonele limită
 • Mai mulți oameni au ieșit speriați din case
 • Oameni panicați după cutremurul puternic
 • Riscuri de replici după cutremur
 • Măsuri de urgență
 • Autoritățile sunt în alertă
 • Radulian: Poate veni și un cutremur mare

GALERIE FOTO. România TV și cutremurul

Cutremurul, prima știre în jurnale

Evident, cutremurul din această noapte a deschis toate jurnalele TV. Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizică a Pământului – INFP și doctoral Raed Arafat au fost pe aproape toate posturile TV.

Burtierele – în general informative, fără tente alarmiste (cu excepția România TV).

Postul public TVR 1 a rulat permanent, pe o bandă galbenă, informații despre cutremurul de 5,8 și efectele sale.

GALERIE FOTO. Posturile TV și cutremurul, în această dimineață:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • De mult nu ma mai uit la emisiunile de la televiziunile de "stiri", de fapt pe toate le am sterse din lista. La fel si cu cotidienele... Ma mai uit pe ici pe colo sa ma amuz. Ca a fost cutremur am aflat de aici pentru ca am intrat sa ma amuz de comentariile unora. Bine de evitat televiziunile romanesti pentru binele mental.
 • si la B1 TV, la jurnalul de la ora 12 stirista a facut comentarii extrem de alarmiste si neadevarate chair, prin exagerarile folosite si ar trebui sanctionat puternic de CNA !!!!...Toti oamenii cu capul pe umeri transmit sa nu cream panica si lumea sa nu se panicheze inutil, iar *** de la unele TV comenteaza de parca e cutremurul din 77 !!!
 • interesant era de spus cum au reacționat azi-noapte, imediat după cutremur. Antena3 a fost prima cu un carton, dar abia la ora 4, la 20 de minute după cutremur. Apoi Digi24 a fost prima care a avut live-uri, pe la 4:15, sunându-i pe Raed Arafat și Alice Grasu. TVR a avut un crawl, iar ProTV, B1, RTV și Realitatea au dormit duși.
 • Astea sunt tv noastre, abia asteapta o inginerie si da-i cu analiza cu invitati in studiou cu analisti (aceiasi care analizeaza de toate :D ) cu profetii prognoze toata salata. Si mai mult vad ca lumea e nemultumita de RO-ALERT ca nu i-a trezit inainte. Voi va dati seama in ce hal am ajuns? Nicaieri nu se anunta cutremurele noi vrem alerta si facem scandal la ISU. Hello !

Trimite un comentariu